Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Vädersjövägen (infart mellan nr 35 och 37)

Tungelsta / Tungelsta
2 000 000 kr eller högstbjudande
2 000 000 kr eller högstbjudande

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress Vädersjövägen (infart mellan nr 35 och 37)
 • Område Tungelsta
 • Pris 2 000 000 kr eller högstbjudande
 • Tomt 73 421 m²
 • Övrigt tomt Natur- och skogstomt. Infart/ingång till fastigheten sker lättast mellan adresserna Vädersjövägen 37 och 39. Den luftledning som idag går över tomten håller på att grävas ned.

Investeringschans! Mycket fin natur-/skogstomt om hela 7,3 ha med närhet till centrala Tungelsta samt mysiga Vädersjön. Området är ej detaljplanelagt. Styckning av fastigheten medges ej i dagsläget. Då området ej är detaljplanelagt finns det ingen given byggrätt utan förhandsbesked/bygglov måste sökas i varje enskilt fall.

Ansvarig mäklare Frances Rose Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 03
frances.rose@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Roger Engblom Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 01
roger.engblom@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Ansvarig mäklare Frances Rose Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 03
frances.rose@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Roger Engblom Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 01
roger.engblom@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Tomtkarta
Tomtkarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Vädersjövägen (infart mellan nr 35 och 37) vädersjövägen (infart mellan nr 35 och 37) tungelsta haninge tungelsta
Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Fastighetsbeteckning Ålsta 3:7
 • Upplåtelseform Friköpt
 • Tomtarea 73 421 m²
 • Övrig tomt Natur- och skogstomt. Infart/ingång till fastigheten sker lättast mellan adresserna Vädersjövägen 37 och 39. Den luftledning som idag går över tomten håller på att grävas ned.
 • Taxeringsår 2017
 • Summa taxeringsvärde -
 • Pantbrev -
 • Vatten och avlopp Utom plan.
 • Rättigheter/ Inskrivna servitut/ Gemensamhetsanläggningar Samfällighet: Haninge Ålsta S:11, Samfällighet: Haninge Ålsta S:7, Samfällighet: Haninge Ålsta S:9 Vägförening.
 • Planbestämmelser Utomplan. Det finns ett beslut om att man ej får stycka av mer mark i dagsläget. Fastigheten är idag taxerad som lantbruksenhet, obebyggd, typkod 110. Taxeringsvärde fastställd 2017 uppgår till 217.000kr. Området är ej detaljplanelagt. Styckning av fastigheten medges ej i dagsläget. Då området ej är detaljplanelagt finns det ingen given byggrätt utan förhandsbesked/bygglov måste sökas i varje enskilt fall. Ett förhandsbesked är ett formellt beslut från kommunen som svarar på frågan om en viss åtgärd är lämplig på en viss plats. Ett förhandsbesked gäller i två år, inom denna tid måste du komma in med en bygglovsansökan för att förhandsbeskedet ska gälla.
 • Total driftkostnad -
 • Fullvärdesförsäkrad Ja

Området

Allmänt om området

Tungelsta är beläget i tätortens södra del. Tungelsta gränsar i norr mot Hanvedens stora skogs- och strövområden, i öster mot Västerhaninge, i söder och väster mot jordbrukslandskap och stora skogsområden. Kända platser är Krigslida, Hammarängen och Lillgården. Tungelsta är känt för sin trädgårdsnäring och det finns flera stora handelsträdgårdar som drivs som familjeföretag. Här finns också en nyanlagd trädgårdspark, värd ett besök. Tungelsta har cirka 4 150 invånare.

Närservice

I centrala Tungelsta finns en matvarubutik. I centrala Tungelsta finns även ett flertal restauranger. Det finns flera skolor och förskolor i kommundelen, samt äldreboendet Ros-Anders Gård.

Kommunikation

Järnvägen Nynäshamn-Stockholm passerar genom Tungelsta. Det finns två stationer, Tungelsta och Krigslida. Dagtid går det två tåg i timmen i vardera riktningen (Stockholm samt Nynäshamn) I övrigt går det ett tåg i timmen. Det finns också bussförbindelser med Västerhaninge och andra kommundelar. Restiden med kollektivtrafik till Stockholm är cirka 40 minuter, med bil cirka 35 minuter.

Övrigt

Tungelsta ligger nära stora ströv- och skogsområden. I Tungelsta finns också en ridskola, elljusspår och ett antal bollplaner. Fritidsanläggningarna i Västerhaninge utnyttjas i hög grad även av Tungelstabor. Östnora bad- och camping ligger i närheten och sjön Öran är en populär badsjö. Lite historia Startskottet för Tungelstas utveckling till ett kluster av tidig modern grön företagsamhet var Nynäsbanan. Efter att järnvägen hade dragits till Nynäshamn 1901, köpte Aktiebolaget Hem på Landet, som var en jordförmedlingsbolag för småbruk, upp mark från större gårdar för att sälja jordlotter vidare till trädgårdsmästerier och villor. Det anlades över 100 trädgårdsmästerier i Tungelsta. Tungelsta är också författaren Ivar Lo-Johanssons hembygd. 2001 invigdes en bronsskulptur av honom gjord av konstnären Sam Westerholm.

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.