Sök på Mäklarringen Utland

Mäklarringen Utland

Upptäck Valencia

 

 


HETASTE STRÄNDERNA I VALENCIA

Måndag 08 oktober 2018

Valencia-området erbjuder oss ett stort antal stränder med hög kvalitet att njuta av året runt. Om du besöker Valencia eller bosatt dig där och letar efter vackra stränder så har vi på Mäklarringen norra Costa Blanca och Valencia tagit fram en lista med förslag på nårgra av dem som vi tycker sticker ut pga själva platsen, vattnet, det omgivande landskapet eller helt enkelt för den atmosfär som skapas vid stranden.

Playa de la Malvarrosa

La Malvarrosa-stranden är uppdelad i tre huvudområden; Malvarrosa, Las Arenas och Patacona, som alla är rena, familjevänliga stränder Denna speciella valencianska stranden har aldrig sett mycket utveckling om man jämför med andra stora stränder och därför kan man fortfarande uppleva en trevlig lokal känsla här. Det finns en lång strandpromenad kantad med palmer och gott om restauranger och barer, som serverar utmärkta lokala rätter som paella eller fideuà. Det är enkelt att ta sig till La Malvarrosa med tunnelbana från Valencia centrum eller ta en trevlig cykeltur genom den vackra Turia parken som går genom hela Valencia ner till stranden.

Playa de El Saler

El Saler är en populär strand som erbjuder toppkvalitet, genom sina orörda vita sanddyner, klarblåa vatten och en mild bris. Stranden ligger vid södra delen av staden ungefär en halvtimme från centrum och i hjärtat av naturparken La Albufera. Denna strand, på 2,6 km av fin gyllene sand, skyddas från den västra vinden av sanddyner, vilket gör den till en av de mest välbesökta stränderna i Valencia.

Playa Port Saplaya

Vill du komma undan bullret och njuta för dig själv eller tillsammans med din partner en stund? Känd för sina två stränder som delas genom infarten till hamnen och dess unika färgstarka byggnader har Port Saplaya fått smeknamnet "Lilla Venedig". Port Saplaya ligger i den östra delen av kommunen Alboraya, 5 km norr om Playa de la Malvarrosa (ca 10 min med bil från Valencia centrum). Stället är idealiskt både för romantiska par eller för en familjesemester.

Playa de Sagunto

Sagunto-stranden är ca 1,3 km lång och ligger norr om hamnen i Sagunto och ungefär 30 min från Valencia stad. Stranden är omgiven av ett vackert landskap med sanddyner och vegetation tillsammans med en attraktiv bakgrund. Playa de Sagunto har en modern strandpromenad med många restauranger och kaféer och under högsäsongen finns det tillfälliga butiker som hyr ut material till alla typer av vattenaktiviteter. Vid solnedgången inbjuder musiken från barerna och pubarna dig till att njuta av den varma kvällen på denna speciella strand.

Playa de Pinedo

Pinedo är en liten stad belägen i den sydöstra delen av Valencia och här hittar vi dess strand, Playa de Pinedo, som toppar listan över stränder i Valencia. Denna strand har fin gyllene sand och ett lugnt vatten. Ta en promenad längs den 3 km långa strandpromenaden och kanske en bit att äta i en av de många restaurangerna eller njut av en kaffe i solen på en lokal strandbar.

Playa Los Olivos Cullera

Los Olivos-stranden i Cullera är en vackert bevarad vik på 510 meter bestående av fin sand och lugnt vatten. Detta är en strand som är säkert för barn att simma, vilket gör den till en idealisk familjestrand. Ta chansen att prova på en paella på en bra lokal restaurang medan du njuger av en fantastisk utsikt över Medelhavet. Los Olivos-stranden är välbesökt av lokalbefolkningen och det kommer även att finnas turister och besökare från andra delar av Spanien.
Till bloggen

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.