Sök på Mäklarringen Utland

Köpa bostad på Karpas-halvön

Det finns mer än 46 sandstränder på Karpashalvön som är de främsta häckningsområdena i östra Medelhavet för havssköldpaddorna Caretta caretta och gröna havssköldpaddor, Chelonia mydas.

Golden Beach även traditionellt känd på grekisk-cypriotiska som Pashi-Amos (Fat Sand Beach), beläget cirka 15 km från staden Rizokarpaso och är anses vara en av Cyperns finaste och mest avlägsna stränder. Med en total längd som överstiger 3700 m är det en av de minst turistbesökta stränderna på ön. Karpashalvön är hem för Karpas åsnan, känd som en symbol för Cypern och det finns kampanjer som genomförs gemensamt av turkiska och grekcyprioter för att bevara de sällsynta åsnorna.

Regionen är mest känd för sin karpuz (turkisk för vattenmelon). Lokalt finns det vanligtvis restauranger som serverar traditionella turkcypriotiska rätter, inklusive meze.

På grund av sin geografiska position är Karpashalvön något skyddad från mänsklig inblandning. Detta gör den till en orörd natur, hem för många inre och marina arter och Zafer Burunu (spetsen av halvön) nu är ett skyddat naturarvsområde.

Det finns ett antal historiska platser som Kantara Castle och Apostolos Andreas Monastery, liksom ruinerna av Agia Trias Basilica och de forntida städerna Karpasia och Aphendrika bland många andra.

Yeni Erenkoy
Yeni Erenköy med sin vackra allmänna strand har restaurang och bar. Det är bara 3 km till Karpaz Gate Marina som har strand-club, flera restauranger och båtplatser.

Den charmiga byn Yeni Erenköy ligger endast 3 km bort med sina butiker, restauranger och kaffe-ställen. Mycket nära till det underbara naturreservatet på Karpaz- halvön med de bästa sandstränderna som Cypern har att erbjuda. Området erbjuder tillgång till allt du behöver för en skön och avkopplande semester speciellt för dig som är intresserad av strand och båtliv.

Karpaz Marina Beach Club har mycket att erbjuda, som en infinitypool på 33 meter, barnpool, jacuzzi, stort trädäck med solstolar och cabanas med vita draperier, fräscha omklädningsrum och duschar. I havet har de en stor uppblåsbar luftmadrass med rutschkanor för de vågade som vill ha kul i vattnet.

Bostäder på Karpas-halvön

Vi är din mäklare på Karpas-halvön

Vill du köpa bostad på Karpas-halvön – varmt välkommen till oss på Mäklarringen Cypern! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp. Du når oss på telefonnummer 070-580 62 38 eller på vår mailadress cypern@maklarringen.se.

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.