Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Börja med en fri värdering!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig omgående.

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Höstens inredningstrender 2017

Mäklarringen inreder hösten 

Mäklarringen har varit på Nordens största mässa för inredning och design, Formex, och spanat in några trender inför hösten. Dessutom fick vi en inspirerande föreläsning om färg. Om att våga ta ut svängarna och måla våra väggar med kulörer som Green Tea, Hipster Brown och Vallmofrö. 

När det gäller inredning är det ungefär som med mode. Man kan följa rådande trender och skaffa det nyaste nya som finns på marknaden, eller så plockar man russinen ur kakan och fokuserar på några moderna detaljer som man gillar. Och blandar lite nytt med lite gammalt. 

Några ganska tydliga trender vad gäller inredning är dessa tre; det sobra, den uppdaterade gillestugan och 70-tal. 

Sobert och tryggt

När hösten kommer ägnar vi automatiskt mycket tid i hemmet. Den rätt oroliga värld vi lever i vill vi gärna stänga ute och istället känna oss ombonade och trygga i hemmets lugna vrå. Vi inreder sobert och använder mycket sammet och lyster i materialen. Färgerna är harmoniska och hemtrevliga, som petroleum, plommon och senap. Hög mysfaktor generellt. 

Gillestuga 2.0

När vi pratar gillestuga 2017 ligger fokus framför allt på naturliga färger och material. Mycket trä, natur och korg men inte rakt igenom, utan mer varvat med moderna möbler och detaljer. Färgerna är inte kliniskt grå eller beige, de andas mer värme och naturlighet, och allehanda hantverk får gärna ta en stor plats i hemmet. 

Ljuva 70-tal

Den som växte upp på 70-talet minns säkert, med skräckblandad förtjusning, de dominerande inslagen av orange i hemmen. Och nu är vi där igen. Minst lika mycket orange nu som då, bärnsten, färgade glaslampskärmar, tigrar på kuddarna och mycket keramik. Det är roliga detaljer, mycket färg och lite busigt. Som en stor godisbutik fast hemma! 

Flera av de stora inredningsbloggarna säger samma sak – det krävs inga drastiska medel för att förändra ett hem. Byt ut ett par, tre saker och skapa en ny känsla. Man måste inte förnya hela inredningen. 

Trettiotvå nyanser av färg

Vi lyssnade på Lisbeth Larsen, som är global kulörchef på Jotun. Hon berättade med stor kärlek och värme om Lady Pure Colors nya färgkarta, som innehåller hela 32 kulörnyanser. En färgkarta som anpassats för att man ska kunna mixa och matcha kulörpaletter i hemmet, inte bara hålla sig till en eller två basfärger. 

– Den nya färgkartan är designad för att göra det lättare att välja och skapa paletter som lyfter fram din personliga stil. Genom att kombinera de kulörer som står intill varandra i färgkartan får du enkelt fram harmoniska kulörkombinationer och både ton-i-ton och spännande kontraster, berättar Lisbeth Larsen. 

Minimalism, sand och grönskande väggar

Jotun har under sitt arbete med livsstilar, trender och kulörer identifierat tre tendenser med tillhörande kulörer. Dessa tendenser och kulörer anser man kommer att prägla våra hem framöver: City Motions, Silent Serenity och Lush Garden. 

City Motions har blå nyanser i basen och anammar minimalismen i trendiga metropoler som London, Köpenhamn, Berlin och New York. Silent Serenity har plockat in bruna sandtoner och mjuka persikonyanser i sina kulörer, som får oss att tänka på enkelhet och fjärran länder. Lush Garden ska representera nytt liv och ge uttryck för harmonin i botaniska trädgårdar och exotiska naturupplevelser. Mycket grönt samt inslag av olika starka röda nyanser. 

Foto, väggbilder Jotun/LADY: Line Klein
Bilderna i turordning: LADY6352 Evening Green, Jotun1877 Vallmofrö, LADY20046 Savanna Sunset

Upptäck mer från Mäklarringen

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.