Sök på Mäklarringen Utland

Upptäck Denia

 

 


Fiesta Major firas i mitten av juli

Onsdag 13 juli 2022

Spanien är känt för sina religiösa högtider och folkfester, fiestas. Under Francodiktaturen var folkfester förbjudna. General Francisco Franco tillät endast att spanjorerna firade religiösa högtider – och då under strikta former.

När Francos diktatur föll 1975 tog folket igen årtionden av förlorade festdagar och började fira mer än något annat land i Europa.

Festa Major firas för att hedra Santíssima Sang från 9 till 17 juli, Musiker och Rockbandsfestivalsdagar som avslutas söndagen den 17 juli med ”Nos encantan los espectáculos de rockWe Love Rock där en stor scen byggts upp på Calle La Vía i Denia.

Det är en relativt ny show av gruppen CULTURA SEGURA i regi av YLLANA.

De stora hitsen i rockens historia live, med massor av humor, teater och animation för publiken.

https://youtu.be/xya-8oeOX4I

 

Varje dag kan man även titta på Bous a la mar (tjurar i havet) Kl 13 och kl 19. På kvällarna bränns flera fyverkerier av.  Många nationella turister kommer för att se denna festival i Denia.

Om det är något som kännetecknar Dénias skyddshelgon, så är det firandet av Bous a la mar en festival som förklarats av nationellt turistintresse sedan 1993, och som firas på ett halvtorg installerat i hamnen Puerto de Denia. Där siktar deltagarna på att få tjuren att falla i vattnet. Tusentals människor kommer till torget på morgonen och eftermiddagen för att se föreställningen.  Det var 1973 när uttrycket "Bous a la mar" föddes och det finns bevarat än i dag.

Dessa festligheter hedrar stadens skyddshelgon, och är en av alla Dénias stora högtider. Under dessa dagar finns det programmerade konserter, teaterföreställningar och familjeföreställningar.

https://lamarinaplaza.com/ca/2022/07/08/toda-la-programacion-de-la-festa-major-de-denia-2022-fiesta-julio/
Till bloggen

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.