Köpa bostad i Alicante

Alicante - den näst största staden i Comunidad Valenciana, huvudstad i Costa Blanca och en viktig Medelhavshamn. Alicante grundades ursprungligen av romarna. Alicante spelade en viktig roll under det spanska inbördeskriget.

Men för att se på det positiva så är idag staden en vibrerande och spännande stad att besöka med en fashionabel marina, vacker gammal stadsdel och massor av shoppinggator. Med sina museum, stränder, historiska platser och kultur så kan man hitta många olika sätt att spendera både sin tid och sina pengar här.

Alicante ligger vid kusten så det finns många vackra stränder att besöka här.

Playa de San Juan -  ligger just norr om Alicante och här ligger en mängd restauranger och barer. Stranden är kanske mest känd för eldarna man tänder här under högtiden San Juan när man firar midsommarsolståndet i slutet av juni.

Castillo de Santa Barbara - Ligger uppe på toppen av Mount Benacantil.

Berget det ligger på har varit bebott sedan bronsåldern och araberna byggde första fortet här på 800-talet. Här ovanför Alicante har man möjlighet att få en god utsikt över staden och ta några fantastiska kort.

Santa Barbara är en av de största välbehållna slott som finns i Spanien och har förutom själva byggnaderna både utsiktstorn och parker. Om du har tid, ta en paus i parken Parque de la Ereta se dess vackra bro, vattenfall och paviljonger.

Rambla Mendez Nuñez - En livlig gata som förbinder stadens centrum med hamnen och stranden. Trottoarerna är breda, det finns många olika träd, vackra att titta på, en del bänkar där man kan sätta sig och njuta av utsikten. Gatan varvar flera modernistiska byggnader med moderna kontorshus. På grund av sitt centrala läge är det många som passerar gatan, vilket gör att det hålls festliga parader och medborgardemonstrationer.

Guadalest Valley - Medan många reser till Alicante för att njuta av havet och kusten, finns det också inomhusplatser som är värda att besöka. En av dem är Guadalest, en kommun med en uppsättning murar och fästningar som ligger i en dal omgiven av berg med en vattenreservoar vid bergens fot. Guadalest är en av de mest besökta landsbygdsbyarna i Spanien. Platsen är vacker och det är mycket att se. Faunan och floran är mycket intressant, bergen som omger staden är fantastiska och träsket är tillgängligt och tillåtet att bada i.

Värt att parkera bilen i byn och sedan vandra uppför gatorna för att ta sig genom tunneln till slottet och murarna.

Vi är din mäklare i Alicante

Ta gärna kontakt med oss så guidar vi dig genom hela ditt bostadsköp! Du är välkommen att ringa oss på 0034 685 809 659 eller skicka mail till alicante@maklarringen.se eller besöka oss på C/ Paraná 50, 03189 Orihuela Costa, Torrevieja.

Varmt välkommen till Mäklarringen Alicante!

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.