Sök på Mäklarringen Utland

Mäklarringen Utland

Benissa – Moraira – Cumbre del Sol

Lyxigt & pittoreskt med avslappnande atmosfär

Benissa

Den lilla orten Benissa med sitt magnifika naturlandskap och underbara utsikt över Medelhavet är belägen i inlandet av Alicante-provinsen på den norra delen av Costa Blanca. Staden, som har 11.000 invånare, är bland de äldsta på Costa Blanca-kusten och har präglats av iberisk, romersk, arabisk och kristen historia. Benissa har en 4 km lång kuststräcka med vackra små stränder och vikar som är perfekta för alla typer av vattenaktiviteter, som tex dykning och snorkling.

Benissas medeltida stadskärna, med sina små gränder, karaktäristiska torg och historiska byggnader är väl värt ett besök. I Benissa hittar man ett varierat utbud av restauranger vars menyer är inspirerade av havet samt de typiska lokala risrätterna paella och fideuá. Det finns även många trevliga lokala barer och pubar runt om i stadskärnan.

Moraira

Moraira är en av de mest orörda platserna på Costa Blanca och bjuder på avslappnade atomosfär, sin traditionella fiskehamn och ett pittoreskt centrum fyllt med livliga butiker, restauranger och. Moraira ligger 80 km norr om Alicante och 100 km söder om Valencia och närmaste större samhälle är Dénia, 17 km norr om staden.

Moraira är känt för sina vita sandstränder och vackra fridfulla vikar. Landskapet som omger dessa vikar, kännetecknas av vingårdar, tallar och vittvättade villor runt om i bergen och med utsikt över Medelhavet. I Moraira med omnejd bor ca 14.000 personer och en stor andel av befolkningen består av utländska medborgare som bor här året runt.

Cumbre del Sol

Cumbre del Sol är ett unikt bostadsområde beläget på hög höjd i Benitatchell och i hjärtat av norra Costa Blanca. Området har under de senaste åren, genom sin olsagbara utsikt över hela Medelhavet, blivit ett populärt val för köp av bostad. Här hittar du allt ifrån fräsch nyproduktion till fina 2:a hands alternativ. Närmaste strand är Playa del Moraig med dramatiska klippor, grottor, strandbarer och en dykklubb. Endast 10 minuter bort med bil finns även sandstränderna i El Portet och den lugnare viken Los Tiestos.

I Cumbre del Sol hittar du alla typer av bekvämligheter och fritidsaktiviteter; stormarknad, banker, restauranger, apotek, frisörer och t om en engelsk grundskola. I närliggande Ondara ligger shoppingcentrat Portal de la Marina fyllt med matbutiker, klädaffärer mm. Flera utmärkta golfbanor finns i närheten, som tex Javea Golf Club, La Sella Golf Club samt Oliva Nova, 18-hålsbanan som designades av Seve Ballesteros.

Vi är din mäklare på norra Costa Blanca

Är du intresserad av att köpa fastighet i Moraira med omnejd – varmt välkommen till oss på Mäklarringen! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp, från början till slut. Du når oss på telefonnummer 0034-618 35 20 64 eller på vår mailadress costablancanorth@maklarringen.se. Vårt kontor ligger på Av/Marina Baixa, 55 i La Nucía.

Titta gärna in på vår blogg och upptäck mer om orter, aktiviteter, evenemang mm på norra Costa Blanca 

Blogg

Mäklarringen Norra Costa Blanca

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.