Köpa bostad i Limassol

Limassol är Cyperns näst största stad och erbjuder både stränder, medeltida kvarter, modebutiker, historiska platser och underhållning. Det är lätt att ta sig runt på motorvägarna till Nicosia, Throdosbergen eller Larnaca-distriktet. Du känner stadens puls när du handlar i de trendiga gallerierna på Makarios Avenue eller bland de små butikerna på det livliga Agiou Andreou - femton minuter senare kan du njuta av solen på stranden. Om du är svag för riddarromantik bör du titta in i slottet. Det var här kung Richard Lejonhjärta av England gifte sig med Brengaria av Navarra och lät kröna henne till drottning av England under medeltiden. Limassol är också Cyperns största hamnstad som därigenom blivit Cyperns viktigaste handelsstad. Längs hamnpromenaden kan du beundra vackra segelbåtar, lyxiga gästfartyg och färjor. Både i och utanför Limassol finns flera fina stränder för bad och avkoppling och gillar du golf är det inte långt till de fina banorna längst med Cyperns sydvästra kust.

När ni är på tur runt i Limassol så stanna till vid Limassol Zoo ett statligt zoo. Det är centralt beläget i det största turiststråket. Ett flertal vilda djurarter finna att se och om man kommer vid rätt tid kan man se djuren bli matade, barnen kan samtidigt lära sig en del om djurarterna och prata med djurskötarna. Det finns även en lekpark och en barnhörna där det finns några klapp vänliga djur såsom getter och får.

Öster om Limassol hittar du Amathus ruinstad som är en av Cyperns viktigaste arkeologiska platser.
Slottet Kolossi finner du ytterligare lite längre österut, där det kända dessertvinet Commandaria först framställdes. Limassol har ett fantastiskt nattliv med upplysta kvarter där du hittar barer, tavernor med lokala rätter och charmiga miljöer.

Gillar du festivaler så har vi den mest populära ”Limassol Carnival Festival” på vårkanten och i slutet av augusti kan ni besöka ”Limassol Wine Festival” där lokala vingårdar visar upp och har vinprovningar samt får du uppleva traditionella dansuppvisningar och mycket mer.

Bostäder i Limassol

Vi är din mäklare i Limassol

Vill du köpa bostad i Limassol – varmt välkommen till oss på Mäklarringen Cypern! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp. Du når oss på telefonnummer 070-580 62 38 eller på vår mailadress cypern@maklarringen.se.

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.