Valencias närområden

2019-02-05

Valencias omnejd – unika berglandskap, prisvärda villor & mysig atmosfär

Flertalet som bosätter sig i Valencia-trakten idag väljer att bo utanför staden i närliggande orter och byar som L'Eliana, La Cañada, Naquera eller Bétera, som har mycket bra kommunikationer med Valencia stad. Här finner du prisvärda, moderna och rymliga villor med tomt samt närhet till prestigefyllda internationella skolor, otaliga fritidsaktiviteter och bra köpcentrum. En av höjdpunkterna med i livet i Valenciaområdet är naturligtvis närheten till Medelhavet och trots att många av orterna inte ligger vid kusten så är det oftast bara 10-15 km till närmaste strand.

Valencias provins erbjuder fantastiska möjligheter till utomhusaktiviteter. Provinsens unika berglandskap är perfekt för trekking eller fotvandring på sommaren eller för snowboard på vintern. Det finns också flera bra golfbanor och dykcentrum, eller vad sägs om ett dagsbesök på en av de många vingårdarna där du kan gå på kurs i vinprovning.

Valencia har ett medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar, vilket gör provinsen mycket attraktiv för dem som flyttar från nordligare breddgrader. Valencia med omgivning har något att erbjuda alla, oavsett om du föredrar att bo i centrum, vid stranden eller i en närliggande by på landsbyggden.

Port Saplaya

Ett område som favoriseras av utländska köpare är Port Saplaya, känt för sina stränder, unika byggnader och den lilla småbåtshamnen, ofta kallad Valencias "Little Venice". Port Saplaya är officiellt en del av östra Alboraya och ligger strax norr om Valencia stad, bara 10 min i bil och med goda lokala förbindelser in till centrum.

Serra

Serra ligger i hjärtat av naturreservatet Sierra de Calderona, och har blivit en av de mest populära platserna att bosätta sig på, särskilt bland Valencianerna själva. Det fantastiska naturlandskapet i kombination med närheten in till staden genom en förbättrad infrastruktur och lokala transportmedel, har lett till att många idag väljer att bosätta sig här permanent. Serra är beläget ca 40 min i bil från Valencia stad.

Naquera

Naquera är beläget i det nordvästra bergområdet vid Sierra Calderonas nationalpark. Området ligger bara 25 minuter från den internationella flygplatsen, en halvtimme från Valencias centrum och nära ett urval av bra internationella skolor. Med sina 212 m över havet, erbjuder Naquera en underbar utsikt över Valencias kustlinje och själva staden. Här finns ett stort utbud att prisvärda moderna fastigheter och utsikten är nästan lika fantastisk från alla delar av Naquera.

Sagunto

Sagunto ligger 24 km norr om Valencia och med sin långa kustlinje är det ett bra val att bosätta sig vid om man söker livskvalitet och avkoppling. Sagunto består av två delar, Gamla Stan, det sk historiska centrum som ligger vid foten av slottet och den romerska teatern, och sedan Sagunto strand som ligger 5 km från det historiska centrumet. Genom motorvägen A7 eller via det lokala järnvägsnätet "Cercaniás" har Sagunto mycket bra förbindelser in till Valencia stad. Det finns även transportförbindelser med buss och Valencias internationella flygplats Manises ligger endast 30 km bort.

Godella

Godella är ett av de mest exklusiva områdena i Valencia och det har utmärkta förbindelser in till staden på bara 10 minuter via sin tunnelbanestation eller med bil. Godella är populärt hos barnfamiljer som söker ett mer fridfullt bostadsområde men ändå har Valencia centrum och även flygplatsen bara en kort bilresa bort. Det här området är också nära till stränder, flera sportanläggningar, köpcentran, internationella skolor och golfbanor.

Rocafort

Den lilla orten Rocafort i norra Valencia, med sina vackra torg och välskötta trädgårdar, bjuder på en charmig atmosfär. Tack vare sin tunnelbaneanslutning med Valencia centrum, tillgången till stora vackra villor och internationella skolor, så har detta blivit en “hotspot” för många familjer att bosätta sig på.

Bétera

Bétera sträcker sig till foten av Serra Calderona nationalpark och ortens närhet till Valencia och dess sköna naturmiljö på landsbyggden gör Bétera till en utmärkt plats att leva på året runt. Bétera ligger på de södra sluttningarna av Serra Calderona och p g a sitt läge, mellan bergen och havet, finner du ett perfekt mikroklimat som är det mildaste i regionen. Cykling, promenader, löpning och golf är bara några av de fritidsaktiviteter som praktiseras här. Valenica stad kan nås inom 20-30 min med bil och det finns flera tåg- och bussförbindelser. Du finner även affärer, ett köpcentrum, prestigefyllda skolor, idrottsanläggningar etc. här i Bétera.

Alberic

Alberic ligger 40 km sydväst om Valencia och pga sin höjd över havet erbjuder det en imponerande utsikt över omgivande landskap. Området har sin egen sociala klubb och i Alberic finns alla bekvämligheter och serviceinrättningar du behöver; apotek, läkarmottagning, banker, affärer, stormarknader, sportanläggningar, skolor och andra lokala tjänster. Tåglinjer förbinder Alberic med Valencia stad på 50 minuter och med bil tar det ca 40 min via A7 in till Valencia centrum.

L’ Eliana

La Eliana ligger 13 km nordväst om Valencia (en halvtimme med bil) och är en kommun med ett trevligt och genuint spanskt centrum och geografiskt förenade bostadsområden. Även om orten inte ligger direkt vid kusten så är det fortfarande bara 20 km från Port Saplaya som erbjuder fantastiska stränder. Andra närliggande stränder i regionen inkluderar Patacona i Alboraya, samt Malvarrosa och Las Arenas i Valencia stad. I La Eliana hittar du alla nödvändiga bekvämligheter, det finns ett köpcentrum som heter El Osito, liksom olika stormarknader, affärer och butiker.

La Cañada

La Cañada präglas av en härlig naturmiljö och utgör ett självklart val för många som bosätter sig i Valencias provins. Orten, som har ca 65 000 invånare, tillhör kommunen Paterna och ligger bara 7 km från Valencia. Här finner du kända bostadsområden som till exempel El Plantío, Montecañada och La Vallesa.

La Cañada erbjuder alla typer av bekvämligheter och området har utmärkta transportförbindelser för resor till och från Valencia stad. Flertalet busstträckor gör att kommunikationerna är enkla till närliggande platser som Paterna centrum, Heron City och naturligtvis Valencia stad. Heron City är en nöjes- och fritidsanläggning i kombination med köpcentrum med snabbköp, flertalet caféer och restauranger.

La Cañada är känt för sina olika prestigefyllda skolor som Palma, i Montecañada och British College i El Plantío. Andra kända skolor i området är Santo Tomás de Aquino, Escuela 2 och Liceo Francés i Paterna.

Torrent

Torrent är en ort belägen inom huvudstadsområdet i Valencia och det är den största kommunen med ca 80.000 invånare. Torrent ligger ungefär 7 km från Valencia stad, och det finns enkla transportmöjligheter genom de två tunnelbanestationerna Torrent och Torrent Avinguda med linje 1 och 5. Torrent har alla bekvämligheter och serviceinrättningar såsom apotek, läkarmottagning, banker, affärer, stormarknader, sportanläggningar, skolor m m.

Villa i Valencia
Utsikt över berg och hav