Sök på Mäklarringen Utland

Upptäck Denia

 

 


Saker att göra i Denia samt närområden

Onsdag 19 oktober 2022

Hästar – ridning och hästhoppning i Denia

För den hästtokige rekommenderar vi på Mäklarringen  att ta er till den lyxiga resorten Oliva-nova där man kan se hästshowar/tävlingar under hela året:

https://www.olivanova.com/sport-and-leisure-horse-riding-facilities

Vill man själv rida häst i Denia ska man ta sig en tur med hästen på stranden eller varför inte en bergsrunda? Finns massor av olika alternativ man kan välja och det är mysigt att skritta runt och uppleva de vackra omgivningarna. Det finns olika stall man kan besöka och vill man inte gå på tur så kan man ha hopplektioner eller dressyr finns något för alla åldrar:

https://www.youtube.com/watch?v=Q1s2RCZn4tA

https://www.centrohipicolledo.com/

https://www.tripadvisor.es/Attraction_Review-g1102367-d2352664-Reviews-Hipica_Ondara-Ondara_Costa_Blanca_Province_of_Alicante_Valencian_Country.html

https://www.yumping.com/rutas-a-caballo/alicante/denia

Att ha hund i Denia

Från 1 november – 31 maj får man ha hundar på stranden. Så då kan du passa på att ha pickning med din hund eller om din hund är en badare ja då kanske du kan ta dig en simtur med din bästa vän. Nu för tiden är det populärt att ta med sin hund på supen (paddel bräda) Så varför inte ta sig en paddelrunda för att sedan avsluta med något gott på stranden. Det finns även en dedikerad hundstrand vid hamnen i Denia där man kan bada med sin bästa vän året om.

För er hund som kanske inte gillar stranden men tycker om att bada i pool, ja då har Denia en av de störta hundresort anläggningarna med  en enorm pool så de kan bada och leka. Här finns även agilitybanor och ibland har dem utställningar:

https://trustresort.com/

Nästan alla restauranger i Denia tillåter att man tar med sin hund. Du kan även ta med hunden till det populära köpcentrumet i Ondara som numera är pet friendly.  

Om du sedan har hemlängtan till sverige eller behöver köpa möbler så kan du besöka IKEA tillsammans med din bästa vän  som får följa med överallt utom i restaurangavdelningen.

https://www.portaldelamarina.org/

Upptäck borgen i Denia

Från borgen ser du hela Denia och det är otroligt vackert. En mysig aktivitet som inte är så ansträngande.

https://www.denia.com/en/castillo/

Om man vill fortsätta att uppleva äldre byggnader i Denia så får ni sätta er i bilen och åka upp i Montgó för att besöka eremitage ”Pare pere”. En herre som har en stor betydelse för Denia och befolkningen. Läs mer om denna vackra plats och man här: https://www.denia.net/pare-pere-hermitage

I närområdet Jesus Pobre

Är ni sugna på att prova vin så kan ni ta en dagstur på i bergen för att besöka Les freses i Jesus pobre.

https://www.lesfreses.com/

När man sedan har avslutat vinprovningen så skulle vi rekommendera er att besöka en mysig liten restaurang som heter La Tasca.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100055290746183

Eller varför inte ta en tripp till Valencia för en fotbollsmatch! Fotboll i Valencia det är en upplevelse man sent glömmer. För er som gillar fotboll och vill känna på pulsen och se Valencia CF spela då rekommenderar vi er att köpa biljetter och åka till Valencia och se en hemma match, kan lova att det kommer vara en upplevelse för livet.

https://www.valenciacf.com/es/sports/es-primer-equipo-01/schedule?season=5
Till bloggen

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.