Sök på Mäklarringen Utland

Upptäck Denia

 

 


Semana Santa

Torsdag 14 april 2022

Påsken är i Spanien inte associerad med harar, påskluncher och bra filmer på TV. I Spanien är påsken lika med parader, självuppoffring och religiös hängivenhet. 

Det är naturligtvis många spanjorer som beger sig till stranden för att vila, åker till landet eller besöker familjen. Men i de flesta spanska städer firas påsken med större eller mindre parader.

I byarna klär lokalbefolkningen ut sig till till exempel som Jesus och hans lärjungar och anordnar stor uppvisning på gator eller på annan lokal plats. I de större städerna hålls bombastiska parader där jättelika "tronos" med helgonfigurer och pråliga ornament i guld och silver som transporteras runt med upp till 70 män som bärare. Ofta görs det tillsammans med en marschorkester som spelar högtidlig musik. Barn och vuxna är klädda i brödraskapskostymer.

Semana Santa bör definitivt upplevas - naturligtvis med respekt för lokalbefolkningen som tillhör den katolska tron. Det är en imponerande demonstration av religionen och framför allt tradition som spelar en viktig roll i Spanien.

https://www.maklarringen.se/utland/spanien/costa-del-sol/kontor/costadelsol/upptack-costa-del-sol/paskfirande-i-andalusien/
Till bloggen

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.