Bostadsköp i Denia!

2023-10-26

Bostadsköp i Denia - en berättelse av ett trevligt par från Uppsala som hittade sitt nya hem vid hamnen i Denia.

Jonas och Inga-Lill är ett par från Uppsala som hade gått i tankar att köpa bostad i Spanien kanske inte precis just nu utan snarare inom 5 år. De hade besökt många delar av Spanien och i oktober 2022 så bestämde sig att nu ska vi ner igen för att lära känna Costa Blanca genom att tågluffa! De flög till Alicante och började sin resa med det Tram-tåg som utgår från Alicante och tuffar upp över kusten och har som slutstation Denia. Under resans gång hade de bokat boende på tre orter innan de kom fram till Denia.

När de kom fram till Denia så fick de direkt en väldigt bra känsla av staden. Här fanns berg och stränder och det var plant, en perfekt blandning för alla åldrar. Denia kändes också tillräckligt stort för att vara en ort med vardagsliv och inte alls uppbyggt endast för turister.

Jonas och Inga-Lill tittade in på Mäklarringens kontor och efter att ha diskuterat de olika möjligheterna och områdena så bokade vi in visningar på ett par vindsvåningar i centrala Denia. Ingen av lägenheterna kändes dock 100% så det blev inget bud denna gång... Deras resa gick vidare och de besökte andra delar av Spanien men kunde inte sluta tänka på Denia...

Väl hemma igen så började Inga-Lill söka på olika objekt tills det en vacker dag dök upp en takvåning som hon tyckte om. Då de var i Sverige så ordnade vi med en virtuell visning. Både Jonas och Inga-Lill känner att det är viktigt att man har tillit till mäklaren som har visningen samt att de har bra kännedom om marknaden samt orten.

Videovisningen hölls först via Facetime och vi gjorde en mycket lång visning där vi tittade på alla detaljer i lägenheten och i urbanisationen! Viktigt är också att visa hela närområdet så att man får en riktigt bra och verklig överblick!

Efter visningen så valde Jonas och Inga-Lill att lägga bud på bostaden, som tack och lov blev accepterat! Deras nya hem är en mycket vacker vindsvåning i en ny urbanisation med ett perfekt läge vid Denias härliga hamn. De köpte sin bostad efter den virtuella visningen och det är ett beslut de inte ångrar och är nöjda med.

Inga-Lill hade verkligen levt sig in situationen så hon trodde verkligen att hon hade varit där mentalt innan de kom hit för första gången. Hon var lite orolig och undrade om hon verkligen skulle känna sig hemma i sin nya lägenhet... Men det gjorde hon verkligen, hon tyckte det blev en sann bild och det blev väldigt bra.

Nu har de fått nycklarna till sin nya möblerade lägenhet. De har lagt ner otroligt mycket tid på att göra lägenheten till deras och inrett takvåningen med mera, såpass mycket jobb att de ännu ej hunnit njuta men det får bli till nästa resa hit till Denia!

Här kommer ett lite tips för er som ska köpa lägenhet utomlands från paret:

- Att man måste fundera vad man verkligen vill ha. Vill man ha nära till affären? Trivs jag med stadens utbud? Man kan ha trädgård eller vilja bo framför havet eller behöva ta bilen ner till stranden. Allt kan ändras och man måste kanske ibland kompromissa, inte lätt att alltid få allt man vill ha. Men för oss valde vi att bo 500 m från havet 5 min gång in till staden och få minuter till mataffär. För oss passar denna takvåning oss väldigt bra just nu.

- Tips och idéer att göra här i Denia från Jonas och Inga-Lill: Ta tramen till spännande ställen, vi kallar det för ”utflyktståget”. Promenera till vackra Las Rotas, ta bussen hem! Cykla på den underbara rutten ”Via Verde” samt ta en drink på restaurangpiren!

Par som bor i Denia
Par som bor i Denia