Sök på Mäklarringen

Mäklarpodden möter besiktningsmannen

Besiktningsmannen Zdravko Kopparviks tips och råd inför en överlåtelsebesiktning

Mäklarpodden är en branschpodd, först i sitt slag! Här får man en verklig inblick i mäklarens vardag samt intressanta diskussioner med roliga men även seriösa inslag. Den ska kännas som ett bra komplement till mäklarutbildningen helt enkelt, men vi tror även att alla i branschen (och utanför) kommer tycka det är kul och nyttigt att lyssna.

I det här avsnittet pratar vi med den besiktningsmannen Zdravko Kopparvik.

– Jag har hållit på med besiktningar sedan 2001 och är certifierad inom min profession. Min specialitet är överlåtelsebesiktningar, entreprenadbesiktningar och skadeutredningar. Jag är byggnadsingenjör och styrelseledamot i SBR expertgrupp för överlåtelsebesiktningar, berättar Zdravko Kopparvik. 

Hur går en överlåtelsebesiktning till och vad är dolda fel?

Zadravko lotsar oss igenom en överlåtelsebesiktnings många olika steg, vad du som säljare kan förbereda i hemmet och vilka frågor som besiktningsmannen kommer att ställa. Vi pratar vidare om de olika termerna som används i ett besiktningsprotokoll; hur ska du tolka riskkonstruktion och fortsatt tekniskt utredning, samt vad kan ett dolt fel vara. Avslutningsvis berättar Zadravko om de vanligaste felen i olika bostäder och rimliga kostander för att få dessa åtgärdade. 

Vi hoppas att detta avsnitt ska komma både våra säljare och blivande köpare till gagn, så att man kan vara mera förberedd inför besiktningen som ska göras av bostaden.

Trevlig lyssning! 

Soundcloud   Acast   iTunes   Youtube

Mäklarpodden

Lyssna på mäklarpodden, en branschpodd först i sitt slag! 
Här får man en verklig inblick i mäklarens vardag.

Lyssna på Mäklarpodden här

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.