VALENCIA - En orörd pärla med blomstrande kultur vald till nummer 1 av Expats

2018-09-28

Valencia – den nya trendiga staden i Spanien, det nya Barcelona! Valencia är den tredje största staden i Spanien med 787266 invånare och erbjuder en fantastisk kombination av storstad, sol och strand - med massvis av trevliga aktiviteter att ta sig för!

Enligt information från de tre senaste studierna av HSBC Expat Explorers årliga undersökningar, har Valencia blivit utnämnd till nummer 1 som Expat destination 2017. Närmare 27 000 personer bedömer i stor utsträckning länder och städer med livskvalitet, där det är enkelt att förena karriär med familjelivet. Enligt ytterligare två undersökningar; Urbana Europa-rapporten om Eurostat, som kombinerar statistik med livskvalitetsundersökningar samt InterNations Expat Insider-undersökningen, som fokuserar på att enkelt skaffa vänner, så är Valencia lika ledande som andra populära destinationer såsom Sydney, Taipei och Bryssel.

https://expatexplorer.hsbc.com/survey/

https://ec.europa.eu/eurostat/en/web/products-statistical-books/-/KS-01-16-691

https://www.internations.org/expat-insider/2016/ease-of-settling-in-index

Vi på Mäklarringen Norra Costa Blanca och Valencia kan varmt rekommendera ett besök till denna världsstad med sin härliga atmosfär. I och med att det är här som fler och fler svenskar vill bo, erbjuder vi också ett stort utbud av fina fastigheter för den som är intresserad av att köpa bostad i Valencia-området https://www.maklarringen.se/valencia

Valencia har allt man kan önska sig! Att bo i Valencia ger dig möjlighet att uppleva unika, världsberömda festivaler som ”las Fallas” och ”la Tomatina”. Valencia har en lekfull charm med nästan total avsaknad av den stress man finner i Barcelona och Madrid. Samtidigt erbjuder staden ett härligt nattliv, utsökta restauranger, musikfestivaler och dans ända fram på småtimmarna på strandklubbarna.

Valencia har en blandning av gamla och nya byggnader, vilket ger staden sin egen prägel och en riktig speciell känsla. Från medeltida slott och torn till modernistisk art deco-arkitektur, från fina små butiker till stora köpcentra.

I den centrala delen av Valencia finns en stor mängd sevärdheter. Har du turen att anlända till Valencia med tåg, via den norra tågstationen, kommer du mötas av fantastiska byggnader med imponerande arkitektur, där det traditionella och det moderna Valencia möts i en härlig blandning. I närheten av den norra tågstationen hittar du Plaza de Ayuntamiento, Valencias hjärta, och här finner du en blandning av pampiga byggnader, restauranger, affärer, caféer och barer.

Valencia har många traditionella marknader som Mercado de Colon och Mercado de Ruzafa, men den mest imponerande marknaden är Mercado Central, som är öppen alla dagar förutom söndagar. Här kan du köpa spanska specialiteter såväl som nötter, kött, frukt och grönt. Många restauranger i Valencia handlar sina råvaror härifrån då de vill ha så genuina produkter som möjligt till sina traditionella maträtter. Framför Mercado Central hittar du också den gamla sidenmarknaden ”La Lonja de la Seda”, som är ett gotiskt världsarv från 1500-talet.

El Barrio del Carmen, är kanske det charmigaste området i centrala Valencia, det perfekta stället att gå vilse i. Det här är en stadsdel där du ständigt kan upptäcka nya detaljer. El Carmen är en av de mest mångkulturella stadsdelarna i Valencia. Du kan äta tapas eller njuta av andra internationella rätter.

Utanför ”gamla stan” slingrar sig den nio kilometer långa, grönskande Turia-parken. Parken är den perfekta mötesplatsen för diverse aktiviteter som yoga, picknick och rast-område för hundar. Här promenerar, springer och cyklar folk i alla åldrar och för barnen finns många lekplatser som bara väntar på att testas. Intill parken hittar du också sevärdheter som Valencias Art and Science Museum, Oceanografic, med en mångfald av havslevande djur som hajar och valar samt Valencias prisbelönade Bioparc, där cirka 4000 djur lever i naturliga miljöer.

Valencia har även ett utmärkt läge vid havet, och stränderna är stora och långa, med ren mjuk sand. Prova gärna den populäraste stranden, La Malvarrosa, som börjar runt hamnområdet och delas upp i sektioner som Playa las Arenas och Playa Cabanyal, som så småningom sträcker sig upp till Playa de Patacona. Längs med strandpromenaden vid Malvarrosa kan du även avnjuta den godaste paellan i världen – Paella Valenciana!

Turia parken i Valencia
Ciudad de las Artes i Valencia