Vackra gömda pärlan som heter Javea

Javea

Sssshhh...låt inte för många veta om denna vackra gömda pärla som heter Javea på vackra norra Costa Blanca. I Javea bor ungefär 33 000 medborgare året runt, utströdda längs en bred vik. Solen träffar det mytomspunna berget Montgo vid en viss tidpunkt på dagen och på natten målar månen en glittrande väg över havet.

Staden Javea, som i förtjänar lite mer än en "värd att besöka" avsnitt från reseböcker, är varken exotisk eller avlägsen. Det är bara mer än en timmes bilresa från två olika internationella flygplatser i Alicante och Valencia. Temperaturen är mild, i genomsnitt 28 ° C i augusti till 14 ° C i januari.

När du kör norrut på Costa Blanca blir bladverket grönare, luften renare och fler turister tenderar att hyra villor snarare än hotell. På 1960-talet, när Franco-tjänstemän och rika turister från Madrid och Valencia började tillbringa sina somrar i Javea, införde staden byggbegränsningar: inget högre än palmer är den lokala historien, även om några byggnader bryter mot regeln. Befolkningen, som mer än tredubblats sedan 1970-talet, har vuxit ut snarare än upp.

Nykomlingarna ville hålla sitt paradis intakt. I stadsplanen är ord som "hållbarhet" och "miljö" framträdande. Det finns spa, vandrings- och cykelleder, och en enorm naturpark på över 2.100 hektar på berget. Staden har identifierat en serie med 15 utkiksplatser, där du uppmuntras att helt enkelt stå och beundra landskapet.

Känslan av Javea som ett skyddat utrymme beror på dess geografi. I norr, över staden, är det emblematiska elefant-formade Montgoberget stigande dramatiskt 753 meter i luften. Runt dess sluttningar och sprickor finns förhistoriska grottmålningar och begravningskamrar, fönikiska amforor och rester av forntida iberiska invånare. Längs kusten i söder sträcker sig en hästskoformad vik, med vikar, grottor, klippor och stränder, stenig och sandig, byggd för långa utforskande promenader för att upptäcka vad så många har upptäckt tidigare: Runt Javea regerar skönheten fortfarande.

Det finns många bildsköna städer på kusten i Norra Costa Blanca, men det som gör Javea speciellt är dess dramatiska variation: Det är verkligen tre städer i en, alla med sin egen typ av skönhet.

Ålderns skönhet finns i stadens centrum, som går tillbaka till slutet av 1300-talet, ungefär en kilometer uppför Montgos sluttning från stranden. Den gamla delen är spektakulär med sina rena små gator, med sina hus byggda med grov sten, med portaler av snidad sten och trä..

Direkt öster om Gamla stan ligger hamnen, som ligger längs det ständigt föränderliga havet mot den klippiga muren i Cabo de San Antonio. Här hittar du en marina restauranger och barer, och fiskebåtar samt en fiskmarknad som säljer den dagliga fångsten till restaurangerna.

Gå söderut ett par kilometer längs strandpromenaden och du kommer till den tredje delen av Javea, Arenal stranden med vacker sandstrand och en underbar promenad med lyxiga barer, mat från världens alla hörn, vattensporter av alla möjliga slag och ett underbart ställe för att njuta av people watching!

I Cabo La Nao har vi en annan fyr som lyser upp hela havet på natten för att leda båtarna. Därifrån finns det otrolig panoramautsikt med utsikt ända till ön Ibiza och kusten till Peñón de Ifách de Calpe. Här finns även många fina restauranger med god mat och spektakulär utsikt.

Javeas befolkning är en blandning av nationaliteter, framförallt engelsmän, men även människor från jordens alla hörn samt många spanjorer Den genuina och exklusiva atmosfären gör det till en vänlig och välkomnande plats då man helt enkelt njuter av livet här och gärna umgås och lever mycket utomhus. Här kan man hitta lugnet och verkligen leva i naturen samtidigt som det alltid finns saker att göra.

Se här även vårt blogginlägg om Javeas vackra stränder.

Hör av er till oss på Mäklarringen i Denia så guidar vi dig vidare och hittar ditt drömboende!

Vi är din mäklare i Denia

Vill du köpa bostad i Javea – varmt välkommen till oss på Mäklarringen! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp, från början till slut. Du når oss på telefonnummer 0034-618 35 20 64 eller på vår mailadress denia@maklarringen.se, vårt kontor ligger på Calle Magallanes 8 i Denia.

Titta gärna in på vår blogg och upptäck mer om orter, aktiviteter, evenemang mm i Denia.

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.