Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Inredning 2019

Vi har tagit hjälp av Lotta, som är inredningsexpert från Stockholms inredare, för att reda ut trenderna i inredningsdjungeln 2019.

I år är det väldigt många trender vilket är positivt för oss som gillar olika stilar. Med andra ord har man stor möjlighet att välja det som passar en själv. Personlig touch är nämligen också en av trenderna 2019.

Lottas vassaste tips:
"När man inreder ska man färgmässigt tänka i trekanter, tre saker hämtar upp samma färg för att få ett balanserat intryck."

Tre snabba:
"Konstgjorda blommor", "Kalla metaller" & "Stora Kontraster". 

Material

1. 'Trä'

'Trä'

Vi ser mer och mer trä, framförallt i kök. Både mörkt och ljust trä. Även här släpper vi det gråa köket som har varit populärt i flera år nu. 

Vi ser även mycket skulpturella former i trä, såsom soffbord eller stora, robusta bordsben. Vi lämnar små och nätta bordsben bakom oss. 

(Bild: Jotun)

2. 'Crafts and Markets'

'Crafts and Markets'

Höstens trend med gediget hantverk och keramik fortsätter även in i 2019. Äkta och naturliga material definierar temat. En extra bonus är om det är lokaltillverkat.

 

(Bild: Jotun)

3. 'Konstgjorda blommor'

'Konstgjorda blommor'

En stor trend 2018 var pampasgräs och det är fortsatt en stark trend 2019, men vi adderar ännu mer konstgjorda blommor 2019. De så kallade faux botanicals- 'Fejk 2.0'. Och vi pratar inte plastiga och tacky blommor utan naturtroget med torkad känsla. 

En väldigt bra trend när man ska sälja sin bostad, en försäljning kan ju dra ut på tiden och konstgjorda blommor håller så att säga väldigt mycket längre än färska, det uppskattar vi. 

(Bild: Jotun)

4. 'Natursten'

'Natursten'

Naturlig upplevelse, exempelvis Kalksten eller Kalkstensimitation går också bra. Framförallt i badrum men också bänkskiva i kök, nu lämnar vi marmor bakom oss.

Gällande blandare så håller mässing till viss del i sig men fler och fler vågar sig på mattsvart. Men den stora trenden är blanka, kalla metaller, vi lämnar matta ytor och borstat stål bakom oss.

Matchas gärna med en rund spegel som fortsatt är en trend som växer sig ännu större. 

(Bild: Bricmate Kakel: Norrvange)

5. 'Läder'

'Läder'

Läder går nog aldrig ut ur tiden och den stora trenden håller i sig även 2019. Vi har tidigare sett läderstolar och lädersoffor, nu har turen kommit även till sänggavlar. 

 

(Bild: Jotun)

Stiltrender

1. 70-tal

70-tal

70-talet var redan stor 2018 men 2019 växer den sig ännu större. Fortsätt att inreda med obehandlad furu eller plywood för en modern touch, rotting och blanda gärna olika träslag, mörkt och ljust. Trä är ledordet.

Heltäckningsmattan lever också vidare. Addera brända gula toner såsom senapsgult och/eller en mönstrad matta och du är hemma. 

(Bild: Istock)

2. '90-tal'

'90-tal'

90 och tidigt 00-tal är tillbaka. Framförallt svampmålade väggar som vi ser tillbaka på med nostalgi, är nu tillbaka. Vill man få en mer modern touch så kan man välja en jordnära färgton men man är inte fel ute med starkare färger. Mineral och kalkfärger ger den rätta känslan. 

Vi säger även hej till glasbord och färgstarka mönster. 90-tals trenden gör sig bäst med endast några få detaljer, ni ska med andra ord inte gå 'all in'. 

Vidare släpper vi nu taget en aning om 80-talet som var trendigt 2018. Men lekfullheten från glada 80-talet lever kvar. 

(Bild:Jotun)

3. 'Stora Kontraster'

'Stora Kontraster'

Rätt balans och proporttioner är viktigt men nu ser vi också stora och spännande konstraser. Framförallt gällande färger men också material. 

 

(Bild: Jotun)

4. 'Japonism'

'Japonism'

Det är nog inte konstigt att vi fortsätter att dras till Japan och dess minimalistiska och avskalade stil då det i mångt och mycket påminner om den skandinaviska stilen. 

Addera gärna gröna växter. 

 

(Bild: Jotun)

5. 'Maximalism versus Minimalism'

'Maximalism versus Minimalism'

I år är det minimalism eller maximalism som gäller, ordet lagom existerar inte. 

Välj mellan det maskulina och sofistikerade med diskret detaljer, läder och naturliga material. Eller välj det feminina med lekfulhet och svulst, som sagt inget mittemellan. Inred med lyxiga material, färgstarka detaljer, rosa och flådiga former för att fånga den rätta känslan. The choice is yours.

(Bild: Jotun)

Färgtrender

1. 'Greige'

'Greige'

'Greige' är här för att stanna, hur länge vet vi dock inte. Men man kan säga att det har ersatt det gråa som drog in som en löpeld. När alla nu har det gråa så går vi vidare, 'Greige' är det nya. Ett lagom stort kliv kan tyckas.  

GRÅ + BEIGE = GREIGE

(Bild: Jotun)

2. 'Soothing Beige'

'Soothing Beige'

Under årets ljusare dagar önskas oftare ljusare färger, 'Soothing Beige' är en stark kandidat. Beige är också nästa steg på trappan, om du redan hunnit tröttna på 'Greige'.

 

(Bild: Jotun)

3. 'Rost och Rosa'

'Rost och Rosa'

Rost och Rosa var en riktigt stark trend hösten 2018 och håller i sig även under 2019. Både gällande färg på väggar, möbler och inredningsdetaljer, gärna i kombination då de har en fin kontrast. Varma och brända toner, tänk jord och mineraler, gärna i kombination. Kalkstruktur på väggarna kommer vi se mycket av detta år.

Om 'Rosten' främst lyftes fram under hösten så vågar vi trycka mer på det Rosa under våren.  

(Bild: Jotun)

4. 'Grönt är Skönt'

'Grönt är Skönt'

Vi fortsätter att längta ut i Naturen till det behagliga gröna kulörerna. Vi gillar både de ljusare och de djupare tonerna, men med en matt finish. Om Greige och Beige är det nya Gråa så är Grönt absolut det nya Blåa. Många målade om rum och framförallt sovrum i Blåa toner med 'Petroleum' i spetsen, nu släpper vi Blått och säger Hej till Grönt. 

Matchas gärna med naturliga material såsom Linne och Trä och såklart med gröna växter. 

 

(Bild: Beckers)

5. 'Colour Blocking'

'Colour Blocking'

Starkt, unikt och personligt är ledorden i denna trend. Gärna flera starka färger. Prova senapsgul, rökig mörklila, kleinblått eller smaragdgrön. Allt fler vågar slå på stort med djupare och mörkare färgstarka kulörer tillsamamns med en maximalistisk inredning. En kontrast och en revolt mot det skandinaviska klassiska minimalistiska. 

Med andra ord kan du satsa på minimalism eller maximalism, i år finns inte ordet lagom. 
Kombineras gärna med Sammet som fortfarande håller i sig även om vi ser mer och mer av Linne

(Bild:Beckers)

Läs mer om

Upptäck mer från Mäklarringen

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.