Sök på Mäklarringen Utland

Mäklarringen Utland

Upptäck Valencia

 

 


Populära bostadsområden i Valencia stad

Måndag 14 januari 2019

Valencia – en perfekt kombination av storstad, stränder och trevlig atmosfär som ger dig möjlighet att uppleva unika saker. Valencia har en folkmängd på ca 800.000 invånare och staden präglas av sin lekfulla charm och nästan totala avsaknad av den stress man finner i Barcelona och Madrid.

Det här är staden som erbjuder en fantastisk möjlighet till en bra livsstil; brett kulturellt utbud, vackra sevärdheter, utbildning, jobb, utsökta restauranger, trevliga caféer, barer, musikfestivaler mm. Valencias stadsbild är en blandning av gamla och nya byggnader, vilket ger staden sin egen prägel. Från medeltida slott och torn till modernistisk art déco arkitektur. Här finner du små mysiga, trånga gränder till större avenyer, parker och grönområden.

El Carmen – Charmigt & mångkulturellt

El Carmen är kanske det charmigaste området i centrala Valencia, ett bra ställe att bo i. I den här stadsdelen kan du ta en promenad och ständigt upptäcka nya detaljer. El Carmen är en av de mest mångkulturella stadsdelarna i Valencia och det finns både bra inhemska tapas-restauranger och internationella matställen.

Utanför ”gamla stan” slingrar sig den 9 km långa, grönskande Turia-parken, som är mötesplatsen för olika aktiviteter som yoga, joggning, picknick och rast-område för hundar. Här promenerar, springer och cyklar folk i alla åldrar och för barnen finns många lekplatser. Intill parken hittar du sevärdheter som tex Valencias Konst & Ventenskapsmuseum, Oceanografic, med en mångfald av havslevande djur som hajar och valar samt Valencias prisbelönade Bioparc, där ca 4000 djur lever i naturliga miljöer.

Ruzafa – Ett färgstarkt centrum för mat, kultur och konst

Ruzafa, med sin speciella och unika atmosfär, har snabbt blivit ett av de mest populära bostadsområdena i Valencia. Ruzafa är hem till några av Valencias bästa tapasrestauranger, barer och caféer, samtidigt är det också fyllt med fristående konstgallerier och trendiga vintage-butiker. Ruzafa (även stavat Russafa) är en tidigare nedgången och sliten stadsdel bredvid Valencias tågstation som nu fått ett uppsving och blivit en färgstark ”hotspot” med fokus på mat, kultur, nöje och konst.

Ruzafaområdet är härligt lugnt på söndagsmorgnar, vilket gör det till den perfekta platsen att strosa runt i, ta det lugnt och bara njuta av den typiska ”byatmosfären” som stadsdelen är känd för. Det finns ett oändligt antal trottoarkaféer att välja mellan, från opolerade, traditionella ”valencianska” fika- och lunchställen till eleganta internationella caféer och pubar. Ett av de mest välbesökta är Ubik Café, eller letar du efter ett elegant och stilfullt ställe, då kanske du ska prova det argentinskägda bageriet Dulce de Leche.

Mycket av stadsdelens verksamhet är centrerat runt Ruzafas Saluhall ”Mercado de Russafa”. Här hittar du en kombination av de bästa råvarorna, delikatesser och en traditionell känsla med ett sortiment av högsta kvalitet med kött, ostar, frukt, grönsaker och skaldjur. Flertalet av restaurangerna i det närliggande området införskaffar sina råvaror här.

Benimaclet – Historiskt & traditionellt med valenciansk prägel

Området Benimaclet har blivit en favorit för många Valencianer, särskilt studenter. Det har en mycket speciell historia med traditioner och bohemisk atmosfär. Benimaclet har ett brett utbud av möjligheter till alla som vill ha en nöjesfylld och charmig kväll, från pubar och typiska barer som "La Gramola", till caféer på trottoarer och innegårdar med traditionell spansk inredning. Om du ännu inte hunnit prova den valencianska drycken “Orxata”, så hittar du här några av de bästa ställena, eftersom Benimaclet ligger nära Alboraya, där den här delikatessen tillverkas.

Botanic – Bra läge intill Botaniska Trädgården

Botànic är en stadsdel i distriktet Extramurs som har fått sitt namn efter Botaniska Trädgården som ligger i hjärtat av området. Botànic gränsar till det västra området Ciutat Vella.  Botànics bra läge, med närhet till stadens centrum, gör det populärt för många som väljer att bosätta sig här. Det är enkelt att ta sig runt med kollektivtrafik såsom buss och tunnelbana och lägenheterna här brukar vara ljusa och rymliga på över 70 m2.

La Malvarrosa – Bo vid Valencias vackra strand & hamnområde

Valencia har ett utmärkt läge vid havet, och La Malvarrosa heter den populäraste stranden med sin härliga, mjuka sand, och som även utgör en stadsdel. La Malvarrosa, börjar runt hamnområdet och delas upp i sektioner som Playa las Arenas och Playa Cabanyal, som så småningom sträcker sig upp till Playa de Patacona. Längs med strandpromenaden vid Malvarrosa kan du ta en mysig promenade och dessutom avnjuta den godaste paellan i världen – Paella Valenciana!

Ciutat Universitaria – Trevligt & modernt med stora grönområden

Universitetsområdet i Valencia är ganska brett, eftersom det går från Avenida Blasco Ibáñez till Avenida de los Naranjos. Om du ska jobba eller studera på något av universiteten i Valencia, är detta kanske ett bra alternativ att bo på. Ciutat universitaria är ett trevligt bostadsområde och byggnaderna är inte så gamla, så lägenheterna har normalt sett bra standard. Det finns många matbutiker och en stormarknad där du kan hitta allt du behöver. Detta är också ett av kvarteren i Valencia med flest grönområden och parker.
Ruzafa – Valencias nya hippa kvarter

Onsdag 09 januari 2019

Ruzafa, med sin speciella och unika atmosfär, har snabbt blivit ett av de mest populära områdena att hänga på i Valencia - bland annat för artister, konstnärer och hippies - men även hos besökare och turister. Ruzafa är hem till några av Valencias bästa tapasrestauranger, barer och caféer, samtidigt är det också fyllt med fristående konstgallerier och trendiga vintage-butiker. Ruzafa (även stavat Russafa) är en tidigare nedgången och sliten stadsdel bredvid Valencias tågstation som nu fått ett uppsving och blivit en färgstark ”hotspot” med fokus på mat, kultur, nöje och konst.

Ruzafaområdet är härligt lugnt på söndagsmorgnar, vilket gör det till den perfekta platsen att strosa runt i, ta det lugnt och bara njuta av den typiska ”byatmosfären” som stadsdelen är känd för. Det finns ett oändligt antal trottoarkaféer att välja mellan, från opolerade, traditionella ”valencianska” fika- och lunchställen till eleganta internationella caféer och pubar. Ett av de mest välbesökta är Ubik Café, eller letar du efter ett elegant och stilfullt ställe, då kanske du ska prova det argentinskägda bageriet Dulce de Leche.

Ruzafas Saluhall ”Mercado de Russafa”

Mycket av stadsdelens verksamhet är centrerat runt den här stora färgglada saluhallen. Inne på den lokala saluhallen hittar du en kombination av de bästa råvarorna, delikatesser och en traditionell känsla. Här erbjuds ett sortiment av högsta kvalitet med kött, ostar, frukt, grönsaker och skaldjur. Flertalet av restaurangerna i det närliggande området införskaffar sina råvaror här.

http://mercatderussafa.com/

Ubik Café

Det är inte varje dag man kan äta en bit mat i en bokhandel! Ubik Café är förmodligen hjärtat av Ruzafa-kvarteren, en plats som hjälpte till att starta den nuvarande hip-trenden. Ubik är café, bokhandel, galleri, restaurang, bio och musikutrymme i ett - här hålls också kreativa workshops i diverse teman. Barnfamiljer gillar att vistas här på dagtid, medan lördagskvällar blir till mer partyatmosfär.

http://ubikcafe.blogspot.com/

Ölprovning på Olhöps hantverks Ölhus

Hantverksöl är en växande trend även i Spanien, med många micro-ölbryggerier som öppnar upp runt om i storstäderna. Olhöps hantverks ölhus har snabbt blivit en referenspunkt och ett av de hetaste ställena inom ölvärlden i Valencia och Spanien. Nyligen lanserade de dessutom sitt eget ölmärke H2ÖL Brewing och Höp Cream, där man bl a gör glass på hantverksöl.

https://www.olhops.com/

Ruzafa Gallery

Experimentell konst och designrum Ruzafa Gallery håller i flera konst- och designfokuserade evenemang varje år, inklusive sin egen modevecka som tar plats flera gånger om året. Ruzafa Gallery förvandlas under modeveckorna till en häftig mässa där oberoende designers kan representera sina verk, allt med rabatterade priser och levande musik.

http://ruzafagallery.com/

Loppmarknaden II Market på El Patio

Ruzafa är ett självklart tillhåll för secondhand och vintage-shoppare, och en av de största attraktionerna är den välbesökta loppmarknaden II Market som hålls en söndag i månaden på El Patio. Den smala korridoren bredvid Ubik Cafe leder dig till en solig innergård fullt med små marknadsstånd med begagnade damkläder, skor, väskor, böcker och mycket mer. En del av det här evenemanget är även poesiläsningar, performance-konst och paella matlagning.

Las Fallas Festivalen

Ruzafa är också ett bra ställe att besöka under Valencias populära Las Fallas festival, som hålls varje år i mars och där enorma pappersskulpturer ställs upp längs med gatorna innan man tänder eld på dem under den sista festivaldagen. Under Las Fallas har Ruzafa dessutom en egen mini-festival, fylld med överdimensionerade dekorationer, matstånd och en ljusshow som omvandlar hela kvarteret till en enda stor fest.

Wine & Dine

I Ruzafa råder det ingen brist på bra restauranger. En av de mest kända är Canalla Bistro med sin internationella fusion-meny skapad av den lokala kändiskocken Ricard Camarena, som också äger en restaurang med Michelin-stjärna i Valencia och det utmärkta caféet Central Bar inne på Mercado Central saluhall. Det eleganta, kreativa köket ger dig en känsla av en bistro från New York, där du får njuta av färgstarka rätter och spanska kvalitetsviner.

https://ricardcamarena.com/en/restaurant/canalla-bistro-en/

La Conservera är en elegant bar/restaurang i portugisisk stil som bjuder på ett utmärkt tillskott till Ruzafakvarteren. Här hittar du allt från gamla traditionella portugisiska recept till samt massor av nya spännande sardinrätter.

Circa Almacén är ett trendigt delikatesskaffe med kul inredning. Det är specialiserat på brunch, som har blivit ett nytt populärt begrepp trots att det inte är ett typiskt spanskt koncept.

El Deslunao erbjuder ett brett utbud av pintxos (tapas på små bitar av bröd), tapas och hamburgare samt håller evenemang som live-musikuppträdanden och biografkvällar, väl värt ett besök!

La Catrina Café och Rock Ett annat Ruzafa-café som en blir en levande rockmusikklubb på natten.
Lång-weekend i härliga skidorten Sierra Nevada

Måndag 07 januari 2019

Sierra Nevada är en av våra absoluta toppdestinationer under vintersäsongen i Spanien och vi rekommenderar varmt ett besök till den här fantastiska skidorten för lite helgunderhållning. Här hittar du allt du behöver för en spännande och lyckad skidhelg med backar i världsklass, underbara vyer, sol och trevlig afterski. För de bästa snöförhållandena så brukar man ta sig till Sierra Nevada mellan december fram till mars-april månad, men det är alltid klokt att spana in väderprognosen innan man ger sig iväg.

Sierra Nevada är en känd nationalpark belägen i den Andalusiska bergskedjan Betiska Kordiljären i södra Spanien. Skidorten ligger vid bergskedjans näst högsta topp, Pico del Veleta, på 3398 m höjd. Sierra Nevada är med sina 20 toppar på över 3000 m Europas sydligaste skidort, där du bjuds på en fantastisk utsikt över Medelhavet och den kulturrika staden Granada. Själva orten, Sierra Nevada, ligger på 2100 m höjd och det sydliga läget erbjuder god snötillgång och goda solchanser. Sierra Nevada Ski och berg resort grundades och utvecklades under 60-70-talet pga den växande skidentusiasmen och idag är det en mycket praktisk och väldesignad skidort.

Sierra Nevada anses vara den skidort som med sina 80 % soldagar erbjuder de bästa förhållandena under säsongen - den fantastiska kombinationen med skidbackar i världsklass, oslagbara vyer, sol, god mat och trevlig atmosfär bidrar till en perfekt och avkopplande weekend.

Skidområdet i Sierra Nevada

Skidsäsongen i Sierra Nevada sträcker sig från sen november månad ungefär fram till mitten av april. Alla skidområden är belägna på hög höjd med god snötillgång under vinterhalvåret och det finns även en utmärkt anläggning med snökanoner som ska vara bland de bästa i Europa.

Skidområdet är uppdelat i flera mindre områden, där de främsta är Area Borreguiles, Area Cahuchiles, Parador, Area Laguna, Las Yeguas och Area Loma de Dílar. Du hittar 18 gröna pister, 40 blå, 50 röda och 8 svarta och skidområdet erbjuder pister för alla, från nybörjare till avancerade åkare. Liftsystemet består av ett trettiotal moderna och högklassiga liftar som transporterar dig runt hela skidområdet. Det finns även goda möjligheter till offpiståkning och området är känt för relativt låg lavinrisk.

På Superpark Sulayr snöpark kan både skid- och brädåkare, stora som små, prova på utmanande hopp och åkningar. Här hittar du Spaniens största “half-pipe” på hela 6 gånger 165 m och som är mycket väl underhållen.

Från barnfamiljer till partygäng

I Sierra Nevada finns allt du kan tänka dig och skidorten passar de flesta typer av ressällskap från äldre par och barnfamiljer till grupper med ungdomar. Det finns flertalet typer av boenden här såsom hotel, hostal, lägenheter och rum, bara man är ute i tid så brukar det inte vara några problem. På skidområdet hittar du t ex barnpassning från fyra månaders ålder, hel- eller halvdag, så att även småbarnsfamiljer kan få åka skidor tillsammans om dagarna. Det erbjuds även kombinerad skidskola och dagis från 3 till 6 år.

Sierra Nevada är känt för sina härliga afterski-ställen och underhållande nattklubbar. Allt sker naturligtvis efter spanska tider så förvänta dig sena middagar och sena utekvällar där nattlivet kommer igång först vid 23-tiden och beräknas sluta fram emot småtimmarna.

Avkopplande aktiviteter

Vill du ägna dig åt avkopplande aktiviteter finns en härlig spa-anläggning YHI SPA, Meliá Sol y Nieve som erbjuder all slags massage och andra behandlingar. På sportanläggningen Montebajo Sport Club kan man träna eller bara njuta av pool, jacuzzi och bastu.

Andra trevliga utflykter och aktiviteter utöver skidåkningen är t ex pulkaåkning, bio, nöjesparker, restauranger och barer eller flera butiker att strosa runt i. Dagsutflykter är också möjligt, särskilt om du har hyrbil, och vill upptäcka närområdet under en vilodag eller i anslutning till resdagarna. Granada är en popular och mysig kulturstad och ett av världens under, Alhambra, ligger inte långt bort och är ett hett tips att besöka!

Hur tar man sig till Sierra Nevada

Att köra (hyra) bil är det bästa sättet att ta sig till och från Sierra Nevada. Från Alicante, på Costa Blanca, ner till Sierra Nevada via A7 tar det ca 4 timmar med bil. Det är alltid bäst att komma iväg tidigt då trafiken upp på berget kan vara hektiskt under högsäsongen och de lokala helgdagarna. Har man tur hittar man en parkeringsplats, annars är det enda alternativet att parkera i en av de stora parkeringsgaragen. Om du bor på hotell i Granada, finns det en regelbunden skidbuss mellan Granadas centrala busstation och Sierra Nevada. Den tidiga morgonbussen avgår dagligen klockan 08:00 och den sista kvällsbussen går tillbaka från Sierra Nevada kl 18:30.

För mer information om Sierra Nevadas installationer, kika in på https://sierranevada.es/en/
FELIZ NAVIDAD Y PRÓSPERO AÑO NUEVO – Så firas Jul & Nyår i Spanien

Torsdag 20 december 2018

Spanjorerna upplever fortfarande Jul mer som en familjefest än som den religiösa högtid som trettondagshelgen “Reyes” utgör, med de Tre Vise Männen i fokus. För varje år som går dock, vinner Jultomten “Papa Noel” och de nya sederna terräng i Spanien och detta har medfört en mittemellan variant, där julgåvor delas ut både på julafton och trettondagen.

Julmaten i Spanien är kanske lite svårare att definiera än i Sverige. Oftast inhandlas flertalet delikatess-varor berorende på var man befinner sig och vad man själv uppskattar. Kalkon är en traditionell rätt som tillagas enligt många olika recept men ofta är den fylld. Fler rätter på julmenyn är skaldjur, lamm samt ugnsstekt spädgris. Istället för det traditionella svenska julbordet så serveras rätterna enligt klassisk spansk ordning; förrätt, varmrätt, och efterrätt. Det spanska julgodiset “Turrón” finns alltid på bordet efter middagen.

22:a December – Nationella Jul-lotteriet “Sorteo de Navidad” “El Gordo”

I Spanien startar julstämningen den 22:a december då den stora dragningen i det spanska jul-lotteriet sker. Ekot från radio och TV-apparaterna, med barnröster som läser upp de magiska siffrorna med årets vinster hörs över hela landet och spänningen är stor. Det var året 1892 som Carlos III tog initiativet och instiftade det stora spanska jul-lotteriet, “Sorteo de Navidad” och inte ens under inbördeskriget gjorde man avkall på denna tradition. Barnen, som sjunger ut vinstnumren, är alltid skolbarnen på Colegio de San Idelfonso i Madrid, en skola för föräldralösa barn.

24:e December – Julafton ”Nochebuena”

Julafton i Spanien är tid för familj och släkt och man åker ofta långväga för att få vara tillsammans. Man umgås hela dagen och på kvällen sätter man sig vid en stor julmiddag som varierar lite beroende på vart i Spanien man befinner sig. Oftast börjar man med olika sorters skaldjur, därefter fortsätter man med fisk och en kötträtt, såsom lamm, spädgris eller kalkon. Till efterrätt bjuds det på färsk frukt och sötsaker i alla dess former som det spanska julgodiset “Turrón”. Till de spanska barnens stora glädje kommer nuförtiden även Jultomten “Papá Noel” för att lämna julklappar till alla snälla barn.

31:a December - Nyårsafton “Nochevieja”

Årets sista dag i Spanien är “Nochevieja”, och det firar man tillsammans med vänner och familj med en stor festmiddag bestående av skaldjur samt en lyxig Iberia-skinka. Vid tolvslaget samlas alla, antingen vid stadens kyrka eller rådhus, men oftast framför TV:n,  för att äta sina tolv vindruvor i takt med att det nya året rings in. Denna sed ska ge lycka med sig under årets kommande tolv månader. Nyårsafton I Spanien är precis som i många andra länder ett ögonblick av hopp, glädje, och förväntningar inför det nya året.

5:e Januari - Trettondagsafton “Reyes Magos”

De tre vise männen kom med sina gåvor till Jesusbarnet till trettonhelgen och därför ger man i Spanien de flesta julklapparna till sina nära och kära just på trettondagens morgon. Kungarna anländer redan på eftermiddagen/kvällen den 5:e januari, till fots, på hästryggen eller numera även i lastbil. Barnen får godis och kungarna samlar in önskelistor och brev från barnen. Efter att barnen fått se de magiska kungarnas kavalkad “Cabalgata”, går de förhoppningsfulla hem och sätter ut sina julstrumpor och julkorgar på en synlig plats i huset eller på balkongen. Där hittar de sedan, oftast nästa morgon, sina julgåvor som kungarna lämnat under natten.

Under trettonhelgen njuter man även av det typiska bakverket ”El Roscón de Reyes”. Det är en vetekrans dekorerad med syltad frukt som symboliserar de ädelstenar som prydde de vise männens mantlar. Gömt i bakverket finns alltid en liten present som ger lycka till den som hittar den!

Mäklarringen norra Costa Blanca y Valencia os deseamos Feliz Navidad & Próspero año Nuevo!
“Drömmen om att leva och bo i Spanien”

Måndag 19 november 2018

Många nordbor drömmer om att bo eller ha ett semesterhem i Spanien och under de senaste åren har det varit ett stort uppsving för köp av fastigheter bland ossöl.:BV m svenskar, finländare, norrmän och danskar. De flesta hittar sin drömbostad på Costa Blanca, Costa del Sol eller Kanarieöarna - att köpa en semesterbostad eller att flytta ner för gott är dröm som blivit verklighet för flertalet.

Livet i Spanien skiljer sig dock mot det liv man är van vid i Sverige, både när det gäller lagar och regler men även kulturellt. Författaren Sven F. Källström har sammanfattat och skildrat sina egna och andras erfarenheter sedan 30 år tillbaka på ett mycket lättläst och trevligt sätt. Boken “Drömmen om att leva och bo i Spanien” är en handbok för dig som vill veta mer tex om bostadsköp, olika skatter, NIE-nummer, bankavtal, pensioner, starta eget, skolor, försäkringar mm.

Du kan även läsa om Spaniens historia från 216 f. Kr fram till idag. För turisten kanske kapitlet ”Äta och dricka gott” kan vara av intresse. Här finns också flera tips om utflyktsmål och olika aktiviteter runt om i Spanien. Det här är en mycket komplett och välskriven bok om Spanien så missa inte att beställa ditt exemplar från de vanliga nätbutikerna Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln mm.

För mer information om olika destinationer, orter, spännande utflyktsmål och diverse aktiviteter – följ vår blogg  på Mäklarringen norra Costa Blanca och Valencia

https://www.maklarringen.se/utland/spanien/costa-blanca/kontor/norracostablanca/upptack-norra-costa-blanca/
HETASTE STRÄNDERNA I VALENCIA

Måndag 08 oktober 2018

Valencia-området erbjuder oss ett stort antal stränder med hög kvalitet att njuta av året runt. Om du besöker Valencia eller bosatt dig där och letar efter vackra stränder så har vi på Mäklarringen norra Costa Blanca och Valencia tagit fram en lista med förslag på nårgra av dem som vi tycker sticker ut pga själva platsen, vattnet, det omgivande landskapet eller helt enkelt för den atmosfär som skapas vid stranden.

Playa de la Malvarrosa

La Malvarrosa-stranden är uppdelad i tre huvudområden; Malvarrosa, Las Arenas och Patacona, som alla är rena, familjevänliga stränder Denna speciella valencianska stranden har aldrig sett mycket utveckling om man jämför med andra stora stränder och därför kan man fortfarande uppleva en trevlig lokal känsla här. Det finns en lång strandpromenad kantad med palmer och gott om restauranger och barer, som serverar utmärkta lokala rätter som paella eller fideuà. Det är enkelt att ta sig till La Malvarrosa med tunnelbana från Valencia centrum eller ta en trevlig cykeltur genom den vackra Turia parken som går genom hela Valencia ner till stranden.

Playa de El Saler

El Saler är en populär strand som erbjuder toppkvalitet, genom sina orörda vita sanddyner, klarblåa vatten och en mild bris. Stranden ligger vid södra delen av staden ungefär en halvtimme från centrum och i hjärtat av naturparken La Albufera. Denna strand, på 2,6 km av fin gyllene sand, skyddas från den västra vinden av sanddyner, vilket gör den till en av de mest välbesökta stränderna i Valencia.

Playa Port Saplaya

Vill du komma undan bullret och njuta för dig själv eller tillsammans med din partner en stund? Känd för sina två stränder som delas genom infarten till hamnen och dess unika färgstarka byggnader har Port Saplaya fått smeknamnet "Lilla Venedig". Port Saplaya ligger i den östra delen av kommunen Alboraya, 5 km norr om Playa de la Malvarrosa (ca 10 min med bil från Valencia centrum). Stället är idealiskt både för romantiska par eller för en familjesemester.

Playa de Sagunto

Sagunto-stranden är ca 1,3 km lång och ligger norr om hamnen i Sagunto och ungefär 30 min från Valencia stad. Stranden är omgiven av ett vackert landskap med sanddyner och vegetation tillsammans med en attraktiv bakgrund. Playa de Sagunto har en modern strandpromenad med många restauranger och kaféer och under högsäsongen finns det tillfälliga butiker som hyr ut material till alla typer av vattenaktiviteter. Vid solnedgången inbjuder musiken från barerna och pubarna dig till att njuta av den varma kvällen på denna speciella strand.

Playa de Pinedo

Pinedo är en liten stad belägen i den sydöstra delen av Valencia och här hittar vi dess strand, Playa de Pinedo, som toppar listan över stränder i Valencia. Denna strand har fin gyllene sand och ett lugnt vatten. Ta en promenad längs den 3 km långa strandpromenaden och kanske en bit att äta i en av de många restaurangerna eller njut av en kaffe i solen på en lokal strandbar.

Playa Los Olivos Cullera

Los Olivos-stranden i Cullera är en vackert bevarad vik på 510 meter bestående av fin sand och lugnt vatten. Detta är en strand som är säkert för barn att simma, vilket gör den till en idealisk familjestrand. Ta chansen att prova på en paella på en bra lokal restaurang medan du njuger av en fantastisk utsikt över Medelhavet. Los Olivos-stranden är välbesökt av lokalbefolkningen och det kommer även att finnas turister och besökare från andra delar av Spanien.
VALENCIA - En orörd pärla med blomstrande kultur vald till nummer 1 av Expats

Fredag 28 september 2018

Valencia – den nya trendiga staden i Spanien, det nya Barcelona! Valencia är den tredje största staden i Spanien med 787266 invånare och erbjuder en fantastisk kombination av storstad, sol och strand - med massvis av trevliga aktiviteter att ta sig för!

Enligt information från de tre senaste studierna av HSBC Expat Explorers årliga undersökningar, har Valencia blivit utnämnd till nummer 1 som Expat destination 2017. Närmare 27 000 personer bedömer i stor utsträckning länder och städer med livskvalitet, där det är enkelt att förena karriär med familjelivet. Enligt ytterligare två undersökningar; Urbana Europa-rapporten om Eurostat, som kombinerar statistik med livskvalitetsundersökningar samt InterNations Expat Insider-undersökningen, som fokuserar på att enkelt skaffa vänner, så är Valencia lika ledande som andra populära destinationer såsom Sydney, Taipei och Bryssel.

https://expatexplorer.hsbc.com/survey/

https://ec.europa.eu/eurostat/en/web/products-statistical-books/-/KS-01-16-691

https://www.internations.org/expat-insider/2016/ease-of-settling-in-index

Vi på Mäklarringen Norra Costa Blanca och Valencia kan varmt rekommendera ett besök till denna världsstad med sin härliga atmosfär. I och med att det är här som fler och fler svenskar vill bo, erbjuder vi också ett stort utbud av fina fastigheter för den som är intresserad av att köpa bostad i Valencia-området https://www.maklarringen.se/valencia

Valencia har allt man kan önska sig! Att bo i Valencia ger dig möjlighet att uppleva unika, världsberömda festivaler som ”las Fallas” och ”la Tomatina”. Valencia har en lekfull charm med nästan total avsaknad av den stress man finner i Barcelona och Madrid. Samtidigt erbjuder staden ett härligt nattliv, utsökta restauranger, musikfestivaler och dans ända fram på småtimmarna på strandklubbarna.

Valencia har en blandning av gamla och nya byggnader, vilket ger staden sin egen prägel och en riktig speciell känsla. Från medeltida slott och torn till modernistisk art deco-arkitektur, från fina små butiker till stora köpcentra.

I den centrala delen av Valencia finns en stor mängd sevärdheter. Har du turen att anlända till Valencia med tåg, via den norra tågstationen, kommer du mötas av fantastiska byggnader med imponerande arkitektur, där det traditionella och det moderna Valencia möts i en härlig blandning. I närheten av den norra tågstationen hittar du Plaza de Ayuntamiento, Valencias hjärta, och här finner du en blandning av pampiga byggnader, restauranger, affärer, caféer och barer.

Valencia har många traditionella marknader som Mercado de Colon och Mercado de Ruzafa, men den mest imponerande marknaden är Mercado Central, som är öppen alla dagar förutom söndagar. Här kan du köpa spanska specialiteter såväl som nötter, kött, frukt och grönt. Många restauranger i Valencia handlar sina råvaror härifrån då de vill ha så genuina produkter som möjligt till sina traditionella maträtter. Framför Mercado Central hittar du också den gamla sidenmarknaden ”La Lonja de la Seda”, som är ett gotiskt världsarv från 1500-talet.

El Barrio del Carmen, är kanske det charmigaste området i centrala Valencia, det perfekta stället att gå vilse i. Det här är en stadsdel där du ständigt kan upptäcka nya detaljer. El Carmen är en av de mest mångkulturella stadsdelarna i Valencia. Du kan äta tapas eller njuta av andra internationella rätter.

Utanför ”gamla stan” slingrar sig den nio kilometer långa, grönskande Turia-parken. Parken är den perfekta mötesplatsen för diverse aktiviteter som yoga, picknick och rast-område för hundar. Här promenerar, springer och cyklar folk i alla åldrar och för barnen finns många lekplatser som bara väntar på att testas. Intill parken hittar du också sevärdheter som Valencias Art and Science Museum, Oceanografic, med en mångfald av havslevande djur som hajar och valar samt Valencias prisbelönade Bioparc, där cirka 4000 djur lever i naturliga miljöer.

Valencia har även ett utmärkt läge vid havet, och stränderna är stora och långa, med ren mjuk sand. Prova gärna den populäraste stranden, La Malvarrosa, som börjar runt hamnområdet och delas upp i sektioner som Playa las Arenas och Playa Cabanyal, som så småningom sträcker sig upp till Playa de Patacona. Längs med strandpromenaden vid Malvarrosa kan du även avnjuta den godaste paellan i världen – Paella Valenciana!
Valencia - Bästa Paella-ställena i stan

Måndag 17 september 2018

Paella är troligtvis en av Spaniens mest kända maträtter, men de flesta kanske inte vet att denna klassiska risrätt kommer just härifrån Valencia, Paella Valenciana.

Valencia-regionens klimat är perfekt för att odla ris och under århundraden har lokalbefolkningen lagat paella i en eller annan form. Idag är några av de bästa ställena att äta paella de gamla familjeföretagen som lokalbefolkningen alltid gynnat - medan andra är mer moderna restauranger.

Här kommer Mäklarringen Norra Costa Blanca och Valencias rekommendationer för att njuta av denna valencianska klassiker. Vi rekommenderar fem genuina paella-restauranger som lokalbefolkningen själva älskar.

1. Restaurante Levante

Adress: Carrer de Góngora, 1, Valencia

http://www.restaurantelevante.com/

Restaurante Levante är enkel att hitta och hyllad av lokalbefolkningen som stället för den bästa paellan i Valencia. Deras stjärnrätt är den traditionella paella i Valencia, Paella Valenciana, tillagad av kyckling, kanin och lokala bönor. Gästerna kan välja bland 10.000 olika spanska viner för att följa med maten och som hålls i restaurangens källare. Det är klokt att förbeställa din paella genom att ringa i förväg, annars kan du få vänta upp till en timme för att den ska tillagas.

Restaurante Levante erbjuder dessutom roliga paella matlagningskurser för gäster som vill prova på egen hand att laga denna klassiska spanska risrätt.

2. La Pepica

Adress: Paseo Neptuno, 6, Valencia

http://www.lapepica.com/

Njut av paella direkt på stranden vid La Pepica! La Pepica är möjligtvis den allra bästa paella-upplevelsen i Valencia. Denna klassiska och ikoniska restaurang ligger ett stenkast från stranden Playa la Malvarrosa och är ett perfekt ställe att dela en paella med vänner och familj på en terrass med utsikt över Medelhavet. La Pepica specialiserar sig på skaldjurspaella, som är en favorit trots att det inte är den traditionella valencianska stilen på maträtten. Många kända gäster har besökt La Pepica sedan de öppnade sina dörrar 1898. Det var en av Ernest Hemingways stamställen under sin tid i Spanien. Dessutom var restaurangens vegetariska paella ursprungligen förberedd för en annan hedersgäst, nämligen den före detta spanska drottningen Sofía.

3. La Riuà

Adress: Carrer del Mar, 27, Valencia

http://www.lariua.com/

Njut av fantastisk paella i Valencia på La Riuà, ett prisbelönt familjeföretag! Det här är en familjedriven restaurang som vunnit utmärkelser och när du smakar paellan så förstår du varför. Med vacker och stilfull inredning hittar du stället i Valencias pittoreska historiska centrum och här tillagas mer än ett dussin olika sorter av det berömda riset och restaurangen ligger på toppen av lokalbefolkningens listor för att äta paella i Valencia.

4. Casa Roberto

Adress: Maestro Gozalbo, 19, Valencia

http://casaroberto.es/

Casa Roberto är ett utmärkt ställe att njuta av en paella i Valencia. Restaurangen grundades för drygt 30 år sedan av en kock med mer än fyra decenniers erfarenhet av att laga den bästa spanska maten. Dess läge, i en livlig del av stadens centrum gör det lättillgängligt, medan sorlet av spanska och valencianska ger dig en försäkran om att det inte är någon turistfälla. Restaurangens elegans och lite högre priser gör det särskilt populärt för speciella tillfällen bland lokalbefolkningen.

5. Casa Carmela

Adress: Carrer d'Isabel de Villena, 155, Valencia

http://www.casa-carmela.com/es/

Matupplevelsen på Casa Carmela är unik! Det här är en familjedriven restaurang som har glatt kunder med sin härliga kokkonst i nästan 100 år. Casa Carmela har en speciell historia då det ursprungligen startades som ett litet ställe nära stranden där man kunde gå in och byta kläder och vila upp sig efter en simtur i havet. Innan man visste ordet av började familjen servera paella till hungriga simmare och så här föddes en av Valencias ikoner. Casa Carmela förbereder ännu idag några av de bästa paella-sorterna i Valencia.
Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.