Historia, charm & fängslande vyer i norra Costa Blancas inland

La Nucia

10 km norr om Benidorm i inlandet ligger den lilla spanska staden La Nucia. Drygt 20 000 invånare bor det här och cirka hälften kommer från andra länder än Spanien.

Det finns många bra restauranger och affärer i La Nucia och i den äldre stadsdelen hittar vi 1700-tals kyrkan och en utsiktsplats på det lilla berget Monte Calvari. Det finns ett nybyggt auditorium där artister uppträder och en komplett sportanläggning för alla sporter som t.ex. tennis, fotboll, motorcross och en inomhuspool. 2013 blev anläggningen utsedd till "European City of Sport" och används frekvent av elitidrottare.

Mellan La Nucia och Polop ligger en vacker dal med en fantastisk utsikt från dess restauranger.

La Nucia och Polop smälter ihop lite så på söndagarna kan man strosa omkring på loppmarknaderna som har en internationell atmosfär. La Nucia har goda kommunikationer och nära till såväl stränder som golfbanor och shoppingcentra. Här finns även apotek, läkarmottagning och banker.

Är du intresserad av att köpa hus eller lägenhet i La Nucia kontakta oss på Mäklarringen!

Vi är din mäklare i Denia

Vill du köpa bostad i La Nucia – varmt välkommen till oss på Mäklarringen! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp, från början till slut. Du når oss på telefonnummer 0034-618 35 20 64 eller på vår mailadress denia@maklarringen.se. Vårt kontor ligger på Calle Magallanes 8 i Denia.

Titta gärna in på vår blogg och upptäck mer om orter, aktiviteter, evenemang mm i Denia.

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.