Sök på Mäklarringen Utland

Mäklarringen Utland

Mäklarringen öppnar sitt först kontor på Kanarieöarna

För att möta den höga efterfrågan på semesterhus utomlands öppnar Mäklarringen sitt första kontor på Teneriffa. Francisco Capdevila är kontorsägare och har redan fått många förfrågningar från svenskar med utlandsdrömmar.

– Kanarieöarna är ett perfekt semesterresmål för svenskar. Det är varmt året runt, så när det börjar bli grått och kallt i Sverige är det skönt att kunna komma iväg och se solen, säger han. 

I första hand är det lägenheter intressenter söker sig till när de letar boende utomlands. Enkelheten lockar, där du bara kan njuta av en skön semester, för att sedan stänga och låsa innan du åker hem igen. Med hus är det mer jobb som ska skötas runt omkring, så som pool och trädgård. De flesta söker efter ett semesterboende med minst två rum, havsutsikt och pool och vill gärna ha nära till centrum. Flera frågar även om närhet till Svenska Kyrkan och Svenska Skolan på Kanarieöarna.

– Det finns ett stort svenskt nätverk på Kanarieöarna med en förening och en tidning. För många är det viktigt att känna att man inte är ensam. Vi erbjuder även tillgänglighet via ett servicekontor där vi kan hjälpa till om det händer något, säger Francisco Capdevila.

Olika upplevelser på olika öar

Kontoret kommer att öppnas i Playa Del Duque på Teneriffa. Ett av de mest eftertraktade områdena på ön. Kontoret är Mäklarringens första på Kanarieöarna och kommer ansvara för försäljningen för hela ögruppen. Francisco Capdevila, som själv är från Spanien men har bott i Sverige i 33 år och på Kanarieöarna som ung, har familj på Teneriffa och har bra koll på vad hans svenska kunder vill ha och vad Kanarieöarna har att erbjuda. De olika öarna har sina egna speciella landskap och upplevelser.

– Gran Canaria har till exempel mer ökenlandskap med sanddyner. Det är många barnfamiljer som tycker om att åka hit för sol och bad. Teneriffa däremot lockar en lite äldre målgrupp. Här är det grönare landskap och det finns många fina golfbanor, säger Francisco Capdevila. 

Valde Mäklarringen för bra service

Det är i första hand semesterbostäder som kommer att vara fokus för försäljning, men det finns en trend att många pensionärer flyttar ner till Kanarieöarna permanent för ett varmare klimat. Francisco Capdevila har varit i fastighetsbranschen i flera år och ville starta ett eget kontor på Kanarieöarna. Valet att öppna sitt kontor under just Mäklarringens namn baserades på deras goda rykte.

– Mäklarringen är väldigt serviceinriktade, vilket passar mig perfekt. De är öppna och vill hjälpa till. Dessutom är det en trygghet för våra svenska kunder som kan vända sig till ett företag de känner igen, som kan hjälpa till med affären utomlands, avslutar Francisco Capdevila.

Mäklarringens operativa chef Eva Lundqvist hälsar Francisco Capdevila och det nya kontoret på Teneriffa välkomna till Mäklarringen och ser fram emot att arbeta tillsammans.

– Vi är väldigt glada över att Francisco har valt att ansluta sig till oss. Det ska bli mycket spännande att starta upp vårt första kontor på Kanarieöarna och se hur vi kan hjälpa svenskar att hitta sitt drömboende utomlands, avslutar Eva Lundqvist.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.