Sök på Mäklarringen Utland

Mäklarringen Utland

Upptäck Costa del Sol

 

 


Tarifa

Fredag 15 mars 2019

Upptäck den mysiga staden Tarifa och de långa härliga sandstränderna

Vi kör västerut från Estepona, lämnar vår region Malaga för Cadiz och fortsätter lite drygt 7 mil tills vi når platsen där Medelhavet möter Atlanten, Tarifa.

Pratar man om att besöka Tarifa med grannar på kusten så möts man ofta av kommentaren ”åk inte när det är blåsigt, då är det nämligen storm i Tarifa”. Och kanske är det så att Tarifa på sin spets med atlanten dundrande in omkring sig är mest känd för sina vindar. Vindar som lockar till sig surfare & kitesurfare från jordens alla hörn.

Huruvida man vill uppleva skådespelet med havet som dundrar in över stränderna med surfare som bemästrar vågorna eller föredrar det lite lugnare och mer folktomma vattnen överlåter vi till dig att avgöra. I vilket fall är stränderna, för de är flera inom Tarifa kommun, och den kanske mest kända, Playa de Bolonia (strax norr om Tarifa stad) och dess vågspel spektakulärt och i sig värt ett besök.
I närheten hittar du också fornlämningar från romare och morer samt ett rikt fågelliv som lockar fågelintresserade från när och fjärran.

Den lilla staden är under vintersäsongen lugn och gemytlig och när du tar dig fram i Tarifa stad möter du kullerstensgator och vitkalkade hus och kan förmodligen ägna dagar åt att studera all den andalusiska keramiken som pryder exempelvis portar. Stämningen är avslappnad och gemytlig med flera restauranger med bra recensioner och barer med skönt häng. Under högsäsong när Tarifa tvärtemot vintern förvandlas till en folktät semesterort hittar du ett uteliv vida känt och öppet sent inpå småtimmarna.

Fotograf: Johan Ander
Karneval i Malaga!

Fredag 22 februari 2019

Den populära karnevalen i Malaga firas varje år före fastan, i år startar den lördagen den 23 februari.
Fester hålls i både det historiska kvarteret och övriga stadsdelar. Tävlingar, gatu-underhållning, teater och musik präglas av god humor, skratt, bus och satir. Mat är också en viktig del och de olika stadsdelarna presenterar sina favoriträtter och karnevalsångare.

Karnevalen avslutas med en begravning av anjovisen på Malagueta stranden, en stor ansjovis, utformad och inspirerad av en uppmärksammad händelse som inträffat i staden under föregående år. Ansjovisen bärs i procession från Plaza de la Constitucion till stranden där den tänds på och brinner i strandkanten.

  • 23 februari: Start för karnevaldagarna och val av karnevalens gud och gudinna.
  • 24 februari: Stor parad genom Malagas centrum, kostymtävling och val av prinsessa och gudar för barn.
  • 25 februari till 1 mars: Gatu-underhållning.
  • 2 mars: Final och presentation av vinnare. Barnens karneval med parad och vinnare av årets Drag Queen.
  • 3 mars: Gatu-underhållning. Sista dagen för karnevalen och avslutning med den så kallade "entierro del boquerón" (begravning av ansjovisen).Jul-och nyårs traditioner på Costa del Sol

Onsdag 19 december 2018

Julen i Spanien börjar med familjemiddag och midnattsmässan den 24 december, många är också ute och tittar på de ofta väldigt avancerade julkrubborna. På julbordet serveras mycket fisk och skaldjur men även kalkon, fläsk och Jamonskinka. Julklapparna delas sen ut på trettondagen den 6 januari då Los Reyes Magos (de tre vise männen) kommer och delar ut sina gåvor, enligt traditionen får barn som inte har varit snälla under året istället en kolbit. Över hela Spanien firas den 5 januari med stora parader och festivaler då Los Reyes Magos reser genom landet med sina gåvor, att få äran att vara en av kungarna är ett stort hedersuppdrag. Många familjer har nu även börjat att dela ut paket med tomten på juldagsmorgonen.

Nyåret firas ute på gatorna och tillsammans med familj, vänner och grannar. En viktig tradition är att under de sista 12 sekunderna innan tolvslaget äta en vindruva i sekunden och gör en önskan inför det nya året. Spansk Cava är förstås drycken man skålar i.

God Jul och Gott Nytt År!
La Herradura – Kanske Spaniens bäst bevarade hemlighet

Fredag 30 november 2018

Läs Lottas erfarenhet av att bo på en av de mest attraktiva och orörda platserna på den andalusiska kusten

Den lilla staden La Herradura ligger utefter kusten öster om Nerja. Denna charmiga och genuina andalusiska by med mysiga gränder och livfulla tapasbarer är b.la känd för sin bukt som är formad som en hästsko, stranden i bukten anses också vara en av de vackraste i Spanien. På några minuters gångavstånd, i det exklusiva området Punta de la Mona med sin välkända hamn ”Marina del Este”, finner du La Reserva de la Herradura, ett område med charmiga radhus och fantastisk utsikt. Lotta som har valt att bosätta sig i La reservera de la Herredura delar nedan med sig av sin erfarenhet av att köpa och bo på denna vackra plats.

”Vi hade under många år letat efter något på Mallorca där vi var mycket förtjusta i naturen men vi hittade aldrig rätt läge och hus. När vi kom till La Herradura kändes det så rätt, den lilla mysiga staden men sina små matbutiker och saluhall samt den underbara naturen med bergen i bakgrunden och många små badvikar. Helt rätt för oss.

Det vi tycker bäst om området är bland annat läget med närheten till både Nerja och Almunecar. Den lilla staden känns genuin med sin saluhall, sitt lilla torg och små butik där man kan köpa fruk, kött och bröd. För att inte tala om alla fina restauranger.
Vi valde att köpa i La Reserva för läget, utsikten över avokadoodlingen och havet lite längre bort. En utsikt som man aldrig tröttnar på. Sen var det ett plus att allt var nytt och att vi inte behövde renovera. Vi valde vårt hus utifrån den stora terrassen på 70 kvm och takterrassen båda med en fantastisk utsikt. Vårt hus har också fler fönster vilket gör att det är ljusare inuti.
Vi tycker framförallt om läget på La Reserva, lugnt och skönt men bara tio minuters promenad ner till stan och stranden. Det är fin omgivning med fina planteringar och det känns genuint.

När vi väl bestämt oss för huset beskrev mäklaren köpprocessen i Spanien. Han rekommenderade oss en svensktalande jurist som hanterade hela köpprocessen åt oss, allt från kontraktsskrivning till att fixa bankkonto, el och vattenabonnemang. När allt var klart hade vi ett möte med juristerna som gick igenom vad som gjorts och vilka kostnader som skulle komma att dras från vårt konto. Vår mäklare rekommenderade också hantverkare som vi kunde använda för att sätta in kök och annat fix.

Vi blev rekommenderade Mäklarringen av några vänner i Sverige som hade köpt ett hus i Nerja och vi är mycket nöjda. Vi skulle gärna rekommendera dem vidare. Hjälpen med att hitta rätt jurist och bra hantverkare gjorde att vi snabbt kom igång med allt som behövde ordnas. Vi har haft stor hjälp av Cecilia som har sitt kontor på området, hon har hjälpt oss både i vår kontakt med hanterverkare då ingen av oss kan spanska och att ta emot möbler som vi beställt till huset. Detta har varit en ovärderlig hjälp som har gjort livet väldigt mycket enklare för oss i Spanien och gett oss en bra start.

För mer information om La Reserva och La Herradura http://laherradurahomes.com/
Musikfestival vid stranden i Fuengirola

Tisdag 26 juni 2018

Hela sommaren, ända till 2 september, pågår två parallella musikfestivaler vid Castillo Sohail i Fuengirola; Festival Ciudad de Fuengirola och Marenostrum. Den 7 juli är det 80-talsfestival och andra artister som kommer till Fuengirola är Ricky Martin, Luz Casal, El Barrio och Santana. Festival Ciudad de Fuengirola arrangeras i själva borgen medan Marenostrum har sin egen scen nedanför slottet, precis vid stranden i det som kallas Castle Park.

Klicka här för mer information
Starlite – sommarens musikfestival i Marbella

Måndag 21 maj 2018

Starlite har på några år blivit ett av årets absoluta höjdpunkter på Costa del Sol. Med ett stort antal internationellt kända artister och en ovanligt vacker miljö i det gamla stenbrottet i Nagüeles, är Marbellas musikfestival unik i sitt slag. Under totalt 45 dagar erbjuds konserter med till exempel Jamiroquai, Sting & Shaggy, Luis Fonsi, David Bisbal, James Blunt, Sara Baras och Texas.

Klicka här för mer information
Tapasrunda i Torremolinos

Onsdag 04 april 2018

Att gå på tapasrunda är nog en av de mest spanska företeelserna som finns och i slutet av april, 20-29, är det dags för den årliga tapasfesten i Torremolinos! Medverkar gör ett stort antal barer och restauranger och om man har sitt  “Tapasporte” (tapas-pass) får man en tapas med dryck för 2,50 euro. Passet går att hämta ut på någon av restaurangerna, på något av turistkontoren eller på kommunens kulturavdelning.

Klicka här för mer information https://turismotorremolinos.es/en/events/highlighted/ruta-de-la-tapa-eng/
Fasadmålningar i Estepona

Tisdag 20 mars 2018

Estepona är en charmig och mycket omtyckt stad på Costa del Sol, inte minst för trenden att smycka fasaderna med gigantiska målningar. I dagsläget finns 45 fasadmålningar runt om i staden och tillsammans utgör de ett unikt och fascinerande utomhuskonstmuseum.

 Klicka på länken för att hitta de olika målningarna; http://www.estepona.es/turismo/cultura-y-mas/cultura/lugares-de-interes/609-murales-artisticos
Skidåkning på Solkusten

Torsdag 08 mars 2018

Tro det eller ej men det finns massor med snö och riktigt bra skidåkning, bara en dagsutflykt iväg från Costa del Sol i Sierra Nevada i Granada! Säsongen är just nu förlängd till 6 maj och vad kan bli bättre att kombinera en långhelg i solen med en eller några dagars skidåkning?

 För mer information klicka på länken;  http://sierranevada.es/en/
Linbana i Benalmádena

Onsdag 14 februari 2018

Linbanan som utgår från Arroyo de la Miel i Benalmádena – bredvid Tivoli – är en riktigt kul utflykt framför allt för barnfamiljer och naturintresserade. Färden i linbanan bjuder på makalösa vyer över kusten och när man kommer upp på toppen av berget finns restaurang, dagliga shower med rovfåglar samt flera vandringsleder att välja på.

För mer information klicka på länken; https://www.telefericobenalmadena.com/?lang=en
Semana Santa i Málaga

Tisdag 30 januari 2018

Påskveckan i Málaga är en njutning för alla sinnen och mycket annorlunda den svenska påsken – med sina enorma påskprocessioner som gungar fram längs med gatorna i flera timmar, ackompanjerade av rökelse och orkestermusik är det svårt att inte bli berörd. Du behöver inte vara religiös för att njuta av detta skådespel om Jesus liv och död utan det är en stämningsfull högtid där gatorna fylls med folk och staden av dofter och oförglömliga upplevelser. Påskprocessionerna börjar söndagen innan påsk och pågår till och med påskdagen.

För tider och beskrivning klicka på länken; http://www.semana-santa-malaga.com/english/holy-week-malaga.html
Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.