Sök på Mäklarringen Utland

Upptäck Costa del Sol

 

 


Tarifa

Fredag 15 mars 2019

Upptäck den mysiga staden Tarifa och de långa härliga sandstränderna

Vi kör västerut från Estepona, lämnar vår region Malaga för Cadiz och fortsätter lite drygt 7 mil tills vi når platsen där Medelhavet möter Atlanten, Tarifa.

Pratar man om att besöka Tarifa med grannar på kusten så möts man ofta av kommentaren ”åk inte när det är blåsigt, då är det nämligen storm i Tarifa”. Och kanske är det så att Tarifa på sin spets med atlanten dundrande in omkring sig är mest känd för sina vindar. Vindar som lockar till sig surfare & kitesurfare från jordens alla hörn.

Huruvida man vill uppleva skådespelet med havet som dundrar in över stränderna med surfare som bemästrar vågorna eller föredrar det lite lugnare och mer folktomma vattnen överlåter vi till dig att avgöra. I vilket fall är stränderna, för de är flera inom Tarifa kommun, och den kanske mest kända, Playa de Bolonia (strax norr om Tarifa stad) och dess vågspel spektakulärt och i sig värt ett besök.
I närheten hittar du också fornlämningar från romare och morer samt ett rikt fågelliv som lockar fågelintresserade från när och fjärran.

Den lilla staden är under vintersäsongen lugn och gemytlig och när du tar dig fram i Tarifa stad möter du kullerstensgator och vitkalkade hus och kan förmodligen ägna dagar åt att studera all den andalusiska keramiken som pryder exempelvis portar. Stämningen är avslappnad och gemytlig med flera restauranger med bra recensioner och barer med skönt häng. Under högsäsong när Tarifa tvärtemot vintern förvandlas till en folktät semesterort hittar du ett uteliv vida känt och öppet sent inpå småtimmarna.

Fotograf: Johan Ander
Till bloggen

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.