Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Snart till salu

Prästvägen 18A

Österskär / Österskär
4 500 000 kr
4 500 000 kr

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress Prästvägen 18A
 • Område Österskär
 • Pris 4 500 000 kr
 • Tomt 1 277 m²

Tomt med sjöutsikt

Tillfälle att förvärva en obebyggd tomt med sjöutsikt och bästa solläge. Sjönära läge längst in på återvändsvägen Prästvägen som är känd för sitt exklusiva läge i Österskär. Vid vändplan finns en stig till vänster som leder ner till en strand med badmöjligheter eller sjösätta en kajak. Den fastigheten ägs av kommunen. Villaägareföreningen har ett flertal bryggor runt udden där man kan söka båtplats. Granntomten som tidigare var sammanslagen med denna tomt säljs samtidigt. Generös detaljplan som gör det möjligt att skapa drömvillan med ett läge som sällan erbjuds. Byggrätt enligt detaljplan: Byggnadsarea 200 kvm varav 50 kvm i uthus och garage. På fastigheter med över 2000 kvm får även en additionsbostad anordnas om högst 50 kvm i nettoarea. Huvudbyggnad max 2 våningar. Max höjd 6.5 meter. Garage och uthus max 3 meter. Servitut på nyttjanderättsområde kommer bildas för denna fastighet. Denna fastighet har möjlighet att på egen bekostnad utföra en infartsväg som går längs tomtgräns på höger sida på 16a. Pantbrev finns på 3.000.000:-. Detaljplan och plankarta finns under fliken mer information.

Peter Ek Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Österåker 070-714 59 51
peter.ek@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Peter Ek Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Österåker 070-714 59 51
peter.ek@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Servitutsväg
Servitutsväg
Prästvägen 18A prästvägen 18a österskär österåker österskär
Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Fastighetsbeteckning Tuna 10:225
 • Upplåtelseform Friköpt
 • Tomtarea 1 277 m²
 • Taxeringsår 2019
 • Summa taxeringsvärde 2 644 000 kr
 • Markvärde 2 644 000 kr
 • Pantbrev 3 000 000 kr
 • Vatten och avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
 • Rättigheter/ Inskrivna servitut/ Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Österåker Tuna GA:4 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning, Grönområden
 • Planbestämmelser Detaljplan
 • Total driftkostnad -
 • Fullvärdesförsäkrad Ja

Området

Allmänt om området

Österskär ligger på en kraftigt kuperad halvö mellan Tunaviken och Sätterfjärden nordväst om Trälhavet. Under 20- och 30-talet blev Österskär en populär sommarort för stockholmare och på 70-talet expanderade området, i dagsläget är hela halvön bebyggd. Här finns Österskärs Havsbad (i folkmun känd som Solbrännan) och Österskärs ångbåtsbrygga som stod klar 1912. Vid Österskärs havsbad finns även en populär restaurang, Solbrännan (se mer på www.solbrannan.se). Båtplatser finns i närheten av huset och kan hyras av Trälhavets båtklubb eller Österskärs villaägarförening. Se mer på www.ovf.se. Båtplatser i Tuna finns lediga genom www.tunahamn.se. Genom medlemskap i Österskärs villaägarförening ÖVF kan man ansöka om båtplats på någon av föreningens många båtbryggor som finns runt halvön. Föreningen anordnar även traditionsenligt midsommarfirande vid strandängen som ligger vid Havsbadet.

Närservice

Restaurang Solbrännan finns vid Havsbadet. Här serveras luncher och ala carte på kvällarna. Även populära grillkvällar sommartid. Sjöräddningssällskapet har en räddningsstation vid havsbadet. Österskärs vattensportklubb har klubblokal vid stranden med möjlighet till förvaring av kajak eller surfingbräda i huset. Se mer på www.osterskarsvk.se Vid Österskärs station finns en populär klädbutik, ett mysigt konditori och en högklassig Sushi restaurang.

Kommunikation

Roslagsbanan har hållplatser i Tuna och slutstationen Österskär. På morgonen och eftermiddagen är det tätare trafik med snabbtåg som endast stannar på ett fåtal ställen på väg in mot Tekniska högskolan, restiden är ca 35 min med snabbtåg till Östra station vid Valhallsvägen.

Övrigt

Österskärsskolan är en liten och personlig skola med klasser från förskola till och med årskurs 6. I Österskär finns ett flertal förskolor i olika former. Montessori. Personalkooperativ och Tärnan som är ett föräldrakooperativ med verksamhet i en villa på Norra Åsvägen. Även kommunala alternativ finns

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.