Sök på Mäklarringen Utland

Mäklarringen Utland

Altea – Calpe

Vackert, kulturellt & dynamiskt på norra Costa Blanca

Altea

Altea är en av de vackraste och charmigaste städerna på norra Costa Blanca. Staden genomsyras av en genuin spansk känsla som till stor del beror på den intressanta historiska “Gamla Stan” med sina smala kullerstensgator. Altea är ett ställe att strosa runt i och under över 40 år har det varit en fristad för målare, poeter, författare, musiker och fotografer, som genom sina bilder och texter avtecknat staden och dess speciella atmosfär.

Altea ligger mellan Calpe och Benidorm och har ca 24.000 invånare. Staden kan delas upp i två huvudområden; Gamla stan på toppen av kullen med sina små trånga gränder och gnistrande blåkaklade kupolbyggnader och sedan ett modernare område nere vid strandpromenaden och marinan.

Calpe

Calpe är en vibrerande kuststad på norra Costa Blanca i Spanien, belägen mellan Moraira och Altea. Calpe har sin utmärkande klippa, Peñon de Ifach, som ett välkänt kännetecken som reser sig 332 meter över Medelhavet. Staden erbjuder även fina sandstränder, natursköna vandringsleder och uråldriga ruiner som är intressant att besöka.

Den fasta befolkningen i Calpe är runt 30.000 invånare, vilket fördubblas under sommarmånaderna. Calpe har ett typiskt medelhavsklimat där de omgivande bergen skyddar mot kalla nordliga vindar och det varken är för varmt på sommaren eller för kallt på vintern. Från att ha varit en liten fiskeby förr i tiden har staden nu förvandlats till en topp-destination som är välbesökt av alla nationaliteter samt ett mycket populärt alternativ för köp av fastighet utomlands, både nyproduktion och 2:a hands bostäder.

Vi är din mäklare på norra Costa Blanca

Är du intresserad av att köpa bostad i Altea eller Calpe – varmt välkommen till oss på Mäklarringen! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp, från början till slut. Du når oss på telefonnummer 0034-618 35 20 64 eller på vår mailadress costablancanorth@maklarringen.se. Vårt kontor ligger på Av/Marina Baixa, 55 i La Nucía.

Titta gärna in på vår blogg och upptäck mer om orter, aktiviteter, evenemang mm på norra Costa Blanca

Blogg

Mäklarringen Norra Costa Blanca

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.