Charmig stad omgiven av apelsinlundar

Polop

Polop är en liten charmig spansk stad, som ligger bara några minuter med bil från Altea och Albir. Polop är byggt på en sluttning och omges av apelsinlundar och staden är liten men med en intressant historia bakåt i tiden.

Runt år 1 000 så erövrade morerna den iberiska halvön och byggde en fästning och gav staden namnet Polop. Med slottet på högsta punkten och med stadens strategiska läge blev Polop en betydelsefull stad. Området var bördigt och här odlades mandel, apelsin och citron och på 1600-talet byggdes bevattningssystem med vattenkanaler. Polop är också känd för sina vattenkällor och på det stora torget i centrum finns ett par hundra vattenkranar där man kan fylla flaskor och kannor med vatten från Font dels Xorret.

Polop är en typisk spansk liten by med väl underhållna gator och mysiga smala gränder och som huvudsakligen är bebodd av spanjorer och endast ett fåtal turister besöker staden. I byn finns all tänkbar service med mataffärer, klädbutiker, caféer, tapasbarer, restauranger etc. På söndagar är den stora utomhus marknaden i full gång och här köper man färska grönsaker och frukter som är odlade i trakten.

Vi är din mäklare i Denia

Vill du köpa bostad i Polop – varmt välkommen till oss på Mäklarringen! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp, från början till slut. Du når oss på telefonnummer 0034-618 35 20 64 eller på vår mailadress denia@maklarringen.se. Vårt kontor ligger på Calle Magallanes 8 i Denia.

Titta gärna in på vår blogg och upptäck mer om orter, aktiviteter, evenemang mm i Denia.

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.