Sök på Mäklarringen Utland

Upptäck Costa del Sol

 

 


Nu drar säsongen för köpa bostad utomlands – mässorna igång!

Fredag 14 februari 2020

Först ut är Stockholmsmässan som går av stapeln, lördag 15/2 – söndag 16/2 med öppettider 10:00 - 17:00 båda dagar på just Stockholmsmässan. Mäklarringen Costa del Sol finns på plats genom våra säljare Oscar Lindgren, Mariette Östling och Katja Gonzalez vilket innebär att samtliga orter och kontor, från Nerja i öst till Estepona i väst längs Solkusten är representerade. Oavsett vilken ort och vilken typ av fastighet som kan tänkas intressera dig är detta det ypperliga tillfället att på hemmaplan ställa frågor kring fastighetsköp i Spanien, samla information om våra olika orter och våra objekt.  På lördagen klockan 10:30 finns dessutom möjlighet att ta del av ett seminarium och föreläsning om hur ett köp går till i just Spanien. Andra frågor som berörs genom seminarier är skattekonsekvenser av bostadköp utomlands, möjligheter att pensionera sig utomlands samt möjligheter till lån för köp av utlandsbostad.

Helgen den 29/2 – 1/3 är det Göteborgs och Svenska mässans tur.  Öppettiderna är 10:30 - 17:00 båda dagarna. I Göteborg kan ni träffa våra säljare Niklas Bengtsson från Estepona-Marbella kontoret, Peter Nilsson från Mijas kontoret och Lars Pettersson från Nerja kontoret. Även här kommer seminarium och föreläsningar hållas enligt ovan.

Avslutningsvis är mässan i Malmö och den besöker du helgen 21/3 - 22/3 klockan 10:30 - 17:00. Oscar Lindgren och David Göransson från våra kontor finns på plats på Malmö mässan. Fri entré gäller vid samtliga tillfällen!

Välkomna!
Jul- och ljusshow i Malaga, 2019 års upplaga

Tisdag 05 november 2019

En av årets absolut största händelser i Malaga, staden känd som Costa del Sols huvudstad, står för dörren. Nämligen stadens jul- och ljusshow.  Så sent som i skrivande stund har nyheter släppts från stadshuset gällande det numera världskända julfirandet och stadens ljusshow som sedan 2016 har tagit plats i stadens centrum.

Malagas ljusshow har under bara några få år satt staden på kartan genom besökares vallfärdande till attraktionen men också för utmärkelsen som årets soliga julstad. Ljusshowen och ljusdekorationerna har blivit utsedd att vara en av de absolut vackraste julutsmyckningarna som finns att hitta i Europa.

Hemlighetsmakeriet bakom förberedelserna är alltid stort men så här första veckan i november meddelade Teresa Porras, ansvarig för stadens avdelning för festligheter, att årets tema för ljusshowen är en julskog och besökare kommer att få njuta av höstlöv, änglar och solar i en skog under 73 bågar. Just nu pågår arbetet för fullt, dekorationerna och de 730 000 ljusen sätts nu på plats av det Cordobabaserade företag som tillhandahåller allt material. Som vanligt står Malagas huvudgata Calle Larios i centrum för utsmyckningen såväl som själva showen men även den renoverade avenyn Alameda Principial kommer att utsmyckas och totalt räknat hela 73 gator.

Årets premiär går av stapeln fredag den 29:e november och ljusshowen kommer att kunna upplevas tre gånger om dagen vid klockslagen 18:30, 20:00 samt 21:30 och finns fram till den 5:e januari. Kanske ses vi i Malaga?
Just nu i Fuengirola; Feria del Rosario

Måndag 07 oktober 2019

Igår söndag inleddes en av de absolut viktigaste feriorna i hela Andalusien, nämligen Feria del Rosario i Fuengirola. En feria liknas närmast vid en gatufestival eller byfest som sträcker sig över flera dagar, en folkfest som också som regel inkluderar en helgdag i den stad som ferian går av stapeln i.

Feria del Rosario, som inleddes med utropen vid Palacio de la Paz då festplatsens belysning också tändes har hästen i centrum. Därför kan besökare tom 12/10, Spaniens nationaldag och Columbusdagen,  se gatorna fyllda av särskilt vackra hästar, ekipage om häst och vagn som tar sig fram genom stadens gator och också utställningar av hästar. Feriabesökarna är uppklädda i traditionsenliga dräkter och det bjuds på dans, musik, sång och fest till långt in på småtimmarna. Feriaområdet är en sprakande färgbomb av neonljus fylld med åkattrationer, mat och dryck och ett sprudlande folkliv och musik.

Särskilda områden finns för såväl barn och ungdomar som seniorer. Där bjuds på musik och andra kulturella evenemang så väl som exempelvis barnpartyn och spel.
Gör en utflykt till Ronda, en av Spaniens äldsta städer bara en timme med bil från Marbella

Onsdag 25 september 2019

Rondas historia sträcker sig hela vägen tillbaka till kelterna, dvs till 500 talet f.kr, som grundade staden, då benämnd Arunda. Den vackra staden med nära nog 800 meters höjd över havet i ett kuperat och bergigt landskap har sedan dess fått se sig styras av bland annat romare, goter, muslimer och kristna. Staden har rykte om sig att vara en av de absolut vackraste städerna i Spanien med sitt läge på en klippa strax intill en ravin.

Ronda är staden för att uppleva historiens vingslag. Du promenerar lätt genom den lugna staden där det finns gott om trevliga stop för mat eller dryck mellan de olika sevärdheterna med en historia som sträcker sig tillbaka till tiden före Kristus. En av sevärdheterna, kanske den mest kända, är ”den nya bron” – Puente Nuevo – som tog över 40 år att bygga och som stod klar 1793. Bron förbinder den äldre moriska delen av Ronda med den nyare. Härifrån bjuds på en utsikt som saknar motstycke.

Samma man som byggde bron, arkitekten Jose Martin Aldehuela, byggde tjurfäktningsarenan Real Maestranza och gjorde Ronda känt som den moderna tjurfäktningens hemstad. Det är möjligt att besöka arenan, utan att delta i en faktisk tjurfäktning, som tar 5000 besökare och lära sig mer om arkitekturen och dess tjurfäktningsskola ansedd som landets bästa.

Tar du dig till de gamla arabiska kvarteren är det ett måste att besöka de gamla arabiska baden, som anses vara de bäst bevarade i hela Spanien, från 1300 talet uppförda av den muslimska kungen Abomelik. Under samma tidsepok uppfördes också Palacio de Mondragón som var kund Abomeliks hem som idag innehåller museum men också fantastiska trädgårdar ännu välbevarade.

Fler sevärdheter är de arabiska murarna, torget Plaza Duquesa de Parcent, utsiktsplatsen balcón del coño och ca 20 km utanför Ronda ruinerna av den storartade teatern med plats för över 2000 personer i i romarnas stad Acinipo, grundad ca 500 f Kr. 
KÖPA BOSTAD I SPANIEN

Tisdag 20 augusti 2019

Att köpa en bostad i Spanien är inte komplicerat men det skiljer sig från att köpa en bostad i Sverige. Vi på Mäklarringen Costa del Sol guidar dig inför och under köpprocessen och hjälper dig att hitta din drömbostad i Spanien.

FINANSIERING

Vi rekommenderar alltid att du ser över hur ni ska finansiera ett bostadsköp i Spanien innan du aktivt börjar söka efter en bostad, på så vis kan du agera snabbt när rätt bostad dyker upp. Ett alternativ är att ansöka om lån i en spansk bank där man normalt sett kan belåna upp till cirka 60% - 70% av marknadsvärdet på bostaden.

VISNING

Tillsammans med er väljer vi ut det bästa bostäderna utefter era kriterier, vi bidrar med vår kunskap och ger er tips och råd om vilka objekt som passar er, vi planerar sedan in visningarna så att de passar under er vistelse här på solkusten. I Spanien visar vi oftast flera bostäder under samma dag och vi passar även på att visa det bästa i de olika områdena, allt detta för att du ska få bästa möjliga känsla för både bostad och område. Vi kan självklart visa er bostäder över hela solkusten då alla våra kontor jobbar tillsammans för dig.

JURIDISKT OMBUD

Vi rekommenderar alltid både köpare och säljare att använda sig av ett juridiskt ombud som hjälper dig genom hela bostadsaffären. Mäklarringen hjälper gärna till med kontakter på advokatbyråer där det finns svensktalande personal. Ombudet kontrollerar att det inte finns några brister i fastighetsregistret, att bostaden inte är belastad av gamla lån, skatter eller andra kostnader som du kan tänkas att ärva. Du får även hjälp att ansöka om ett NIE nummer (spanskt personnummer) och ett spanskt bankkonto, detta är obligatoriskt vid ett bostadsköp i Spanien. I det flesta fall utfärdas en fullmakt för köpet av köpare vilket innebär att du inte behöver vara på plats i Spanien för att skriva under dokument.

RESERVATIONSKONTRAKT

När köpare och säljare är överens så reserveras bostaden med ett reservationskontrakt och i samband med det så erlägger köparen en deposition som varierar beroende på objektets pris till det juridiska ombudets klientmedelskonto alternativt Mäklarringen klientmedelskonto. När reservationskontraktet är signerat av båda parter så plockas bostaden bort från marknaden och ditt juridiska ombud inleder en grundlig undersökning av bostaden och förbereder det slutliga köpebrevet. Skulle ombudet finna några felaktigheter gäller inte reservationskontraktet och din reservation återbetalas.

PRIVAT KÖPEAVTAL

I detta kontrakt framgår alla villkor, vissa är obligatoriska enligt lag och andra kan vara villkor som köpare och säljare kommit överens om. I samband med detta betalar du även 10% av köpeskillingen (minus den summa du redan betalt i reservation).

SLUTBETALNING

I Spanien sker det sista steget i ett fastighetsköp hos en notarie. Det handlar om en formell handling och bägge parter, både köpare och säljare, antingen tillsammans med deras advokater eller enbart advokaterna med fullmakt från köpare och säljare, träffas med notarie för att skriva under bostadens lagfart. I samband med detta betalar köparen återstående summa av bostadens pris till säljaren och säljaren överlämnar bostadens nycklar till köparen. Från och med detta ögonblick är köparen den rättmätiga ägaren av bostaden. Lagfarten ska skrivas under av tre parter: säljaren, köparen och notarien.
BOLÅN I SPANIEN

Onsdag 17 juli 2019

Ny lag för Spanska Hypotekslån

Den nya förordningen trädde i kraft söndagen den 16:e juni och är goda nyheter för alla som söker spanska bolån och vill köpa sin drömfastighet i solen.

Den nya förordningen innebär främst ett ökat skydd för låntagare, baserat på mer information före lånets undertecknande tillsammans med en minskning av de kostnader som bärs av kunden.

 • Kostnader som förs över till banken är stämpelavgift, notariat och registrering av lånehandlingen.
 • Kunden betalar kostnaden för värderingen av fastigheten och bankens öppningsavgift.
 • Kostnaderna för att betala av lånet i förväg har sänkts men följer en skala beroende på hur lång tid man har haft lånet
 • Banken kan ej längre kräva att kunden skall teckna livförsäkring hos banken.
 • Banken måste också kontrollera kundens kreditvärdighet hos spanska riksbanken före tecknande.

Nu finns det även två nyckeldokument, FEIN och FiAE, som måste presenteras för kunden av banken senast 10 dagar före undertecknade av lånet.

 • FEIN (Ficha Europea de Información Normalizada) är ett standardiserat informationsdokument där all relevant information skall stå för att kunden lätt skall kunna jämföra olika lån och detta skall ses som ett bindande lånelöfte.
 • FIAE (Ficha de Advertencias Estandarizadas) ska innehålla de viktigaste klausulerna och villkoren för lånet. Banken ska också informera om vilka kostnader som ska betalas samt ge simulationer på ränteutveckling ifall lånet har rörlig ränta.

Dessutom skall kunden gå till notarie senast dagen före undertecknandet av lånet för att få alla aspekter av hypotekslånet förklarar och få svar på eventuella frågor. Notarien skall protokollföra detta mötet och det skall också finnas med i lånehandlingarna. Om kunden inte varit hos notarien senast dagen innan så kan lånet inte godkännas. Detta är tänkt för att skydda kunden som i lugn och ro ska få rätt information och aldrig känna sig pressad att skriva på ett lån de inte helt förstått.

Hypotekslagen har ingen retroaktiv verkan, det vill säga det kommer endast att påverka bostadslån som ingås efter den 16 juni 2019.

Mer information om den nya lagen och låneregler kan lämnas av din bankkontakt.
VIRGEN DEL CARMEN

Måndag 15 juli 2019

Just nu firas havets jungfru, Virgen del Carmen längst Andalusiens kust.

Festivalen är särskilt betydelsefull i fiskebyarna då Jungfru av Carmen är sjömännen och fiskarnas beskyddare. Firandet av högtiden varierar något från stad till stad men den 16 juli bärs Jungfrun ner till havet i procession för att hedra de som förlorat sina liv i vattnet. I vissa städer bärs hon ut i vattnet och i andra placeras hon i en båt och körs ut på havet. Oftast avslutas allt med ett stort fyrverkeri.

Tidigare trodde man att Jungfrun renade vattnet med sin närvaro och att det först efter den 16 juli var lämpligt att bada i havet.

Virgen del Carmen har sina rötter från gamla testamentet och är en av många benämningar på Jungfru Maria.
TORRE DEL MAR INTERNATIONAL AIR FESTIVAL

Torsdag 11 juli 2019

För fjärde året i rad är Vélez-Malagas kommun värd för den internationella flygshowen i Torre del Mar under tre dagar.

I helgen den 12-14 juli får Torre del Mars kust besök av 42 flygplan från fem olika länder (Spanien, Italien, England, Belgien och Schweiz). Under de två första dagarna genomförs övningar för att sedan avslutas med en spektakulär show på söndagen.

Flyguppvisningen beräknas samla 300.000 åskådare längst stranden som kommer att få se stridsflygs uppvisningar, historiska plan och formationsflygningar som genomförs med några av världens bästa pilot akrobater. För första gången kommer i år även The Guardia Civil, den spanska militär polisen, att delta.

Planen utgår från Malagas flygplats och kan ses längst hela Malagas östkust men det bästa stället att se showen på är stranden i Torre del Mar.

Festivalens tider:

Fredag 11.00 – 20.00

Lördag 11.00 – 20.00

Söndag 11.00 – 15.00

Tänk på att ljudnivån under vissa uppvisningar kan vara mycket hög, barn bör använda öronskydd.
LEGO UTSTÄLLNING

Tisdag 02 juli 2019

Nu pågår Europas största Lego-utställning i Malagas hamn, Muella Uno

Utställningen består av mer än 100 modeller uppförda av 30 miljoner legobitar och fördelade på tolv temaområden med en yta av ca 1100 kvm.

Ett tema är dedikerat Star Wars och består bland annat av farkoster, figurer, vapen och strider. Ett annat tema är människokroppen där besökarna kan upptäcka kroppens organ och skelett. Det finns även en interaktiv karta över Europa, man kan se den första månpromenaden, Berlin murens fall, Kinesiska muren, Neptunskeppet och en modell av Titanic som är elva meter lång och tre meter hög.

Utställningen öppnade den 16 juni och kan besökas fram till den 22 september 2019, inträdeskostnad 6,50€ - 9,50€.
SAN JUAN - “Spansk midsommar”

Torsdag 13 juni 2019

I Sverige firas Midsommar, här i Spanien firar man San Juan.

La Noche de San Juan är en festival fylld av magi, ritualer och traditioner då man fira årets kortaste natt och längsta dag.

Kvällen och natten den 23 juni spenderar tusentals människor på Costa del Sol på stranden för att fira sommarens ankomst. Eld och vatten är de två nyckelelementen i denna magiska natt för att skapa lycka. På stranden tänds stora brasor och man tar med sig ved att elda, tre önskningar nedskrivna på ett papper som skall kastas i elden och ” Júas” som är en trasdocka tillverkas för att brännas vid midnatt och som enligt tradition representerar allt ont. De modigaste hoppar över eldarna för att ”bränna bort” sina bekymmer. 

Man grillar, festar och lyssnar på musik hela natten. I Malaga är festen koncentrerad till Malagueta-stranden där det även bjuds på live konsert.

Vid midnatt ställer sig folk vid vattenbrynet och går långsamt baklänges ut i vattnet för att säkra lycka, hälsa och att sina önskningar går i uppfyllelse det kommande året, alla som badar och blöter sitt ansikte kommer att få behålla sin skönhet.
NYPRODUKTION PÅ COSTA DEL SOL

Tisdag 21 maj 2019

Med över 20 års erfarenhet inom fastighetsbranschen och en stark närvaro på hela Costa del Sol möter våra kunder pålitliga medarbetare som är passionerade för att förstå deras behov och lösa dem.

Ett av våra  kärnvärden är kvalitet och det genomsyrar vår dagliga drift genom att ha ett vi har störst fokus på dig som kund. Tack vare vår kvalitetssäkring och vår närvaro på hela kusten, har vi blivit utvalda som exklusiv säljpartner för några av solkustens finaste nyproduktioner.

Den här veckan vill vi belysa två av våra projekt; Bayview Hills och Bayview Homes samt vilka fördelar som finns med att köpa nyproduktion.

Att köpa en nyproducerad bostad är något alldeles speciellt och det finns flera skäl till det. Vi listar några av många anledningar till att köpa en nyproducerad bostad.

 

 • Betalningsplanen – som köpare har du god tid att planera din finansiering med delbetalningar. Det ger också tid för att i lugn och ro kunna planera flytt och inredning.
 • Du slipper budgivning och osäkra säljare
 • Ju tidigare du bestämmer dig desto större är chansen att du får precis den bostaden du vill ha.
 • Nybyggnadsgaranti i 10 år. 
 • Det finns viss möjlighet att påverka lägenhetens utformning och finish.
 • Du får möjlighet att vara med från början och påverka föreningens stadgar. 
 • Tryggheten i att bostaden är byggd med senaste tekniken och uppfyller en hög standard. 
 • Låga kostnader för renovering eller reparationer de första åren.
 • Tryggheten i att veta att elinstallationer och vattenrör är nya.
 • Du blir första ägare och kan sätta din egen prägel på bostaden. Det är den där känslan,
 • som när man köper en fabriksny bil. 
 • När fastigheten är färdigbyggd går värdet på bostaden omedelbart upp.
 • De är attraktiva att hyra ut och fastigheterna kommer att ha första boendelicensen som är nödvändig för att ansöka om tillstånd att hyra ut lagligt. Bostaden uppfyller dessutom redan många av de krav för uthyrning som finns. De initiala kostnaderna och ansträngningarna att förbereda kommer att vara lägre.

 

Bayview Hills

Här får du ljusa, välplanerade lägenheter med öppen planlösning och stora terrasser i söderläge med panoramautsikt över medelhavet. En stor härlig  infinity pool samt uppvärmd inomhuspool tillsammans med bastu och gym gör detta projekt komplett. Den kända strandpromenaden Senda Litoral som ska ansluta Nerja och Manilva kommer snart att börja byggas precis nedanför. Ett par hundra meter bort har kommunen planer för en fritidshamn med plats för 500 båtar. Läs mer om Bayview Hills här.

 

Bayview Homes

Erbjuder öppen planlösning och stora terrasser i söderläge med milsvid utsikt över Benalmadena och det glittrande medelhavet. Projektet byggs med detaljkänsla och hänsyn till energiförbrukning, de kommer att ha energicertifikat A och material i hög standard. De gemensamma ytorna innefattar, gym och ett stort poolområde med fantastisk utsikt som bonus kommer det att erbjudas en shuttlebus service som tar dig till tågstationen där du når malaga flygplats på ca 15 min. Läs mer om Bayview Homes här.

 

Vi förmedlar självklart alla nyproduktioner på hela kusten, här kan du hitta annonserna.
Zoo de Castellar

Torsdag 25 april 2019

I natursköna och gröna omgivningar precis i kanten av en stor nationalpark ligger Zoo de Castellar. En utflykt med något för alla i familjen.

Hit tar man sig enklast med egen bil, kör till Sotogrande och ta av mot Pueblo de Castellar de Frontera. Bland vackra och lummiga kullar och åsar leder vägen fram till denna oas vilket gör bilresan i sig till en del av utflykten.

Zoo de Castellar är som namnet avslöjar ett ställe att besöka och titta på olika sorters djur men det är inte ett Zoo i den bemärkelsen att vilda djur köps in för att leva ett liv i fångenskap. Zoo de Castellar är istället ett räddningscenter med fokus på att omhänderta djur som farit mycket illa på svarta marknaden. Omhändertagna av myndigheterna har djuren fått en fristad hos stiftelsen som startades redan på 1990-talet av en privatperson.

Du följer promenadvägen genom området och möter olika djur på vägen, exempelvis tamariner, babianer, lejon, en mängd olika fågelarter, lemurer, reptiler men också olika tamdjur och ett vackert akvarium. I en del av parken finns en trevlig oas utmärkt för medhavd picknic om man inte önskar köpa något på plats. Där finns också möjlighet att träffa och klappa en del av djuren vilket brukar vara populärt bland de små.

Vill man göra en längre fortsättning på sin utflykt passar man på att åka till Castillo de Castellar (castillo betyder slott) för ett besök i just slottet och den lilla vackra byn Castellar som omgärdas av den gröna nationalparken Los Alcornocales med sin fantastiska natur och sjön Embalse del Guadarranque. Runt slottet och byn restes på medeltiden en lång mur eller på svenska kanske bättre återgett fortet, som tillhört både morer och kristna, och som verkade som skydd för angrepp.
Påskfirande i Andalusien

Onsdag 10 april 2019

Påsken är en viktig högtid i Spanien och de flesta är lediga under Semana Santa (påskveckan). Många katoliker fastar under askondagen och långfredagen. På palmsöndagens morgon besöker man kyrkan och barnen bär palmlöv och kvistar som välsignas av prästen.

Semana Santa startar på söndagen före påsk och varar fram till påskdagen, det är en vecka då religion blandas med fest, glädje och allvar. Detta är ett evenemang som firas över hela regionen, men de mest imponerande firandena genomförs i Malaga och Sevilla.

Malaga har en 500-årig tradition av Semana Santas firande och det är en upplevelse att följa de praktfulla processionerna från församlingskyrkorna till katedralen och tillbaka. Gatorna är fulla med folk och många turister deltar i högtiden.

Ett antal processioner genomförs varje dag och varje processionståg bär som regel två stycken troner. Den första tronen representerar Jesus från olika scener ur berättelsen och den andra visar Jungfru Maria. Alla processioner är olika och har sina egna speciella anhängare, processionerna är också ackompanjerade av sånger, kornetter och trummor. Alla troner är mycket vackra och tungt utsmyckade med silver och guld och kan väga flera ton. De bärs fram av upp till 250 costaleros (hängivna bärare från brödraskapen) under flera timmar, vilket innebär en form av lidande. Smärtan av tronens tyngd skall ge tankar till Kristus lidande.
Tarifa

Fredag 15 mars 2019

Upptäck den mysiga staden Tarifa och de långa härliga sandstränderna

Vi kör västerut från Estepona, lämnar vår region Malaga för Cadiz och fortsätter lite drygt 7 mil tills vi når platsen där Medelhavet möter Atlanten, Tarifa.

Pratar man om att besöka Tarifa med grannar på kusten så möts man ofta av kommentaren ”åk inte när det är blåsigt, då är det nämligen storm i Tarifa”. Och kanske är det så att Tarifa på sin spets med atlanten dundrande in omkring sig är mest känd för sina vindar. Vindar som lockar till sig surfare & kitesurfare från jordens alla hörn.

Huruvida man vill uppleva skådespelet med havet som dundrar in över stränderna med surfare som bemästrar vågorna eller föredrar det lite lugnare och mer folktomma vattnen överlåter vi till dig att avgöra. I vilket fall är stränderna, för de är flera inom Tarifa kommun, och den kanske mest kända, Playa de Bolonia (strax norr om Tarifa stad) och dess vågspel spektakulärt och i sig värt ett besök.
I närheten hittar du också fornlämningar från romare och morer samt ett rikt fågelliv som lockar fågelintresserade från när och fjärran.

Den lilla staden är under vintersäsongen lugn och gemytlig och när du tar dig fram i Tarifa stad möter du kullerstensgator och vitkalkade hus och kan förmodligen ägna dagar åt att studera all den andalusiska keramiken som pryder exempelvis portar. Stämningen är avslappnad och gemytlig med flera restauranger med bra recensioner och barer med skönt häng. Under högsäsong när Tarifa tvärtemot vintern förvandlas till en folktät semesterort hittar du ett uteliv vida känt och öppet sent inpå småtimmarna.

Fotograf: Johan Ander
Karneval i Malaga!

Fredag 22 februari 2019

Den populära karnevalen i Malaga firas varje år före fastan, i år startar den lördagen den 23 februari.
Fester hålls i både det historiska kvarteret och övriga stadsdelar. Tävlingar, gatu-underhållning, teater och musik präglas av god humor, skratt, bus och satir. Mat är också en viktig del och de olika stadsdelarna presenterar sina favoriträtter och karnevalsångare.

Karnevalen avslutas med en begravning av anjovisen på Malagueta stranden, en stor ansjovis, utformad och inspirerad av en uppmärksammad händelse som inträffat i staden under föregående år. Ansjovisen bärs i procession från Plaza de la Constitucion till stranden där den tänds på och brinner i strandkanten.

 • 23 februari: Start för karnevaldagarna och val av karnevalens gud och gudinna.
 • 24 februari: Stor parad genom Malagas centrum, kostymtävling och val av prinsessa och gudar för barn.
 • 25 februari till 1 mars: Gatu-underhållning.
 • 2 mars: Final och presentation av vinnare. Barnens karneval med parad och vinnare av årets Drag Queen.
 • 3 mars: Gatu-underhållning. Sista dagen för karnevalen och avslutning med den så kallade "entierro del boquerón" (begravning av ansjovisen).Jul-och nyårs traditioner på Costa del Sol

Onsdag 19 december 2018

Julen i Spanien börjar med familjemiddag och midnattsmässan den 24 december, många är också ute och tittar på de ofta väldigt avancerade julkrubborna. På julbordet serveras mycket fisk och skaldjur men även kalkon, fläsk och Jamonskinka. Julklapparna delas sen ut på trettondagen den 6 januari då Los Reyes Magos (de tre vise männen) kommer och delar ut sina gåvor, enligt traditionen får barn som inte har varit snälla under året istället en kolbit. Över hela Spanien firas den 5 januari med stora parader och festivaler då Los Reyes Magos reser genom landet med sina gåvor, att få äran att vara en av kungarna är ett stort hedersuppdrag. Många familjer har nu även börjat att dela ut paket med tomten på juldagsmorgonen.

Nyåret firas ute på gatorna och tillsammans med familj, vänner och grannar. En viktig tradition är att under de sista 12 sekunderna innan tolvslaget äta en vindruva i sekunden och gör en önskan inför det nya året. Spansk Cava är förstås drycken man skålar i.

God Jul och Gott Nytt År!
La Herradura – Kanske Spaniens bäst bevarade hemlighet

Fredag 30 november 2018

Läs Lottas erfarenhet av att bo på en av de mest attraktiva och orörda platserna på den andalusiska kusten

Den lilla staden La Herradura ligger utefter kusten öster om Nerja. Denna charmiga och genuina andalusiska by med mysiga gränder och livfulla tapasbarer är b.la känd för sin bukt som är formad som en hästsko, stranden i bukten anses också vara en av de vackraste i Spanien. På några minuters gångavstånd, i det exklusiva området Punta de la Mona med sin välkända hamn ”Marina del Este”, finner du La Reserva de la Herradura, ett område med charmiga radhus och fantastisk utsikt. Lotta som har valt att bosätta sig i La reservera de la Herredura delar nedan med sig av sin erfarenhet av att köpa och bo på denna vackra plats.

”Vi hade under många år letat efter något på Mallorca där vi var mycket förtjusta i naturen men vi hittade aldrig rätt läge och hus. När vi kom till La Herradura kändes det så rätt, den lilla mysiga staden men sina små matbutiker och saluhall samt den underbara naturen med bergen i bakgrunden och många små badvikar. Helt rätt för oss.

Det vi tycker bäst om området är bland annat läget med närheten till både Nerja och Almunecar. Den lilla staden känns genuin med sin saluhall, sitt lilla torg och små butik där man kan köpa fruk, kött och bröd. För att inte tala om alla fina restauranger.
Vi valde att köpa i La Reserva för läget, utsikten över avokadoodlingen och havet lite längre bort. En utsikt som man aldrig tröttnar på. Sen var det ett plus att allt var nytt och att vi inte behövde renovera. Vi valde vårt hus utifrån den stora terrassen på 70 kvm och takterrassen båda med en fantastisk utsikt. Vårt hus har också fler fönster vilket gör att det är ljusare inuti.
Vi tycker framförallt om läget på La Reserva, lugnt och skönt men bara tio minuters promenad ner till stan och stranden. Det är fin omgivning med fina planteringar och det känns genuint.

När vi väl bestämt oss för huset beskrev mäklaren köpprocessen i Spanien. Han rekommenderade oss en svensktalande jurist som hanterade hela köpprocessen åt oss, allt från kontraktsskrivning till att fixa bankkonto, el och vattenabonnemang. När allt var klart hade vi ett möte med juristerna som gick igenom vad som gjorts och vilka kostnader som skulle komma att dras från vårt konto. Vår mäklare rekommenderade också hantverkare som vi kunde använda för att sätta in kök och annat fix.

Vi blev rekommenderade Mäklarringen av några vänner i Sverige som hade köpt ett hus i Nerja och vi är mycket nöjda. Vi skulle gärna rekommendera dem vidare. Hjälpen med att hitta rätt jurist och bra hantverkare gjorde att vi snabbt kom igång med allt som behövde ordnas. Vi har haft stor hjälp av Cecilia som har sitt kontor på området, hon har hjälpt oss både i vår kontakt med hanterverkare då ingen av oss kan spanska och att ta emot möbler som vi beställt till huset. Detta har varit en ovärderlig hjälp som har gjort livet väldigt mycket enklare för oss i Spanien och gett oss en bra start.

För mer information om La Reserva och La Herradura http://laherradurahomes.com/
Musikfestival vid stranden i Fuengirola

Tisdag 26 juni 2018

Hela sommaren, ända till 2 september, pågår två parallella musikfestivaler vid Castillo Sohail i Fuengirola; Festival Ciudad de Fuengirola och Marenostrum. Den 7 juli är det 80-talsfestival och andra artister som kommer till Fuengirola är Ricky Martin, Luz Casal, El Barrio och Santana. Festival Ciudad de Fuengirola arrangeras i själva borgen medan Marenostrum har sin egen scen nedanför slottet, precis vid stranden i det som kallas Castle Park.

Klicka här för mer information
Starlite – sommarens musikfestival i Marbella

Måndag 21 maj 2018

Starlite har på några år blivit ett av årets absoluta höjdpunkter på Costa del Sol. Med ett stort antal internationellt kända artister och en ovanligt vacker miljö i det gamla stenbrottet i Nagüeles, är Marbellas musikfestival unik i sitt slag. Under totalt 45 dagar erbjuds konserter med till exempel Jamiroquai, Sting & Shaggy, Luis Fonsi, David Bisbal, James Blunt, Sara Baras och Texas.

Klicka här för mer information
Tapasrunda i Torremolinos

Onsdag 04 april 2018

Att gå på tapasrunda är nog en av de mest spanska företeelserna som finns och i slutet av april, 20-29, är det dags för den årliga tapasfesten i Torremolinos! Medverkar gör ett stort antal barer och restauranger och om man har sitt  “Tapasporte” (tapas-pass) får man en tapas med dryck för 2,50 euro. Passet går att hämta ut på någon av restaurangerna, på något av turistkontoren eller på kommunens kulturavdelning.

Klicka här för mer information https://turismotorremolinos.es/en/events/highlighted/ruta-de-la-tapa-eng/
Fasadmålningar i Estepona

Tisdag 20 mars 2018

Estepona är en charmig och mycket omtyckt stad på Costa del Sol, inte minst för trenden att smycka fasaderna med gigantiska målningar. I dagsläget finns 45 fasadmålningar runt om i staden och tillsammans utgör de ett unikt och fascinerande utomhuskonstmuseum.

 Klicka på länken för att hitta de olika målningarna; http://www.estepona.es/turismo/cultura-y-mas/cultura/lugares-de-interes/609-murales-artisticos
Skidåkning på Solkusten

Torsdag 08 mars 2018

Tro det eller ej men det finns massor med snö och riktigt bra skidåkning, bara en dagsutflykt iväg från Costa del Sol i Sierra Nevada i Granada! Säsongen är just nu förlängd till 6 maj och vad kan bli bättre att kombinera en långhelg i solen med en eller några dagars skidåkning?

 För mer information klicka på länken;  http://sierranevada.es/en/
Linbana i Benalmádena

Onsdag 14 februari 2018

Linbanan som utgår från Arroyo de la Miel i Benalmádena – bredvid Tivoli – är en riktigt kul utflykt framför allt för barnfamiljer och naturintresserade. Färden i linbanan bjuder på makalösa vyer över kusten och när man kommer upp på toppen av berget finns restaurang, dagliga shower med rovfåglar samt flera vandringsleder att välja på.

För mer information klicka på länken; https://www.telefericobenalmadena.com/?lang=en
Semana Santa i Málaga

Tisdag 30 januari 2018

Påskveckan i Málaga är en njutning för alla sinnen och mycket annorlunda den svenska påsken – med sina enorma påskprocessioner som gungar fram längs med gatorna i flera timmar, ackompanjerade av rökelse och orkestermusik är det svårt att inte bli berörd. Du behöver inte vara religiös för att njuta av detta skådespel om Jesus liv och död utan det är en stämningsfull högtid där gatorna fylls med folk och staden av dofter och oförglömliga upplevelser. Påskprocessionerna börjar söndagen innan påsk och pågår till och med påskdagen.

För tider och beskrivning klicka på länken; http://www.semana-santa-malaga.com/english/holy-week-malaga.html
Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.