Valencia - Bästa Paella-ställena i stan

Paella är troligtvis en av Spaniens mest kända maträtter, men de flesta kanske inte vet att denna klassiska risrätt kommer just härifrån Valencia, Paella Valenciana.

Valencia-regionens klimat är perfekt för att odla ris och under århundraden har lokalbefolkningen lagat paella i en eller annan form. Idag är några av de bästa ställena att äta paella de gamla familjeföretagen som lokalbefolkningen alltid gynnat - medan andra är mer moderna restauranger.

Här kommer Mäklarringen Norra Costa Blanca och Valencias rekommendationer för att njuta av denna valencianska klassiker. Vi rekommenderar fem genuina paella-restauranger som lokalbefolkningen själva älskar.

1. Restaurante Levante

Adress: Carrer de Góngora, 1, Valencia

http://www.restaurantelevante.com/

Restaurante Levante är enkel att hitta och hyllad av lokalbefolkningen som stället för den bästa paellan i Valencia. Deras stjärnrätt är den traditionella paella i Valencia, Paella Valenciana, tillagad av kyckling, kanin och lokala bönor. Gästerna kan välja bland 10.000 olika spanska viner för att följa med maten och som hålls i restaurangens källare. Det är klokt att förbeställa din paella genom att ringa i förväg, annars kan du få vänta upp till en timme för att den ska tillagas.

Restaurante Levante erbjuder dessutom roliga paella matlagningskurser för gäster som vill prova på egen hand att laga denna klassiska spanska risrätt.

2. La Pepica

Adress: Paseo Neptuno, 6, Valencia

http://www.lapepica.com/

Njut av paella direkt på stranden vid La Pepica! La Pepica är möjligtvis den allra bästa paella-upplevelsen i Valencia. Denna klassiska och ikoniska restaurang ligger ett stenkast från stranden Playa la Malvarrosa och är ett perfekt ställe att dela en paella med vänner och familj på en terrass med utsikt över Medelhavet. La Pepica specialiserar sig på skaldjurspaella, som är en favorit trots att det inte är den traditionella valencianska stilen på maträtten. Många kända gäster har besökt La Pepica sedan de öppnade sina dörrar 1898. Det var en av Ernest Hemingways stamställen under sin tid i Spanien. Dessutom var restaurangens vegetariska paella ursprungligen förberedd för en annan hedersgäst, nämligen den före detta spanska drottningen Sofía.

3. La Riuà

Adress: Carrer del Mar, 27, Valencia

http://www.lariua.com/

Njut av fantastisk paella i Valencia på La Riuà, ett prisbelönt familjeföretag! Det här är en familjedriven restaurang som vunnit utmärkelser och när du smakar paellan så förstår du varför. Med vacker och stilfull inredning hittar du stället i Valencias pittoreska historiska centrum och här tillagas mer än ett dussin olika sorter av det berömda riset och restaurangen ligger på toppen av lokalbefolkningens listor för att äta paella i Valencia.

4. Casa Roberto

Adress: Maestro Gozalbo, 19, Valencia

http://casaroberto.es/

Casa Roberto är ett utmärkt ställe att njuta av en paella i Valencia. Restaurangen grundades för drygt 30 år sedan av en kock med mer än fyra decenniers erfarenhet av att laga den bästa spanska maten. Dess läge, i en livlig del av stadens centrum gör det lättillgängligt, medan sorlet av spanska och valencianska ger dig en försäkran om att det inte är någon turistfälla. Restaurangens elegans och lite högre priser gör det särskilt populärt för speciella tillfällen bland lokalbefolkningen.

5. Casa Carmela

Adress: Carrer d'Isabel de Villena, 155, Valencia

http://www.casa-carmela.com/es/

Matupplevelsen på Casa Carmela är unik! Det här är en familjedriven restaurang som har glatt kunder med sin härliga kokkonst i nästan 100 år. Casa Carmela har en speciell historia då det ursprungligen startades som ett litet ställe nära stranden där man kunde gå in och byta kläder och vila upp sig efter en simtur i havet. Innan man visste ordet av började familjen servera paella till hungriga simmare och så här föddes en av Valencias ikoner. Casa Carmela förbereder ännu idag några av de bästa paella-sorterna i Valencia.

Casa Carmels paellarestaurang
Paella