Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Läkarmissionen & Gatubarnen i Uganda

Livet som gatubarn är utsatt, farligt och helt ohållbart. Läkarmissionen i samarbete med Mäklarringen hjälper barn i Uganda bort från gatan och till en bättre framtid. I Ugandas huvudstad Kampala beräknar myndigheterna att det finns mer än 10 000 gatubarn. De sover på trottoarerna, äter sopor och är utsatta för stora risker för allt från sjukdomar till våld och droger. Mäklarringen ger gatubarn en ny chans i livet, och om det är möjligt återförenar dem med deras riktiga familjer. Vi ger dem en chans till en bostad och ett hem, vilket vi gör dagligen i vårat arbete. 

  • De får riktiga sängar, rejäla mål mat och ansvarsfulla vuxna som tar hand om dem.
  • De får ta igen förlorad skolgång, hjälpa till med städning, matlagning och arbeta med centrets odlingar och djur.
  • När barnen är redo återförenas de med sina riktiga familjer eller släktingar. Om det inte går får de i stället en utvald fosterfamilj.

700 gatubarn har fått ett nytt hem genom Mäklarringens CSR arbete tillsammans med Läkarmissionen och Retrak Uganda. Majoriteten av barnen kom tillbaka till sina biologiska föräldrar och en liten del placerades i fosterfamiljer. Nyckeln till framgång i Retraks arbete har varit att, förutom vårda och utbilda barnen, utbilda föräldrarna i pedagogik och yrkesutbildning. Grunden till problemen är oftast ekonomiska i kombination med okunskap som skapar dåliga familjeförhållanden och en ohållbar situation för barnen som till sist flyr hemmet. Pedagogiken hjälper föräldrarna att kommunicera med barnen och yrkesutbildningen gör familjen självförsörjande. 

Vi kan inte med ord beskriva vilken känsla det är att se ett hopplöst gatubarn få tillbaka hoppet om en framtid, drömma om ett lyckligt liv och arbeta för att nå sina drömmar. Från att sniffa flygplansbränsle och leva i misär till att studera och drömma om att bli läkare. 700 barn har vi tillsammans räddat från gatan, omkring 1000 föräldrar har återförenats med sina barn, cirka 1500 barn har fått tillbaka ett syskon och 700 drömmar har fått liv igen. 

Allt detta för att du har valt Mäklarringen! STORT TACK!

Det här är bara början

Vi i Mäklarringen ska fortsätta samla in och ge ännu fler barn chansen att få en bättre framtid och ett bra liv. Sedan 2013 har vi stöttat Läkarmissionens arbete och det är ett långsiktigt arbete som vi på Mäklarringen tagit till våra hjärtan, därför fortsätter insamlingen framöver med oförminskad kraft.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.