Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

×
Fri värdering?

Hallstavägen

Adelsö Hallsta / Adelsö
895 000 kr utgångspris
895 000 kr utgångspris

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress Hallstavägen
 • Område Adelsö Hallsta
 • Pris 895 000 kr utgångspris
 • Tomt 1 869 m²
 • Drift 570 kr/år
 • Övrigt tomt Fin och lättbyggd tomt med gångavstånd till liten badplats och badklippor om så önskas. Från tomten har du vackra vyer över åkermark och landskap. Taxeringskod/fastighetsavgift En tomt har taxeringskod 210, Småhusenhet, tomtmark till helårsbostad. När fastigheten är färdigställd och slutbesiktigat skickas en blankett in till skattemyndigheten för att ändra taxeringsuppgifterna och erhålla en ny taxeringskod, 220 (Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer). Enligt nuvarande skatteregler är nybyggda hus befriade från fastighetsavgift de femton första åren, nytt från och med 1 januari 2013.

- HÄRLIGT LÄGE MED UTSIKT ÖVER ÅKERLANDSKAP OCH SOL HELA DAGEN

Solig och fin tomt i natursköna Hallsta. Tomten har ett mycket bra solläge med utsikt över åker och naturskönt landskap. Gångavstånd till flera fina bad/Mälaren. Ca 10 minuters promenad till närmsta busshållplats. Cykelavstånd till välsorterad butik. Tomten ligger utanför planlagt område. Förhandsbesked finns, utfärdat mars 2019. Åk gärna ut och titta!

Ansvarig mäklare Lena Falck Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Ekerö 070-759 59 97
lena.falck@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Alexander Olsson Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Ekerö 070-533 19 88
alexander.olsson@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Ansvarig mäklare Lena Falck Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Ekerö 070-759 59 97
lena.falck@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Alexander Olsson Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Ekerö 070-533 19 88
alexander.olsson@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Vy från tomten mot åkerlandskapet
Vy från tomten mot åkerlandskapet
Vy mot tomten
Vy mot tomten
Vy från åkern, Hallstavägen skymtar i bakgrunden
Vy från åkern, Hallstavägen skymtar i bakgrunden
Naturtomt med träd
Naturtomt med träd
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Hallstavägen hallstavägen adelsö hallsta ekerö adelsö
Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Fastighetsbeteckning Hallsta 1:128
 • Upplåtelseform Friköpt
 • Tomtarea 1 869 m²
 • Övrig tomt Fin och lättbyggd tomt med gångavstånd till liten badplats och badklippor om så önskas. Från tomten har du vackra vyer över åkermark och landskap. Taxeringskod/fastighetsavgift En tomt har taxeringskod 210, Småhusenhet, tomtmark till helårsbostad. När fastigheten är färdigställd och slutbesiktigat skickas en blankett in till skattemyndigheten för att ändra taxeringsuppgifterna och erhålla en ny taxeringskod, 220 (Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer). Enligt nuvarande skatteregler är nybyggda hus befriade från fastighetsavgift de femton första åren, nytt från och med 1 januari 2013.
 • Summa taxeringsvärde -
 • Pantbrev -
 • Rättigheter/ Inskrivna servitut/ Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Ekerö Hallsta GA:4 (Ändamål: vägar. Förvaltning: Hallsta samfällighetsförening.) Förmån: Officialservitut Väg, 0125-2019/40.1 Last: Ledningsrätt Starkström, 0125-05/60.1
 • Kostnad för väg/samfällighet 570 kr/år
 • Total driftkostnad 570 kr/år

  Utöver driftskostnaderna tillkommer:
  Fastighetsavgift 0 kr/år
 • Driftkostnadskommentar Vägavgiften för obebyggd tomt är 500 kr/år plus index, för närvarande ca 570 kr. När ett hus byggs på tomten blir det en höjning. Hur mycket beror på om det blir ett fritidshus eller en permanentvilla.
 • Fullvärdesförsäkrad Ja
 • Vägbeskrivning Kör Ekerövägen till bilfärjan på Munsösidan. Åk med bilfärjan till Adelsö (tar ca 6 min). Kör rakt fram ca 350 meter. Sväng vänster och följ Adelsö ringväg ca 4 km. Sväng vänster in Mot Hallsta, på Hallstavägen. Kör ca 550 meter, se våra skyltar.

Området

Allmänt om området

Adelsö eller Adelsön (äldre namn: Alsnu) är en större ö i östra Mälaren. Ön är omkring tio kilometer lång och mellan två och fyra kilometer bred och har en areal på 25,79 kvadratkilometer. Adelsön har ingen fast vägförbindelse med fastlandet (Munsön) och kan med bil enbart nås via Adelsöleden som sträcker sig över Svinsundet från Sjöängen på Munsön till Lilla Stenby på Adelsön. Att bo på Adelsö är som att bo mitt i vårt historiska arv med Mälaren som granne. Här bor du i en vacker miljö, nära vandringsstråk och med Mälaren som granne. Sommartid kan du packa utflyktskorgen och gå ner till Mälaren för ett dopp och vintertid kan du spänna på dig skidorna för en tur. Ön är mycket intressant ur ett historiskt perspektiv. Här finns många kulturminnesmärken som Björkö och området med Adelsö kyrka och Hovgården är av Unesco förklarade som världsarv

Närservice

På Adelsö finns ett trevligt och välbesökt café vid Hovgården och här finns även Adelsö butik en trevlig lanthandel som även erbjuder catering. Det finns ett par aktiva fiskare som förser ortsborna med färsk fisk. Här finns även gott om stall, badplatser och små båthamnar

Kommunikation

Färjeförbindelse mellan Adelsö och Munsö går regelbundet med ca 30 minuters intervall och är gratis (oftare i rusningstid) Bussar (linjerna 311 och 312) utgår från Brommaplan och går till färjeläget, Sjöängen, på Munsö. Buss 312 medföljer färjan och går även runt på ön. Med buss tar det ca 55 minuter till Brommaplan. Det går också att byta buss vid Ekerö C och åka direkt till Mörby station (Danderyds sjukhus).

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.