Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

BISPVÄGEN 6A

Österskär / Österskär
2 700 000 kr
2 700 000 kr

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress BISPVÄGEN 6A
 • Område Österskär
 • Pris 2 700 000 kr
 • Tomt 800 m²
 • Tomttyp plan trädgårdstomt

Plan villatomt i Österskär.

Österskär - Tillfälle att skapa valfritt drömboende på denna lättbyggda och plana villatomt. Sjönära läge med närhet till skola, förskola, idrottsplats och båtplatser. Areal ca 800 kvm. Detaljplanen medger 2 plansvilla med sammanlagd byggnadsyta 150 kvm varav uthus får vara max 40 kvm och måste vara sammanbyggt med huvudbyggnaden. Anslutningskostnad för vatten och avlopp tillkommer 160.475:-.

Österskär- Bygg ditt drömhus på denna plana och sjönära tomt. Maximal byggyta är 150 kvm/ våningsplan och maximalt två våningar varav uthus/garage max 40 kvm byggyta som skall vara sammanbyggt med huvudbyggnaden. Tomten har ett lugnt läge med närhet till Österskärsskolan samt flera förskolor. Engelska skolan planerar bygga skola vid idrottsplatsen som ligger i närheten. Närhet till strand och båtplatser i början av Generalsvägen. Roslagsbanans station Tunagård finns inom 10 minuters promenadavstånd och Österskärs havsbad med strandbad och restaurang finns inom 15 minuters promenad. Anslutningskostnad för vatten och avlopp är 160.475:-. Servitut på infartsväg till förmån för denna fastighet finns på grannfastighetens norra sida, se förrättningskarta.

Peter Ek Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Österåker 070-714 59 51
peter.ek@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Peter Ek Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Österåker 070-714 59 51
peter.ek@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Flygfoto
Flygfoto
Fastighetskarta
Fastighetskarta
BISPVÄGEN 6A bispvägen 6a österskär österåker österskär

Fakta

 • Fastighetsbeteckning Tuna 4:155
 • Upplåtelseform Friköpt
 • Tomtarea 800 m²
 • Tomttyp plan trädgårdstomt
 • Taxeringsår 2018
 • Summa taxeringsvärde -
 • Pantbrev -
 • Vatten och avlopp Anslutningskostnad 160.475:- enligt Roslagsvatten
 • Rättigheter/ Inskrivna servitut/ Gemensamhetsanläggningar Andel i samfällighet/GA: Tuna GA:4 Last & Förmån, Officialservitut: Väg, 0117-2017/62 Last & Förmån, Officialservitut: Avlopp, 0117-2017/62 Last & Förmån, Officialservitut: Vattenledning, 0117-2017/62 Last & Förmån, Avtalsservitut: Område, D201800047555:1 Inskrivning, Avtalsservitut, D-2018-00047555:1
 • Planbestämmelser Västra delen av österskär(delplan ix) Byggnadsplan, beslutad Datum: 1964-08-06
 • Fullvärdesförsäkrad Ja

Området

Allmänt om området

Österskär ligger på en kraftigt kuperad halvö mellan Tunaviken och Sätterfjärden nordväst om Trälhavet. Under 20- och 30-talet blev Österskär en populär sommarort för stockholmare och på 70-talet expanderade området, i dagsläget är hela halvön bebyggd. Här finns Österskärs Havsbad (i folkmun känd som Solbrännan) och Österskärs ångbåtsbrygga som stod klar 1912. Vid Österskärs havsbad finns även en populär restaurang, Solbrännan (se mer på www.solbrannan.se). Båtplatser finns i närheten av huset och kan hyras av Trälhavets båtklubb eller Österskärs villaägarförening. Se mer på www.ovf.se. Båtplatser i Tuna finns lediga genom www.tunahamn.se. Genom medlemskap i Österskärs villaägarförening ÖVF kan man ansöka om båtplats på någon av föreningens många båtbryggor som finns runt halvön. Föreningen anordnar även traditionsenligt midsommarfirande vid strandängen som ligger vid Havsbadet.

Närservice

Restaurang Solbrännan finns vid Havsbadet. Här serveras luncher och ala carte på kvällarna. Även populära grillkvällar sommartid. Sjöräddningssällskapet har en räddningsstation vid havsbadet. Österskärs vattensportklubb har klubblokal vid stranden med möjlighet till förvaring av kajak eller surfingbräda i huset. Se mer på www.osterskarsvk.se Vid Österskärs station finns en klädbutik och en hudvårdssalong. Inom kort öppnar även ett konditori och en Sushi restaurang.

Kommunikation

Roslagsbanan har hållplatser i Tuna och slutstationen Österskär. På morgonen och eftermiddagen är det tätare trafik med snabbtåg som endast stannar på ett fåtal ställen på väg in mot Tekniska högskolan, restiden är ca 35 min med snabbtåg till Östra station vid Valhallsvägen.

Övrigt

Österskärsskolan är en liten och personlig skola med klasser från förskola till och med årskurs 6. I Österskär finns ett flertal förskolor i olika former. Montessori. Personalkooperativ och Tärnan som är ett föräldrakooperativ med verksamhet i en villa på Norra åsvägen. Även kommunala alternativ finns

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.