Sök på Mäklarringen Utland

Mäklarringen Utland

Upptäck Valencia

 

 


Valencias härliga klimat och livskvalité

Måndag 03 februari 2020

Vi får väldigt ofta frågan ”men är det inte kallt hos er i Norra Costa Blanca och Valencia?”

På den frågan skulle vi vilja säga; 

- Nej, vi har ett helt underbart klimat! Nu i helgen den 1-2 februari var det sol och 23-24 grader. Men nu måste det regna även här, annars skulle inte området vara så grönt och fint. Inte heller skulle saluhallarna ha så frodiga grönsaker kanske. När det regnar kan det regna mycket på kort tid, gärna ihop med en namngiven storm. Gloria hette den senaste, en av de kraftigaste på många år som drabbade stora delar av Spanien.

Låt oss se vad statistiken säger om klimatet:

  • Valencia har drygt 320 dagar med sol per år.
  • Medeltemperaturen över helåret är 17 grader med sju timmar sol per dag i snitt.
  • Varmast är det i augusti med medeltemp på dagen på dryga 30 grader och 22 på natten.
  • Kallast är januari, drygt 16 grader på dagen och 7 på natten. Även då är dagslängden över 10 timmar!
  • Regnar mest gör det i september-oktober, runt 70 mm per månad. Minst i juli med 8 mm.
  • Havet är som varmast i augusti med 25 grader och som kallast i februari med 13 grader.

Inte så konstigt att man vill och kan vara ute mycket. Stressen som vi ofta får i norden att vara ute när solen tittar fram kan vi närapå glömma, det blir ju sol i morgon igen! Men solen är inte allt, då skulle vi vara nöjda med att sitta på en filt i Sahara... Nej, antagligen skulle vi ramla utför Maslows behovstrappa i snabb takt och hamna längst ner. Vi behöver mat, vatten, trygghet och vänskap, stimulans av våra sinnen och kanske möjlighet till självförverkligande. Så kombinationen av en plats på jorden där möjlighet till allt detta finns och som samtidigt har ett gott klimat borde väl vara ett bra ställe att leva på? 

Det finns en uppsjö av institut, organisationer och tyckare som försöker kartlägga var man lever bäst och längst. Tycker man ska ta allt detta med en nypa salt men det är ändå roande att försöka utläsa konturerna av deras resultat. The Spruce har kommit fram till att Spanien ligger på topp i denna publikationen. Medelhavsdieten, att man rör på sig mer och tillgång till bra sjukvård är viktiga faktorer. IFL Science placerar Valencia som nummer 15 över världens hälsosammaste städer att leva i. Göteborg ligger på 16:e plats men har knappt hälften så många soltimmar som Valencia. Vinnaren Amsterdam har 1,82 soltimmar per dag. Andra värden som möjlighet att ladda elbilen lyfter dom. Nomad list rankar även dom Valencia till nummer 15 i Europa. Ja såhär kan man hålla på men det som framträder är: uppskattar man sol och ljus, närhet till medelhavet, lagom värme, nyttig och god mat, ett fysiskt aktivt uteliv och ett säkert samhälle är Valencia ett mycket starkt kort.

Är du mogen för en förändring eller att testa något nytt? Kanske ett bättre livsklimat? Börja med att läsa på lite om Valencia. Har du möjlighet att lägga en vecka eller två som turist eller utforskare för att känna in staden är det jättebra. Tror du att Valencia kan vara något för dig att leva i en del av livet ska du kontakta oss. Vi hjälper människor att förverkliga sina drömmar och idéer varje vecka.
Till bloggen

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.