Ibiza – Naturskönhet som lämnar dig mållös

2020-11-19

Vi på Mäklarringen Denia är nöjda över att äntligen kunna lägga till Ibiza som utbud hos oss. Vi lanserar den här veckan en mix av fantastiska lägenheter och villor runt om på ön – kontakta oss om ni vill veta mer och läs så klart mer här på vår blogg om denna härliga plats i Spaniens Medelhav!

Endast två timmar med båt från staden Dénia vid Alicantekustens fastland hittar vi Ibiza, ”Den Vita Ön”, som är den minsta av de tre Baleariska öarna i spanska Medelhavet. Ibiza lockar både tusentals besökare från hela Europa varje år, men även av folk som väljer att bosätta sig här permanent. Det behagliga klimatet och upp emot 3000 solskenstimmar bidrar också till att ön är en populär plats.

Ibiza karakteriseras av flertalet unika, avslappnade, vackra platser och fridfulla pittoreska byar som till exempel S'Argamassa och Santa Eulalia. Den lilla byn San Juan lockar fortfarande intellektuella och musiker som tycker om sin ”hippie” kultur och sin speciella livsstil. Ön fick sitt namn just från de här pittoreska inlandsbyarna som är fulla av vitkalkade hus och citronlundar.

Ibizas naturlandskap

Ibizas naturlandskap utgör utan tvekan den viktigaste attraktionen på ön. Med över 210 km stränder, sanddynor, magiska vikar så kallade ”calas” och kristallklara turkosblå vatten sticker denna ö verkligen ut i sin unika skönhet.

Bland några av Ibizas magiska hörn kan vi nämna Cala d'Hort och ön Es Vedrà. Med sina nästan 400 meters höjd som stiger nästan vertikalt från havet är klippan Es Vedrà ett naturfenomen som fascinerar alla. Andra platser som präglas av en speciell skönhet är Platges de Comte, Pou des Lleó samt stränderna Ses Salinas och Es Cavallet som ligger inbäddade i skyddade naturmiljöer av stort ekologiskt värde. Du hittar även större vackra familjestränder såsom Platja d'en Bossa eller Es Figueral.

Ibizas kulturella utbud

Ibizas internationella berömmelse grundar sig även på dess kulturella utbud och många av dess attraktioner är listade under UNESCOS Världsarv. En av dessa unika och historiska platser är stadskärnan Dalt Vila, det medeltida Ibiza, som med sina imponerande murar, skönhet och lugn som går genom dess gamla kullerstensgator, är väl värt ett besök. Men du kan göra mycket mer än att bara promenera genom gatorna i Gamla Ibiza, som att besöka katedralen, marknaderna och butikerna eller ta en kaffe eller äta på någon av de mysiga uteterrasserna.

Till öns ekologiska och kulturella värde lägger vi även omgivningen med kvarlevor från tidigare civilisationer, som den feniciska bosättningen av Sa Caleta med sitt gamla försvarstorn.

Vattensport, yoga & träning

Ibiza är också den perfekta platsen för alla som letar efter ett brett utbud av vattensporter. Ön har flera idrottsanläggningar utspridda längs den imponerande kusten och dessa nyttjas både av turister och själva lokalbefolkningen. Den här lugna och avslappnade ön men sina avvikande pärlor till platser, har även blivit ett mecka för alla som gillar att utöva yoga och meditation

Den magiska solnedgången på Ibiza

Längs med hela Ibizas västkust är solnedgången synlig och det är helt magiskt att se hur solen smälter samman med havet, i ett naturligt spektakel som förvandlar himlen och havet i vackra toner. Du kan se solnedgången från mytiska platser som Café del Mar eller från stränder som Benirràs

Oavsett om du söker avkoppling, fantastisk natur, kultur, vackra stränder, sport & action eller bara att omge dig med gästvänliga avslappnade människor, så lämnar den här ön ett oförglömligt intryck på alla som vistas här.

Utsikt över Medelhavet
Badvik på Ibiza