Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Mammagalan 2018

På mammagala med Läkarmissionen och Mäklarringen

Mäklarringen har deltagit på premiären av Mammagalan, både som sponsorer och deltagare på plats. Och vilken gala! En helkväll där världens mammor fått stå i centrum, där vi fått möta det magiska och underbara med moderskapet, men även mödrars utsatthet i stora delar av världen. Mors Dag är numera även Läkarmissionens dag. 

Galakvällen inleddes med mingel och förtäring på Berns uteterrass, mitt i centrala Stockholm. Som stolta sponsorer fick vi möjlighet att träffa mängder av starka kvinnor, döttrar, mammor och söner till mammor. Vissa av dessa kommer vi få anledning att återkomma till med intervjuer och spännande samarbeten. 

Under galan delades priser ut till tre extraordinära mammor, Natalia Bosak, Ludmilla Rosengren och Ann Björkman, vars insatser hyllades stort under kvällen. För värdskapet stod Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren och på scenen uppträdde Robin Bengtsson, Tess Merkel, systrarna Hedlund samt Carola, som sjöng en hyllningssång tillägnad Lill-Babs. 

Under galan fick vi följa mammor i Tanzania, Sydafrika och Bangladesh i dokumentära inslag, samtidigt som svenska folket hade möjlighet att bli månadsgivare – och därmed stötta Läkarmissionens långsiktiga arbete att förändra framtiden för mammor i världen!

Mammagalan ägde rum för första gången i år, men planen är att den ska bli ett årligt återkommande evenemang.  

Läkarmissionen hyllar världens mammor

Så här motiverar Läkarmissionen själva sitt initiativ och syftet med galan. 

”I stora delar av världen har flickor och kvinnor lägre status än pojkar och män. Det påverkar deras hälsa, möjlighet till utbildning och inflytande: både som unga flickor, gravida kvinnor och som mödrar till egna barn.

Samtidigt ser Läkarmissionen hur mammor har en nyckelroll när det kommer till hållbar förändring. När de får utbildning, möjlighet till självförsörjning och kunskap om sina rättigheter satsar mammorna på barnen och därmed också på framtiden - en stark och självständig mamma är det bästa stöd ett barn kan ha! Att investera i världens mammor ger konkreta resultat på områden som utbildning, hälsa och rättvisa – nu och i framtiden.

Mamma här hemma eller mamma långt bort, så mycket mer förenar än som skiljer dem åt. Världens mammor bär världen. Med sina omsorger, sin kärlek och sin uthållighet. Det är därför vi både vill hylla våra egna mammor – och alla andra mammor på Mammagalan. Att satsa på mammor är att satsa på framtiden och genom Läkarmissionen kan du vara med och bidra till långsiktiga utvecklingsprojekt och ge mammor mandat och möjligheter att driva en positiv förändring.”

Bli månadsgivare via Läkarmissionen

Du kan också vara med och hjälpa till att förändra mammors situation i världen. Smsa MAMMA till 71440 och gör nytta! För mammor och deras barn. Du kan även gå in på Läkarmissionens hemsida och anmäla dig som månadsgivare. 

Mammagalan görs av Kanal 5, Läkarmissionen och Expressen. Mäklarringen är stolta sponsorer av galan.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.