Sök på Mäklarringen

Unga mäklare och kontorsägare

Möt Karolina och Leo på Mäklarringen Järfälla

Vi vill ge en ärlig bild av mäklaryrket och förbereda blivande mäklare så att de vet vad de ger sig in på. Så många som 30-40 procent slutar som mäklare redan första året, mycket på grund av okunskap om vad yrket innebär i praktiken – och det vill vi ändra på! 

Vi vill att fler ska stanna inom mäklaryrket, detta fantastiskt roliga yrke. Många bär på funderingar om var man ska jobba och hur bär man sig åt om man vill bli kontorsägare, idag eller imorgon. Det leder oss osökt in på Mäklarpoddens tolfte avsnittet, där vi träffar två unga, ambitiösa och drivna mäklare som tillsammans startat eget kontor. Välkomna att möta Karolina och Leo! 

Karolina berättar att hon läste till mäklarassistent, trots att hon tidigare sagt att hon aldrig skulle kunna tänka sig det yrket, och 2013 blev hon färdig mäklare. Leo pluggade ekonomi ett par år, men tyckte att det kändes trist och såg inte sig själv som ekonomianställd på ett kontor i framtiden. Efter ett år i Sydamerika kom han på att mäklare var ett yrke att satsa på. September 2016 startade Karolina och Leo sitt eget mäklarkontor tillsammans. 

– Vi var båda anställda på Länsförsäkringar när tanken på ett eget kontor föddes, säger Karolina. 

Eget kontor är det bästa vi har gjort

Båda två tyckte att steget från anställning till eget kontor var ett naturligt steg att ta och såg fram emot att få bygga upp något eget. Trots att det skulle komma att kräva ett hårt och målmedvetet arbete. 

– Man måste vara medveten om att man måste lägga ner mycket tid och verkligen jobba hårt som egen. Å andra sidan jobbar man åt sig själv och har en helt annan långsiktig planering än när man är anställd, säger Leo och får medhåll av Karolina.

De tycker båda att det känns optimalt att starta kontor ihop med någon. Och som i deras fall – någon de känner väl men med olika personligheter som kompletterar varandra.  

Lyssna på vad Karolina och Leo har att säga om skillnaderna på att vara anställd och att starta eget kontor. Och varför det sistnämnda är det bästa de har gjort! 

Trevlig lyssning! 

Soundcloud          Acast          iTunes          Youtube

 

 

 

 

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.