Sök på Mäklarringen Utland

Mäklarringen Utland

Upptäck Valencia

 

 


Ruzafa – Valencias nya hippa kvarter

Onsdag 09 januari 2019

Ruzafa, med sin speciella och unika atmosfär, har snabbt blivit ett av de mest populära områdena att hänga på i Valencia - bland annat för artister, konstnärer och hippies - men även hos besökare och turister. Ruzafa är hem till några av Valencias bästa tapasrestauranger, barer och caféer, samtidigt är det också fyllt med fristående konstgallerier och trendiga vintage-butiker. Ruzafa (även stavat Russafa) är en tidigare nedgången och sliten stadsdel bredvid Valencias tågstation som nu fått ett uppsving och blivit en färgstark ”hotspot” med fokus på mat, kultur, nöje och konst.

Ruzafaområdet är härligt lugnt på söndagsmorgnar, vilket gör det till den perfekta platsen att strosa runt i, ta det lugnt och bara njuta av den typiska ”byatmosfären” som stadsdelen är känd för. Det finns ett oändligt antal trottoarkaféer att välja mellan, från opolerade, traditionella ”valencianska” fika- och lunchställen till eleganta internationella caféer och pubar. Ett av de mest välbesökta är Ubik Café, eller letar du efter ett elegant och stilfullt ställe, då kanske du ska prova det argentinskägda bageriet Dulce de Leche.

Ruzafas Saluhall ”Mercado de Russafa”

Mycket av stadsdelens verksamhet är centrerat runt den här stora färgglada saluhallen. Inne på den lokala saluhallen hittar du en kombination av de bästa råvarorna, delikatesser och en traditionell känsla. Här erbjuds ett sortiment av högsta kvalitet med kött, ostar, frukt, grönsaker och skaldjur. Flertalet av restaurangerna i det närliggande området införskaffar sina råvaror här.

http://mercatderussafa.com/

Ubik Café

Det är inte varje dag man kan äta en bit mat i en bokhandel! Ubik Café är förmodligen hjärtat av Ruzafa-kvarteren, en plats som hjälpte till att starta den nuvarande hip-trenden. Ubik är café, bokhandel, galleri, restaurang, bio och musikutrymme i ett - här hålls också kreativa workshops i diverse teman. Barnfamiljer gillar att vistas här på dagtid, medan lördagskvällar blir till mer partyatmosfär.

http://ubikcafe.blogspot.com/

Ölprovning på Olhöps hantverks Ölhus

Hantverksöl är en växande trend även i Spanien, med många micro-ölbryggerier som öppnar upp runt om i storstäderna. Olhöps hantverks ölhus har snabbt blivit en referenspunkt och ett av de hetaste ställena inom ölvärlden i Valencia och Spanien. Nyligen lanserade de dessutom sitt eget ölmärke H2ÖL Brewing och Höp Cream, där man bl a gör glass på hantverksöl.

https://www.olhops.com/

Ruzafa Gallery

Experimentell konst och designrum Ruzafa Gallery håller i flera konst- och designfokuserade evenemang varje år, inklusive sin egen modevecka som tar plats flera gånger om året. Ruzafa Gallery förvandlas under modeveckorna till en häftig mässa där oberoende designers kan representera sina verk, allt med rabatterade priser och levande musik.

http://ruzafagallery.com/

Loppmarknaden II Market på El Patio

Ruzafa är ett självklart tillhåll för secondhand och vintage-shoppare, och en av de största attraktionerna är den välbesökta loppmarknaden II Market som hålls en söndag i månaden på El Patio. Den smala korridoren bredvid Ubik Cafe leder dig till en solig innergård fullt med små marknadsstånd med begagnade damkläder, skor, väskor, böcker och mycket mer. En del av det här evenemanget är även poesiläsningar, performance-konst och paella matlagning.

Las Fallas Festivalen

Ruzafa är också ett bra ställe att besöka under Valencias populära Las Fallas festival, som hålls varje år i mars och där enorma pappersskulpturer ställs upp längs med gatorna innan man tänder eld på dem under den sista festivaldagen. Under Las Fallas har Ruzafa dessutom en egen mini-festival, fylld med överdimensionerade dekorationer, matstånd och en ljusshow som omvandlar hela kvarteret till en enda stor fest.

Wine & Dine

I Ruzafa råder det ingen brist på bra restauranger. En av de mest kända är Canalla Bistro med sin internationella fusion-meny skapad av den lokala kändiskocken Ricard Camarena, som också äger en restaurang med Michelin-stjärna i Valencia och det utmärkta caféet Central Bar inne på Mercado Central saluhall. Det eleganta, kreativa köket ger dig en känsla av en bistro från New York, där du får njuta av färgstarka rätter och spanska kvalitetsviner.

https://ricardcamarena.com/en/restaurant/canalla-bistro-en/

La Conservera är en elegant bar/restaurang i portugisisk stil som bjuder på ett utmärkt tillskott till Ruzafakvarteren. Här hittar du allt från gamla traditionella portugisiska recept till samt massor av nya spännande sardinrätter.

Circa Almacén är ett trendigt delikatesskaffe med kul inredning. Det är specialiserat på brunch, som har blivit ett nytt populärt begrepp trots att det inte är ett typiskt spanskt koncept.

El Deslunao erbjuder ett brett utbud av pintxos (tapas på små bitar av bröd), tapas och hamburgare samt håller evenemang som live-musikuppträdanden och biografkvällar, väl värt ett besök!

La Catrina Café och Rock Ett annat Ruzafa-café som en blir en levande rockmusikklubb på natten.
Till bloggen

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.