Populära bostadsområden i Valencia stad

Valencia – en perfekt kombination av storstad, stränder och trevlig atmosfär som ger dig möjlighet att uppleva unika saker. Valencia har en folkmängd på ca 800.000 invånare och staden präglas av sin lekfulla charm och nästan totala avsaknad av den stress man finner i Barcelona och Madrid.

Det här är staden som erbjuder en fantastisk möjlighet till en bra livsstil; brett kulturellt utbud, vackra sevärdheter, utbildning, jobb, utsökta restauranger, trevliga caféer, barer, musikfestivaler mm. Valencias stadsbild är en blandning av gamla och nya byggnader, vilket ger staden sin egen prägel. Från medeltida slott och torn till modernistisk art déco arkitektur. Här finner du små mysiga, trånga gränder till större avenyer, parker och grönområden.

El Carmen – Charmigt & mångkulturellt

El Carmen är kanske det charmigaste området i centrala Valencia, ett bra ställe att bo i. I den här stadsdelen kan du ta en promenad och ständigt upptäcka nya detaljer. El Carmen är en av de mest mångkulturella stadsdelarna i Valencia och det finns både bra inhemska tapas-restauranger och internationella matställen.

Utanför ”gamla stan” slingrar sig den 9 km långa, grönskande Turia-parken, som är mötesplatsen för olika aktiviteter som yoga, joggning, picknick och rast-område för hundar. Här promenerar, springer och cyklar folk i alla åldrar och för barnen finns många lekplatser. Intill parken hittar du sevärdheter som tex Valencias Konst & Ventenskapsmuseum, Oceanografic, med en mångfald av havslevande djur som hajar och valar samt Valencias prisbelönade Bioparc, där ca 4000 djur lever i naturliga miljöer.

Ruzafa – Ett färgstarkt centrum för mat, kultur och konst

Ruzafa, med sin speciella och unika atmosfär, har snabbt blivit ett av de mest populära bostadsområdena i Valencia. Ruzafa är hem till några av Valencias bästa tapasrestauranger, barer och caféer, samtidigt är det också fyllt med fristående konstgallerier och trendiga vintage-butiker. Ruzafa (även stavat Russafa) är en tidigare nedgången och sliten stadsdel bredvid Valencias tågstation som nu fått ett uppsving och blivit en färgstark ”hotspot” med fokus på mat, kultur, nöje och konst.

Ruzafaområdet är härligt lugnt på söndagsmorgnar, vilket gör det till den perfekta platsen att strosa runt i, ta det lugnt och bara njuta av den typiska ”byatmosfären” som stadsdelen är känd för. Det finns ett oändligt antal trottoarkaféer att välja mellan, från opolerade, traditionella ”valencianska” fika- och lunchställen till eleganta internationella caféer och pubar. Ett av de mest välbesökta är Ubik Café, eller letar du efter ett elegant och stilfullt ställe, då kanske du ska prova det argentinskägda bageriet Dulce de Leche.

Mycket av stadsdelens verksamhet är centrerat runt Ruzafas Saluhall ”Mercado de Russafa”. Här hittar du en kombination av de bästa råvarorna, delikatesser och en traditionell känsla med ett sortiment av högsta kvalitet med kött, ostar, frukt, grönsaker och skaldjur. Flertalet av restaurangerna i det närliggande området införskaffar sina råvaror här.

Benimaclet – Historiskt & traditionellt med valenciansk prägel

Området Benimaclet har blivit en favorit för många Valencianer, särskilt studenter. Det har en mycket speciell historia med traditioner och bohemisk atmosfär. Benimaclet har ett brett utbud av möjligheter till alla som vill ha en nöjesfylld och charmig kväll, från pubar och typiska barer som "La Gramola", till caféer på trottoarer och innegårdar med traditionell spansk inredning. Om du ännu inte hunnit prova den valencianska drycken “Orxata”, så hittar du här några av de bästa ställena, eftersom Benimaclet ligger nära Alboraya, där den här delikatessen tillverkas.

Botanic – Bra läge intill Botaniska Trädgården

Botànic är en stadsdel i distriktet Extramurs som har fått sitt namn efter Botaniska Trädgården som ligger i hjärtat av området. Botànic gränsar till det västra området Ciutat Vella. Botànics bra läge, med närhet till stadens centrum, gör det populärt för många som väljer att bosätta sig här. Det är enkelt att ta sig runt med kollektivtrafik såsom buss och tunnelbana och lägenheterna här brukar vara ljusa och rymliga på över 70 m2.

La Malvarrosa – Bo vid Valencias vackra strand & hamnområde

Valencia har ett utmärkt läge vid havet, och La Malvarrosa heter den populäraste stranden med sin härliga, mjuka sand, och som även utgör en stadsdel. La Malvarrosa, börjar runt hamnområdet och delas upp i sektioner som Playa las Arenas och Playa Cabanyal, som så småningom sträcker sig upp till Playa de Patacona. Längs med strandpromenaden vid Malvarrosa kan du ta en mysig promenade och dessutom avnjuta den godaste paellan i världen – Paella Valenciana!

Ciutat Universitaria – Trevligt & modernt med stora grönområden

Universitetsområdet i Valencia är ganska brett, eftersom det går från Avenida Blasco Ibáñez till Avenida de los Naranjos. Om du ska jobba eller studera på något av universiteten i Valencia, är detta kanske ett bra alternativ att bo på. Ciutat universitaria är ett trevligt bostadsområde och byggnaderna är inte så gamla, så lägenheterna har normalt sett bra standard. Det finns många matbutiker och en stormarknad där du kan hitta allt du behöver. Detta är också ett av kvarteren i Valencia med flest grönområden och parker.

Mercado Central i Valencia
Gamla stan i Valencia