Köpa bostad i Ayia Napa/Protaras

Ayia Napa
Ayia Napa är Cyperns mest populära semesterstad med belägenhet på öns sydöstkust. Här finner du några av Medelhavets absolut bästa stränder med den finaste sanden och det mest kristallklara vattnet och det ligger bara en liten promenad från stadens centrum.

Områdets mest populära strand är Nissi Beach som beskrivs som ”där ungdomarna möts” och är fyllt med olika vattenaktiviteter så som exempel snorkling och vattensporter. Utöver det så ligger det även en rad populära barer längst stranden, där man njuta av en kall drink i solen. Här ligger även Café Del Mar som varje dag har en live DJ som spelar.

Vill man prova något annat under sin resa till Ayia Napa så har de ett av Europas största vattenland där man garanterat får en heldag fylld med action.

Det finns ett helt hav av restauranger och butiker och sedan när solen gått ned finns det minst lika många strandbarer, nattklubbar och barer som har öppet hela natten för fest.

Kap Greco ligger 10 minuters bilfärd från staden och anses vara en av öns vackraste platser och er en nationalpark.

Klostret i Agia Napa utgör en mysig samlingspunkt mitt i Agia Napas centrum. Det charmiga medeltida klostret är omgivet av en hög mur och helgat åt ”Skogens Madonna”. Kyrkan är från 1500 – talet och är delvis underjordisk och huggen direkt ur klippan. Byggnaden väster om kyrkan tillhör Världskyrkorådet som ofta håller möten här. Det stora mullbärsfikonträdet utanför den södra ingången lär vara mer än 600 år gammalt.

Thalassamuseet i Agia Napa ligger inte så långt från torget och nära Vias hotell.

Thalassa är ett sjöfartsmuseum som satsar på olika utbildningsprogram och samhällskulturella evenemang. Man vill uppmuntra till kunskap och intresse för Cyperns fantastiska sjöhistoria.

Här hittar du en fantastisk kopia av ett handelsskepp som sjönk utanför Kyrenias kust på 300 – talet. Samt en mängd skulpturer, målningar och statyer.

Protaras
Protaras, även kallat Fig Tree Bay av svenskarna är turistorten på Cyperns östkust cirka 12 kilometer nordöst om Agia Napa. Området växer hela tiden, nya hotell och restauranger dyker upp.

Här bor cirka 500 personer året runt, men under sommaren är Protaras ett paradis för den som vill ha sol och bad. För cyprioterna är även Protaras populärt, många har sommarhus här och reser ner hit på helgerna.

I Protaras hittar soldyrkaren sitt eget Mecka, här finner du flera av öns bästa stränder. Nattlivet i Protaras är aningen lugnare än det i Agia Napa och många barnfamiljer väljer därför att semestra här. Protaras består i stort sett av endast två vägar, genomfartsgatan, den övre gatan, samt den nedre gatan som är enkelriktad och kantad med restauranger, pubar och affärer. Trottoarerna är breda och det finns många övergångsställen.

Här hittar du allt du behöver för en härlig solsemester. Det är gångavstånd till allt så du behöver inte alls tänka på transport. Du kilar bara ner till supermarketen och köper dina färska morgonfrallor. Stränderna ligger som små pärlor längs med hela kusten, du kan prova på en ny strand varje dag om så önskas.

I Protaras hittar du även välfyllda souvenirbutiker, sko- och klädbutiker, apotek, optiker, postkontor, ett par nattklubbar och gott om pubar. Eftersom

Protaras är en turistort tar affärerna inte den sedvanliga siestan. De flesta håller öppet mellan klockan 08.00 -23.00 förutom söndagar då många stänger tidigare på dagen.

Vill du ha lite lugn och ro reser du till Protaras i april, maj -september eller oktober. Under högsommaren juni, juli augusti är det skön puls inne i Protaras för den som inte vill gå och lägga sig innan midnatt. Den populäraste stranden i Protaras är Fig Tree Bay.

Pernera
Området Pernera tillhör Protaras men ligger cirka 2 kilometer från Protaras centrum. Hela sträckan är full av hotell, hus och restauranger så man märker aldrig att man är i ett nytt område. Lokalbussen passerar givetvis Pernera. Området är behändigt med gångavstånd till allt, Pernera ligger på genomfartsgatan och har således inget torg eller “centrum”. Många av de svenska charterhotellen ligger på en lugn tvärgata till genomfartsgatan nära havet.

I Pernera hittar du många bra restauranger och pubar, dock inga nattklubbar. Och du har alltid nära till havet. Vill du gå in till Protaras centrum kan du ta en genväg utmed havet. Strandpromenaden börjar nere vid Blue Spice Restaurang och Marlita Hotell, på 20 minuter går du in till Protaras centrum. Utmed strandpromenaden hittar du mysiga fikaställen med bland annat våfflor och glass. Strandpromenaden är upplyst på kvällarna.

Paralimni
Paralimniområdet ligger på Cyperns sydöstra utkant och välsignats med den första soluppgången i Europa. Paralimni, en traditionell by med en touch av en modern stad och med en atmosfär av tidlöshet i stadskärnan. Protaras turistområde sträcker sig längs den östra kusten av Paralimni. Hundratals väderkvarnar ger landskapet en pittoresk, lugn skönhet. Fantastiska stränder med kristallklart vatten finns längs denna kust, de flesta av dem ackrediterad med den prestigefyllda Blue Flag-statusen.

Fig Tree Bay är den mest värdefulla pärlan på denna kust och den är uppkallad efter det solidariska g-trädet som har planterats här av östliga inkräktare på 1600-talet. På vikens udde kan man se de nyligen avslöjade, glastäckta hellenistiska gravarna. Utbudet av vattensporter finns i överflöd på dessa stränder, allt från vattenskidåkning och skärmflygning till snorkling och dykning och båtarna väntar vid piren för att ta dig på oförglömliga resor.

Den långa strandpromenaden är perfekt för en solnedgångspromenad eller en avkopplande cykeltur och samtidigt erbjuder besökaren möjlighet att utforska området ytterligare. Besök hamnarna i Agia Triada och den pittoreska Agios Nicolaos. Ta en naturstig eller en av cykelvägarna och njut av en sömlös utsikt över havet. Längs dem kommer du att upptäcka sällsynta arter av flora och fauna och små kapell.

Hotell, lägenheter med självhushåll, ett brett utbud av restauranger, tavernor, pubar och klubbar är här för att tillgodose behoven hos de mest krävande turister. Därför, oavsett om du väljer att bara njuta av solen, utforska undervattensvärlden eller utforska de pittoreska gatorna i Paralimni medan du shoppar, besök Bysantinska kyrkan Ayia Anna, när du väl är i Paralimni väntar en hel värld av val på dig!

På grund av popularitet och efterfrågan har storleken på staden växt markant, trots detta har man lyckats behålla sina rika kulturella traditioner och huvudtorget har fortfarande med kaféer och kyrkor som återspeglar den gamla byn men numer med ungdomlig touch av moderna kaféer och restauranger.

Paralimnis centrala position på östkusten ligger inom räckhåll till orterna Protaras och Ayia Napa och Kapparis, som är hem till några av de bästa stränderna på Cypern, ligger endast en kort bilresa bort, medan Larnaca och dess internationella flygplats ligger ca 30 minuters bilresa från Paralimni.

Kapparis
Kapparis är en kustby på Cypern nära Paralimni och Protaras och en del av Famagusta-distriktet. Det är en relativt ny turiststad och det byggs mycket nya bostäder i denna del. Kapparis har lokalbefolkning året om och är en gammal by, vilket kan kännas trevligt om du ska tillbringa tillbringa tiden här under vintern. Besökare kommer till denna pittoreska by på semester och det finns flera härliga stränder i Kapparis, inklusive den berömda stranden som heter Fireman's Beach.

Byn och området runt om ägdes av Storbritannien före 1950-talet när Cypern var under Storbritanniens regi. Kapparis är en del av kustvägen i Kapparis och heter Kennedy Ave.

Bostäder runt Ayia Napa/Protaras

Vi är din mäklare i Ayia Napa/Protaras

Vill du köpa bostad i Ayia Napa/Protaras – varmt välkommen till oss på Mäklarringen Cypern! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp. Du når oss på telefonnummer 070-580 62 38 eller på vår mailadress cypern@maklarringen.se.

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.