Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Ekerö-Sundby 1:68 (Sundby gårds väg)

Ekerö Älby / Ekerö
2 200 000 kr utgångspris
2 200 000 kr utgångspris

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress Ekerö-Sundby 1:68 (Sundby gårds väg)
 • Område Ekerö Älby
 • Pris 2 200 000 kr utgångspris
 • Tomt 2 053 m²
 • Tomttyp sluttningstomt
 • Övrigt tomt Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus finns. I förhandsbeskedet är det upptaget ett krav på att kommande bostadshus ska utformas med stor hänsyn till de två vita bostadshusen på intilliggande fastigheter. Det nya bostadshuset får inte bli dominerande över dessa byggnader och ska placeras med gaveln vänd mot fältet för att harmoniera mot intilliggande bostadshus. Stor hänsyn ska tas till befintliga markförhållanden, större utfyllnader får ej göras. För mer info se bilaga om förhandsbesked, daterad 2019-02-06 TAXERINGSKOD / FASTIGHETSAVGIFT: Fastigheten har för närvarande taxeringskod 210 (småhusenhet, tomtmark). När fastigheten är bebyggd med ett nytt hus och huset är slutbesiktigat skickas en blankett in till skattemyndigheten för att ändra taxeringsuppgifterna och erhålla en ny taxeringskod, 220 (Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer). Enligt nuvarande skatteregler är nybyggda hus befriade från fastighetsavgift de femton första åren (nytt från och med 1 januari 2013).

-HÄRLIG UTSIKT ÖVER HÄSTHAGAR OCH VISS SJÖUTSIKT-

Välkommen till en bergs- och sluttningstomt med fantastisk utsikt över hästhagar och med Mälaren i bakgrunden. Perfekt läge för den som vill bo lantligt men ändå ha ett par grannar och med närhet till buss, skola, mataffär, fin natur och bad. Tomten ligger utanför planlagt område. Förhandsbesked för nybyggnad finns!

Lena Falck Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Ekerö 070-759 59 97
lena.falck@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Lena Falck Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Ekerö 070-759 59 97
lena.falck@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Fin utsikt från vägen
Fin utsikt från vägen
Bergstomt
Bergstomt
Utsikt över hästhagar
Utsikt över hästhagar
Härlig vy
Härlig vy
Zoomad utsikt från toppen av tomten
Zoomad utsikt från toppen av tomten
Ekerö-Sundby 1:68 (Sundby gårds väg) ekerö-sundby 1:68 (sundby gårds väg) ekerö älby ekerö ekerö
Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Fastighetsbeteckning Ekerö-Sundby 1:68
 • Upplåtelseform Friköpt
 • Tomtarea 2 053 m²
 • Tomttyp sluttningstomt
 • Övrig tomt Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus finns. I förhandsbeskedet är det upptaget ett krav på att kommande bostadshus ska utformas med stor hänsyn till de två vita bostadshusen på intilliggande fastigheter. Det nya bostadshuset får inte bli dominerande över dessa byggnader och ska placeras med gaveln vänd mot fältet för att harmoniera mot intilliggande bostadshus. Stor hänsyn ska tas till befintliga markförhållanden, större utfyllnader får ej göras. För mer info se bilaga om förhandsbesked, daterad 2019-02-06 TAXERINGSKOD / FASTIGHETSAVGIFT: Fastigheten har för närvarande taxeringskod 210 (småhusenhet, tomtmark). När fastigheten är bebyggd med ett nytt hus och huset är slutbesiktigat skickas en blankett in till skattemyndigheten för att ändra taxeringsuppgifterna och erhålla en ny taxeringskod, 220 (Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer). Enligt nuvarande skatteregler är nybyggda hus befriade från fastighetsavgift de femton första åren (nytt från och med 1 januari 2013).
 • Taxeringsår 2018
 • Summa taxeringsvärde 1 211 000 kr
 • Markvärde 1 211 000 kr
 • Pantbrev -
 • Vatten och avlopp Vatten saknas. Avlopp saknas Kommunalt V/A finns i närområdet och är eventuellt möjligt att koppla in sig på. Förhandling med Roslagsvatten pågår.
 • Rättigheter/ Inskrivna servitut/ Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Ekerö Ekerö-Sundby GA:1 (Ändamål: väg. Föreningsnamn: Stiftsgårdsvägens samfällighetsförening) Nyttjanderätt Grustäkt Förmån: Officialservitut Avlopp, 0125-14/2.2 Förmån: Officialservitut Vattenledning, 0125-14/2.3 Förmån: Officialservitut Väg, 0125-14/2.1
 • Planbestämmelser Vattenskyddsområde (2008-11-25)
 • Kostnad för väg/samfällighet 2 122 kr/år
 • Total driftkostnad 2 122 kr/år
 • Fullvärdesförsäkrad Ja
 • Vägbeskrivning Kör Ekerövägen till ICA Nyckelby, sväng vänster in på Kaggeholmsvägen, mot Helgö. Kör ca 700 Meter. Kör rakt fram vid högersväng, in på Sundby gårds väg. Håll vänster och kör ca 450 meter, se våra skyltar! Välkommen!

Området

Allmänt om området

Älby ligger på vägen ut mot Helgö. Ett område med blandad bebyggelse. Här bor man både permanent och har sommarhus. Helgö (ungefär helgad ö, tidigare Lillön) är en ö och forntida handelsplats i Mälaren. Ön är främst känd för ett större fornlämningsområde, det så kallade Helgösamhället eller Helgöboplatsen. På Helgös nordvästra udde ligger folkhögskolan Kaggeholm.

Närservice

Populära Sundby skola (f-åk 5) ligger i Nyckelby, någon minuts bilväg bort. Där finns även två förskolor, en välsorterad lanthandel och Rosenhills trädgård med café och musteri. Vid Rosenhill anordnas även "bakluckeloppisar". Ca 6 km bort ligger Mälarö Golfklubb med restaurang och egen badvik. För den hästintresserade finns det gott om stall i omgivningarna, den närmaste ett ”stenkast” bort. . Till Ekerö centrum är det ca 8 km. Där finns en stor fin livsmedelsbutik, flera klädbutiker, apotek, vårdcentral, tandläkarmottagning, bibliotek, konditori, café, systembolag, infartsparkeringar m.m.

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.