Förälskelsen var ingen fling, de föll för Valencia!

2020-01-29

Vi berättar här om resan en av våra kunder gjort, de sålde sitt radhus i en urbanisation i Torrevieja och köpte litet penthouse mitt i Valencia stad.

Allt började med en trip till Valencia i mitten av november 2017. Eller nej... Egentligen började det nog tidigare.

- "Vi fick nycklarna till vårt nybyggda radhus i Torrevieja i december 2011. Lyckan var stor - vi hade ett eget boende i Spanien! Huset låg fint nära en park och man kan se glimtar av havet från takterassen. Vi lade mycket energi och fokus på själva huset för att få det så bra och funktionellt som det gick. Vi spelar varken golf eller ligger mycket på stranden utan är mer ute och upptäcker närområdena. Vi började så småningom göra minisemestrar på semestern för att fylla våra sinnen, det blev besök i städer som Cartagena, Murcia med flera och så småningom också Valencia".

Så nu tillbaks till den där trippen i november -17...

- "Vi blev nog förälskade i Valencia båda två, kändes som att den här stan är ju vi! Kombinationen av en genuin vacker spansk stad med anor sedan romartiden, spännande gammal och ny arkitektur, ett rikt kulturliv samt mat och vin i världsklass. Därtill en 9 km lång grön och otroligt vacker park som slingrar sig genom staden där valencianarna lever och motionerar dagligen året runt är svårt att slå! Valencia, som är Spaniens tredje största stad är dessutom omgärdat av vackra berg som ger ett behagligt mikroklimat i staden. Det tog tag i oss och vi började genast leta bostad, något som kanske inte var jättesmart - vi visste för lite för att ta ett bra grundat beslut. Valencia är stort och som i alla städer är det olika karaktär på områdena".

Kunden tog kontakt med oss på Mäklarringen och kom tillbaks till Valencia i december 2017 strax innan jul. Vi hade då ett antal objekt att visa grundat på vad kunden önskade. Vi märkte ganska snart att dom inte kände till de olika områdena i Valencia. Även om staden är kompakt och det är nära till det mesta är det bra om man vet vad man vill ha utanför dörren när man går ut. "Vi kände att vi var tvungna att åka tillbaks för att se om det fanns någon substans i förälskelsen, samt titta på några objekt för att se vad vi kunde få för pengarna". Och substans fanns det, kunden kom även tillbaks i januari. De tittade på fler objekt och lade ett bud på en lägenhet i Abastos, väster om centrum, ett bud som säljaren dock inte accepterade. Nu bestämde de sig för att sälja i Torrevieja för att vara mer fria att slå till när tillfället kom och att ta reda på var i Valencia de ville bo. "Vi stretchade verkligen våra premisser och tittade på allt från stora villor med pool utanför Valencia, även renoveringsobjekt som skulle kräva mycket av oss men också nyproduktioner som pågick eller planerades - det gjorde att vi lärde känna stadens områden bättre och vi kunde ringa in vad vi ville ha, baserat på det sätt vi ville leva på mer än att fokusera på själva bostaden. En enklare livsstilsanalys kan man nog kalla det".

Sju härliga år blev det, huset i Torrevieja såldes i mars 2019 och nu stod kunden utan bostad i Spanien med bohaget magasinerat i Torrevieja. "Nu var det skarpt läge, vi gjorde cirklar i olika storlekar som vi kunde lägga på kartan över staden. Storleken på cirkeln representerade graden av vikt, ju mindre desto viktigare. Närhet till Turiaparken var jätteviktigt så den cirkeln var liten då vi vill nå den med en kort promenad". Annat som var viktigt var närhet till City of Arts and Sciences, bra restaurangutbud och saluhallar. "Då vi siktar på att tillbringa vintern i Spanien sätter vi även vikt på en uteplats i sydväst - något som vi fick kvitto på när vi firande nyår i Valencia 2019. Eftermiddagarna i solbäddarna på vår terrass i januari är obetalbara för oss soltörstiga".

Kunden hittade alltså vad de sökte i Monteolivet, ett lugnt område fullt av liv där spanjorer i alla åldrar bor, barn leker i parkerna och livet diskuteras på caféerna. Några minuters promenad till Turiaparken och Arts and Science, tio till saluhallen i Ruzafa och även till bästa restauranggatan i Gran via. Ett litet men nyrenoverat och fantastiskt ljust penthouse på sjunde våning i ett sextiotalshus där det bara bor spanjorer. 25 kvadrat privat uteplats i solläge, kök och vardagsrum som övergår i uteplats samt ett sovrum och fint badrum. Doften från bageriet i botten på huset letar sig upp till lägenheten. Ok, ett sovrum till och ett cykelförråd i entren fick de avstå från men man kan inte få allt! Cyklarna går in i hissen och gästerna får bo på hotell när kudden kallar om dom inte vill sova på soffan. En fördel är att nya Metro linje 10 kommer stanna utanför dörren så att ta sig snabbt fram kommer fungera bra.

- "Vi är mycket glada för vårt lilla kärleksnäste. Känns befriande att inte ha mer än vi behöver, en rofylld plats att sova, umgås och laga mat på. Sen har vi ju hela Valencia som vårt vardagsrum, vi är ute en stor del av vår tid här! Det händer alltid något i Valencia, folket är engagerade i alla möjliga intressen. Vänliga är dom också, har faktiskt inte träffat på någon som varit otrevlig mot oss."

Det är alltid lärorikt och kul när kunder vill dela med sig av sina erfarenheter, tack! Vi lär oss också för alla tänker olika, har olika mål och förväntningar samt krav som inte alltid går att uppfylla. Hör gärna av dig om du vill ha hjälp att hitta din fastighet i Valencia eller norra Costa Blanca. Eller börja med att åka hit i några dagar och se om du också blir förälskad!

Drinkar i solnedgången
Palmer