Medelhavsklimat med heta somrar, milda vintrar och minimalt med regn

Albir

Albir ligger vid kusten och är en liten mysig ort mellan Benidorm och Altea. Albir är en del av Alfaz del Pi som är den kommun i Spanien med högst andel norrmän. Det har satt sin prägel på området med skandinaviska butiker och vänföreningar. Huvudorten Alfaz del Pi ligger ovanför Albir på andra sidan motorvägen.

I Albir bor ca 5 000 invånare och i kommunen ca 20 000. De flesta byggnaderna är låga eftersom man inte får bygga mer än fyra våningar högt.

Playa de Racó är Albirs strand som är 600 meter lång och består av lena små vita stenar. Från stranden ser man ända bort till Calpeklippan. Stranden är mycket välskött och har blå flagg. Ett av Albirs mest populära promenadstråk är vägen upp till fyren som ligger i området Sierra Helada. Vägen dit är drygt 2 km på slingrande väger efter bergskanten och utsikten är otroligt vacker. Det andra promenadstråket är Paseo de las Estrellas som går utefter havet, en fin strandpromenad i marmor med stjärnor i marken för att hedra de stjärnor som vunnit priser vid Albirs filmfestival. Det finns också mer avancerade vandringsleder över berget från Albir till Benidorm.

I Albirs centrala delar finns ingen höjdskillnad så här tar man sig fram med lätthet till fots. Här finns all tänkbar shopping med kläd- och smyckesbutiker, blomsteraffär, kinesiska basarer, sport- och skoaffärer för att nämna några.

I Albir finns ett stort utbud av restauranger, barer och caféer, varav en hel del med internationell karaktär.

På söndagar är det marknad på den stora parkeringen vid huvudgatan och under sommarmånaderna är det hantverksmässa nere på strandpromenaden.

Bodegas Mendoza är en vingård som ligger mellan Albir och Alfaz del Pi och med sina 250 000 plantor på 80 hektar så är den väl värd ett besök. Här kan man följa med på en trevlig vintur som avslutas med vinprovning och för den som vill går det bra att handla med sig vin.

Albir har ett typiskt medelhavsklimat med heta somrar, milda vintrar och minimalt med regn.

Avståndet mellan Alicante och Albir är ca 50 km. Med bil når man Albir på 40 min och med buss från flygplatsen tar det ca 45min. Det finns även bra bussförbindelser i området, bland annat så avgår det bussar till Benidorm dagligen och det tar ca 20-30 minuter.

Vi är din mäklare i Calpe

Vill du köpa bostad i Albir – varmt välkommen till oss på Mäklarringen! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp, från början till slut. Du når oss på telefonnummer +46 70 250 11 92 eller på vår mailadress calpe@maklarringen.se. Vårt kontor ligger på Calle Pintor Sorolla 4 i Calpe.

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.