Vackert, förföriskt & kulturellt på norra Costa Blanca

Altea

Altea är en mycket charmig och genuin spansk vitkalkad stad som ligger på en bergstopp vid havet. Altea anses vara en av de vackraste städerna på hela Costa Blanca och har ca 25 000 invånare. På toppen av berget tronar den vackra kyrkan, Virgen de Consuelo, med blått kupolformat tak och runt om kyrktorget finns många mysiga restauranger och barer. I de pittoreska kullerstensgränderna runt om i gamla stan kan man kan strosa omkring och insupa atmosfären. Gamla stan är också känt bland världens konstnärer för det unika ljuset, de vitkalkade husen med avancerade järnsmiden liksom väldoftande utsmyckande blommor. I gränderna finner man också många ateljéer och konstgallerier som visar upp sina fina alster.

Altea har också en trevlig strandpromenad som består av vikar, klippor och stränder. Här hittar man också många restauranger, barer och kaféer.

Altea kommun har i år satsat på att anlägga en ny sandstrand nedanför centrala Altea och söder om den ligger stranden Cap Blanch som går ihop med Playa del Albir. Altea och Albir är så gott som ihopväxta längs havet i ett populärt promenadstråk. En annan omtyckt strand är Playa de la Olla, som ligger innanför en ö med samma namn och hit kommer många som vill snorkla. Altea har en stor marina som gränsar till Albir.

I de modernare delarna av Altea finns alla typer av affärer, banker, saluhall, vårdcentral, stadshuset samt all typ av service och på tisdagar är det marknad.

Om du söker lugn och ro men ändå vill ha närhet till havet liksom liv och rörelse så är grannbyarna Altea la Vella, Altea Hills och Mascarat bra alternativ.

Altea la Vella har en trevlig 9-håls golfbana i kuperad terräng. Här finns många cykel- och promenadstråk och en promenad till Altea la Vella tar ca en timme från Altea. Vägen dit går genom Alteas trädgård där det växer många fruktträd såsom olika citrusfrukter, granatäpplen, oliver, japansk mispel och avokado.

Altea har ett väldigt behagligt klimat hela året där temperaturen nästan aldrig går under 18 grader.

Från Alicante flygplats tar man sig väldigt lätt, via motorvägen med bil på ungefär 45 minuter. Det finns även flygbuss till rimligt pris men också tågförbindelse med Alicante söderut liksom Calpe och Denia norrut.

Vi är din mäklare i Calpe

Vill du köpa bostad i Altea – varmt välkommen till oss på Mäklarringen! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp, från början till slut. Du når oss på telefonnummer +46 70 250 11 92 eller på vår mailadress calpe@maklarringen.se. Vårt kontor ligger på Calle Pintor Sorolla 4 i Calpe.

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.