Besök Enköpings vackra parker

2022-06-29

I Enköping är det aldrig långt till en park. Vår stad har en stolt historia som parkernas stad. Den mest kända är Drömparken. Parkerna varierar med olika teman och växtlighet. Har du hört talas om fickparker? Fickparker är små parker som krypin mitt inne i staden.

Man kan enkelt besöka parkerna själv men det erbjuds även guidade vandringar. Det finns cirka 20 parker i centrala Enköping – alla med olika karaktär. Här erbjuds flera hundra varianter av perenner, lökar och prydnadsgräs. Ta med picknickkorgen och slå dig ner i en av alla parker eller i något av grönområdena.

Idéträdgårdarna

Åpromenaden är en promenadsträcka längs med Enköpingsån där olika parkmiljöer har skapats. Här finns också Yrkeshögskolans trädgårdsmästarstudenters idéträdgårdar med nytt tema varje år, som alltid är kreativa, spännande och omsorgsfullt skapade. Väl värt ett besök även för den som inte är trädgårdsintresserad!

Information om hur man bokar en guidad tur i Enköpings parker finns i Enköpings kommuns Evenemangkalender.

Källor:

https://enkoping.se/fritid-och-kultur/parker-och-parkguidningar.html#box-FaktaomEnkopingsparker

https://enkoping.se/upplev-enkoping/att-gora/for-familjen/idetradgardar.html

Startklar

Du som går i köptankar behöver kanske sälja din nuvarande bostad? Med vår kostnadsfria tjänst Startklar® förbereder vi allt oavsett när det är dags att sälja.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.