Många hittar sin drömbostad på Costa Blanca, Costa del Sol eller Kanarieöarna - att köpa en semesterbostad eller att flytta ner för gott är en dröm som kan bli verklighet.

Orten Moraira - med sin avslappnade atmosfär, traditionella fiskehamn och ett pittoreskt centrum fyllt med livliga butiker, restauranger och barer – är en av de mest orörda platserna på Costa Blanca. Moraira ligger 80 km norr om Alicante och 100 km söder om Valencia och närmaste större samhälle är Denia, 17 km norr om staden.

Moraira är känt för sina vita sandstränder och fantastiska fridfulla vikar. Landskapet som omger dessa vikar, kännetecknas av vingårdar, tallar och vackra vittvättade villor runt om i bergen och med utsikt över Medelhavet. Det bor cirka 14.000 personer i och runt Moraira i närheten av byn Teulada. En stor andel av befolkningen består av utländska medborgare som bor här året runt.

Morairas stränder & vikar

Morairas stränder och vikar, kallade “calas”, är några av de vackraste på Costa Blanca. Vid foten av stadens slott och endast 2 min från centrum ligger Playa de l'Ampolla, Morairas populäraste badstrand. Denna härligt gyllene sandstranden har också har en restaurang/bar som är mycket populär under sommarmånaderna. Den lilla men ändå välkända stranden Playa del Portet är en gömd pärla som kan liknas vid en karibisk vik, med turkosblått och lugnt vatten. Stranden är omgiven av ett fantstasikt naturlandskap med kullar och böljande grönska.

Cala Cap Blanc är en härlig stenstrand belägen på botten av några klippor och som är mycket väl värt ett besök. Cap Blanc erbjuder en fantastisk vacker vy ut över Medlehavet. Vattnet är rent och klart och perfekt för snorkling och simning.

Cala del Moraig är en av de mest spektakulära resmålen runt Moraira. Börja med att köra Via Pista från Mercadona i Moraira och upp till området Cumbre del Sol. Här på toppen kan man njuta av en fantastisk utsikt över både Moraira och österut. Sedan fortsätter man ner mot Cala Moraig som har ett härligt läge och en häftig grotta som man inte får missa. Det finns även en strandbar med restaurang här.

Lokala marknader, shopping & tapas

I Moraira finns en fiskmarknad som är en av de mest välbesökta i Costa Blanca-regionen. Den lokala Moraira-marknaden kan man besöka varje fredag morgon och här finns ett brett utbuda av frukt, grönsaker, färskt bröd samt andra lokalt producerade delikatesser. Du hittar även kläder, sjalar läderväskor mm här. En rekommendation är att gå dit tidigt under sommarmånaderna, då marknaden är mycket välbesökt.

Småbåtshamnen är mycket trevlig och charmig och här kan du hitta några utsökta restauranger, från små tapasbarer till stora internationella restauranger. Vi kan också varmt rekommendera att prova tapas på Mesón el Refugio på C/ Almacenes eller Bar Costa Blanca på C/ Dr Calatalud).

Morairas lilla huvudgata erbjuder ett utmärkt utbud av lokala butiker. Staden har tillräckligt med affärer för att tillgodose de grundläggande behoven under e semestervistelse, men för större shoppingturer får man bege sig till en av de närliggande städerna.

Gränd i Moraria
Klippig strand