Sök på Mäklarringen Utland

Upptäck Costa del Sol

 

 


Just nu i Fuengirola; Feria del Rosario

Måndag 07 oktober 2019

Igår söndag inleddes en av de absolut viktigaste feriorna i hela Andalusien, nämligen Feria del Rosario i Fuengirola. En feria liknas närmast vid en gatufestival eller byfest som sträcker sig över flera dagar, en folkfest som också som regel inkluderar en helgdag i den stad som ferian går av stapeln i.

Feria del Rosario, som inleddes med utropen vid Palacio de la Paz då festplatsens belysning också tändes har hästen i centrum. Därför kan besökare tom 12/10, Spaniens nationaldag och Columbusdagen,  se gatorna fyllda av särskilt vackra hästar, ekipage om häst och vagn som tar sig fram genom stadens gator och också utställningar av hästar. Feriabesökarna är uppklädda i traditionsenliga dräkter och det bjuds på dans, musik, sång och fest till långt in på småtimmarna. Feriaområdet är en sprakande färgbomb av neonljus fylld med åkattrationer, mat och dryck och ett sprudlande folkliv och musik.

Särskilda områden finns för såväl barn och ungdomar som seniorer. Där bjuds på musik och andra kulturella evenemang så väl som exempelvis barnpartyn och spel.
Till bloggen

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.