Köpa bostad i Pafos

Pafos är en kuststad och kommun på den sydvästra sidan av Cypern. Pafos är den mytiska födelseplatsen för Afrodite, den grekiska gudinnan för skönhet, kärlek och tillgivenhet. Under den grekisk-romerska tiden var staden öns huvudstad, och den är känd för resterna av det romerska guvernörspalatset där den rika, vackra mosaiken är turistattraktionens främsta attraktion. En annan känd plats av arkeologisk betydelse är Kungliga gravarna. Dagens Pafos har vuxit från en liten by till en stor stad baserad på lätt industri och välmående turism. Kustområdena är utvecklade för turism, med många stora och små hotell och flerbostadshus. Staden har en liten hamn och en övre stad i norr där stora butiker, kontor och stadsförvaltningen ligger. Här hittar du pittoreska kvarter, shopping, promenader längst kustlinjen och massor med restauranger och tavernor.

”Paphos Aphrodite Waterpark” är det största äventyrsbadet i Pafosregionen. Där finns mängder av olika attraktioner som en lugn flod, massor av vattenrutschkanor, våg-pool och mycket mer. Allt som har med vattenlek att göra. Även för de minsta finns det faciliteter och man behöver inte gå hungrig det finns massor av snacks ställen där man kan få en bit att äta och dricka.

Pafos är den nyaste destinationen på golfkartan mycket beroende på den vackra naturen och den höga standarden på klubbarna och åretrunt klimat med sitt behagliga medelhavsklimat. De fyra världsklassbanorna ligger alla i Pafos området och fler är under uppbyggnad, detta måste vara golfarnas paradis.

Eléa Golf Club
Det prestigefyllda Eléa Estate ligger i hjärtat av sydvästra Cypern och är hem för den legendariska golfklubben Eléa Golfklubb.Banan designades av den Sir Nick Faldo en av de största inom golfen. Denna bana av världsklass är Par 71 och har ett antal naturliga hinder med en spektakulär vy över medelhavet. Kombinationen av fantastisk golf och en stor detaljrikedom gör golfklubben till en favoritdestination bland golfentusiaster.

Aphrodite Hills
Denna golfbana har vunnit många utmärkelser. Med en 18-håls bana som ger utmaningar jämförbara med golf av mästarklass. Designad av Cabell Robinson. Alla har vi olika nivåer av golfkunskaper men på Aphrodite Hills behöver man inte vara en världsklass spelare för att spela och uppskatta denna bana av förstklassiga faciliteter.

Det finns övningsbana, 4 måls-green, spel på kort område för övning och 3 akademihål. Två proffs som erbjuder förbokade instruktioner och ett stort klubbhus med bar och terrass med utsikt över greenen. Om du spelar för dig själv så väntar dig en av de mest spektakulära par-3 i hela Europa. Den ligger vid 7e hålet och spelarna måste slå över en ravin innan man förhoppningsvis landar på green som ligger mitt ibland olivträd och buskar.

Secret Valley Golf Club
18km väster om Pafos ligger Secret Valley golfklubb som öppnades 1996 och var designad av Lacoyos Lacoyou. Denna bana är belägen i en mycket scenisk natur omgiven av berg och en utmärkt vy över den närliggande Sty Kingly bergsformation. Banan är designad av Hans-Georg Erhardt och Snorri Vilhjalmsson med Tony Jacklin, vinnare 4 gånger av Ryder Cup Captain, vinnare av British Open och US open. Banan mäter 5904m och spelas till Par 71 och är öppen för alla med vissa reservationer. Om man inte har ett certifierat handikapp får man spela på eftermiddagarna beroende på hur många platser som finns.

Visste du att svenskar besökte Cypern redan på vikingatiden?
Från boken svenskar på Cypern skriven av Rita Severis kan man läsa att vikingarna kom till Pafos så tidigt som på 1000- talet. Där satte de upp en bas/station för att hjälpa pilgrimmer som skulle vidare till det heliga landet hit kom även den heliga Birgitta .

Mellan 1923-1924 kom ytterligare svenskar en arkeologisk expedition under ledning av Einar Gjerstad med ekonomisk hjälp av dåvarande kronprins Gustav VI Adolf. De skickade till Sverige ofantliga mängder av arkeologiska fynd som idag finns att se på Medelhavsmuseum i Stockholm.

Bostäder i Pafosregionen

Vi är din mäklare i Pafos

Vill du köpa bostad i Pafos – varmt välkommen till oss på Mäklarringen Cypern! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp. Du når oss på telefonnummer 070-580 62 38 eller på vår mailadress cypern@maklarringen.se.

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.