Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Mäklarringens nya styrelseledamöter

Välkomna, Lars Bergkvist och Zeke Tastas

Mäklarringen har valt in två nya ledamöter i sin styrelse. Vi hälsar Lars Bergkvist och Zeke Tastas varmt välkomna till mäklarkedjan! 

Mäklarringen är en medlemsägd mäklarkedja med närmare 65 bobutiker i Sverige samt kontor i Spanien, Cypern, Frankrike, Portugal och Turkiet. Planerna för framtiden är fortsatt offensiv. Nyligen har kedjans styrelse utökats med två externa ledamöter, Zeke Tastas och Lars Bergkvist.   

Lars Bergkvist 

Lars Bergkvist har en mångårig erfarenhet av att arbeta med kedjor, både frivilliga fackkedjor och franchisekedjor, och att expandera dessa geografiskt, omsättningsmässigt och lönsamhetsmässigt. Under perioden 2000-2011 ledde Lars kedjan Arken Zoo från 24 till 81 butiker och expanderade även kedjan till Norge. På Arken Zoo var Lars först styrelseordförande och mellan 2001 och 2011 vd. Arbetet började med en konvertering av kedjan, från en frivillig fackkedja till franchise.

2012-2016 verkade Lars som arbetande styrelseordförande på Jaktia. Under den perioden expanderade kedjan kraftigt från 22 till 37 butiker och tog en ledande ställning i jakt-Sverige.

Lars var under fem års tid styrelseledamot i föreningen Svensk Franchise, som arbetar med franchisefrågor på alla sätt. Kort resumé gällande Lars Bergkvists nuvarande styrelsearbeten:  

- Styrelseledamot och ordförande i Audit Committee på börsnoterade Oasmia AB. Under Lars tid har man även noterat bolaget i USA.
- Styrelseordförande i börsnoterade Cloud Republic AB, ett företag som hjälper företag med digitalisering (hemsidor, sökmotoroptimering, Google Adwords mm).
- Styrelseledamot i Northside AB, ett företag inom digital marknadsföring.
- Styrelseordförande i Krisings Belysningsteknik AB.
- Styrelseordförande i Blowpoint AB, ett företag som utvecklar och säljer publika alkoholmätare till bland annat hotell, konferensställen och restauranger.

Zeke Tastas 

Zeke Tastas kallar sig gärna för en renässansman, med ”ett brett sinne med bred kompetens”, som har lett till en tjugoårig karriär som han själv säger är svår att summera. Vad gäller reklam och kommunikation har Zeke arbetat på reklambyråer som Ogilvy & Mather och Scholz & Friends, hybridbyråer som Naked Communications och River, digitala byråer som Framfab och Day8 – femton av dessa år som Creative Director och kommunikationsstrateg. Två av dessa byråer har han tagit till Årets Bästa Byrå. 

Zekes kunderfarenhet är ännu bredare och inkluderar FMCG-varumärken med Coca-Cola, Unilever, Kraft Foods, Arvid Nordquist, Cerealia Foods; finansiella tjänster med Nordea, Handelsbanken, Deutsche Bank, GE Money Bank; media och telekom med 3Mobile, Tele2 Group, Bredbandsbolaget, Aftonbladet, Metro, Expressen plus mycket annat. 

Sedan snart sex år arbetar Zeke Tastas på fullservicebyrån River. Utöver reklam och kommunikation har Zeke haft event- och klubbarrangemang som hobby och bland annat varit nattklubbschef för legendariska klubben Spy Bar, arrangerat Nöjesguidens öppningsfest under Way Out West, filmpremiärer med mera. Idag skriver han manus till radio, TV och bio tillsammans med parhästen Moa Gammel.  

Zeke är en flitig föreläsare och han har också suttit i ett flertal festivaljurys som New York Festivals, London International Awards och Dubai Lynx samt flertalet paneler och debatter under exempelvis Stockholm Media Week och Guldägget.

Välkomna till Mäklarringen, Lars Bergkvist och Zeke Tastas! 

 

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.