Tradition, magi & ljuvliga naturlandskap

Calpe

Calpe är en trevlig historisk stad med vita sandstränder, härliga strandpromenader och otaliga restauranger vilket gör staden välbesökt året runt men särskilt under sommaren. Calpe ligger vid foten av mäktiga klippan Peñon de Ifach som är 332 meter hög. En promenad upp för klippan är oförglömlig med en magnifik utsikt!

På den ena sidan av klippan finns strandnära bostadshus och restauranger längs Playa La Fossa och på den andra sidan ligger den charmiga fiskehamnen. Därifrån nås Calpe centrum via strandpromenaden längs Playa Arenal. Bakom centrum finns den gamla staden med vitkalkade, slingrande gränder och charmiga tapasrestauranger.

I centrum har du den stora avenyn där du kan hitta all typ av service såsom affärer och banker mm. Tågstationen i Calpe ligger en bit ovanför centrum och därifrån går tåg till såväl Denia i norr som Altea, Benidorm och Alicante i söder. Från Calpe finns det dessutom bussförbindelser till Valencia liksom till Alicante och dess flygplats.

I hamnen ligger några av de bästa fiskrestaurangerna. Ta en promenad till hamnen på eftermiddagen när alla fiskebåtarna lastar av sin dagliga fångst av fisk och skaldjur. Klockan fem varje vardagskväll är det auktion i fiskehallen Lonja i hamnen. Krögarna kommer och väljer bland fångsten och någon timme senare kan du njuta av en underbart god fiskmiddag på en närliggande restaurang.

Calpe har varit bebodd sedan bronsåldern och har en rik kulturhistoria, särskilt på grund av sitt strategiska läge vid kusten. Det finns många iberiska, romerska och arabiska arkeologiska platser i staden. I Calpe bor det ca 30 000 invånare och de flesta fastboende jobbar med fiske och turism.

Calpe har ett behagligt medelhavsklimat med varma somrar, milda vintrar och över 300 soldagar per år.

Vi är din mäklare i Calpe

Vill du köpa bostad i Calpe – varmt välkommen till oss på Mäklarringen! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp, från början till slut. Du når oss på telefonnummer +46 70 250 11 92 eller på vår mailadress calpe@maklarringen.se. Vårt kontor ligger på Calle Pintor Sorolla 4 i Calpe.

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.