Mäklarringen Portugal

Algarve - underbara sandstränder, golf och vacker natur

Vill du köpa bostad i Portugal är Algarves lockande kust med sina hisnande klippor, gyllene stränder, skulpterade vikar och sandöar platsen för dig. Algarve är känt som Europas ledande stranddestination genom World Travel Awards och är en av världens vackraste provinser.

Algarve är en verkligt fascinerande region, känd för sin mångfald i landskapet. Beläget i södra Portugal och med en kustremsa som sträcker sig över 200 kilometer och har några av Europas renaste och mest pittoreska sandstränder. Med över 300 soldagar per år och klarblå himmel är Algarve ett perfekt ställe att besöka året runt eller köpa bostad utomlands i.

Kuriosa om Algarve

Vart du än går är färgerna på bergen och havet alltid med dig, vilket ger intrycket av en tavla målad med vattenfärg. Regionen är behagligt markerad av havets doft vid lågvatten och doften av vilda blommor. En promenad längs med smala gator, gränder och snirklande trappor är det bästa sättet att lära känna denna del av regionen. Men du kan också lätt förlora dig själv i den oändliga kustlinjen. Här utgörs bakgrunden av vackra stränder, varifrån du kan beundra den klippiga kusten och de lekfulla skuggorna som de kastar på sanden.

Efter landskapets förtrollning kan du upptäcka dofter och smaker av det traditionella Algarve-köket som kommer att dra dig tillbaka dit gång på gång. Menyn kan bestå av fisk och skaldjur eller av den traditionella bergsmaten med lokalproducerat kött och grönsaker. Utbudet kommer också att omfatta de berömda regionala delikatesserna, som fikon, mandel, johannesbröd och konjaken som görs av lokalt odlad Arbutus (smultronträd), destillerad i bergen i gamla kopparfat.

Imponerande arkitektur och aktiviteter för alla

När du reser i Algarve – mitt i sina kullar och slätter fyllda med platser av stort ekologiskt intresse, rik på biologisk mångfald och ekosystem – kommer det att kännas som om du passerar genom ett område fullt av olika traditioner, oförändrat i många århundraden. Hantverk som tillverkas skickligt av de lokala hantverkarna, vilka använder sig av sina förfäders tekniker och producerar ett utmärkt sortiment av keramik, vävda korgar, koppar och mässingsartiklar, eller andra varor av linne och jute.

Regionens arkitektoniska arv är något du inte får missa. De vitkalkade husens arkitektur, med sina ljust färgade lister och anmärkningsvärt vackra skorstenar, kyrkornas klocktorn och alla museer avslöjar alla speciella minnen från Algarves förfäder och hjälper till att göra detta till ett speciellt resmål.

Vi är din mäklare i Algarve

Bara ett stenkast från lugnet i den inre regionen finns spänningen i Algarves nattliv. Barer, diskotek, marinor och kasinon garanterar besökare den allra bästa typen av underhållning. Dessutom finns det alltid ett stort utbud av evenemang och festivaler under hela året. Familjer kan njuta av några av de bästa vatten- och nöjesparkerna i Europa och djurparker samt båtturer längs den hisnande kusten. Det finns också ett brett utbud av sporter – allt från promenader och sightseeing, mountainbike och fyrhjuling till motorbåtsmästerskap, bilsamlingar, motocrosstävlingar, segling, surfing, tennis, ridning, kajakpaddling, kitesurfing, bergsklättring, wakeboarding, golfmästerskap och många fler. Oavsett om du spelar golf på frodiga gröna greener eller njuter av annan fysisk träning på några av regionens utmärkta faciliteter, på kusten eller uppe i bergen, kan du njuta åsynen av den vitrosa filt som bildas av mandelträdens blomning efter vintern.

Varmt välkommen att prata utlandsboende i Algarve med oss på Mäklarringen!

Du når oss på telefonnummer +351916438677 och på vår mail.

Våra objekt i Portugal

Vilamoura Apartment Tivoli
375 000 €
5 rum·87 m²
 Santa Barbara de Nexe  AH 5342
Vackert renoverad villa 675 000 €
9 rum·205 m²
Vilamoura MR 131
3 sovrums Penthouse Lägenhet i fantastiskt Condominium810 000 €
8 rum·155 m²
Vilamoura SHMR Apartment Amarelo
245 000 €
83 m²
Praia da Luz MRBPA 5347
349 000 €
5 rum·133 m²
Vilamoura Laguna Village
750 000 €
6 rum·122 m²

Vi är dina mäklare i Portugal

Carina Lundquist van Riet
Carina Lundquist van Riet
KontorsägareTel +351 916 438 677

Mäklarringens kontorsägare

Mäklarringens mäklarkontor i Algarve, södra Portugal, representeras av Carina Lundquist van Riet.

Carina kom till Algarve efter att ha rest över hela världen och varit bosatt i flera år på Hawaii och i Kalifornien, där hon tog sin universitetsexamen. Hon insåg att hon kunde få problem med att återvända till de kallare och kortare dagarna i Stockholm under vintern och bosatte sig då ”halvvägs hemma”, i Algarve.

Paradisboende med garanterad sol

Carina, med över 30 års erfarenhet av fastigheter i Algarve, representerar Mäklarringen i Algarve. I jämförelse med Spanien är Algarve fortfarande ett relativt lugnt och oupptäckt område och ett paradis för den som gillar milsvida vita stränder och ett stort urval av golfbanor. Algarve ligger vid ingången till Medelhavet men fortfarande på Atlantkusten. Dess mat, särskilt skaldjuren, är bland den bästa i Europa. Över 3000 soltimmar per år garanteras och vårt nya kontor erbjuder ett stort urval av fastigheter – från superlyxiga villor direkt på golfbanan med fantastisk havsutsikt, till en romantisk bondgård i bergen eller en kvalitetslägenhet inom gångavstånd till staden och havet. Vi har allt!

Behöver du bolån för bostadsköp utomlands?

Söderberg & Partners Bolån kan hjälpa dig som köper en bostad i Spanien eller Portugal att få ett bolån i en lokal bank, tack vare samarbetspartnern Habeno.

Läs mer om hur du kommer i kontakt med oss

Boneo

Hitta ditt nästa boende, först! Vi samlar kommande bostäder på ett ställe. Få pushnotiser direkt i mobilen så fort en bostad matchar din bevakning.

Gå till Boneos hemsida

Mäklarringen Portugal

Apartado 3168, AlmancilTel +351916438677
Maila kontoret