Mäklare Gröndal

År 1926 blev Gröndal en stadsdel i Stockholms stad, tidigare kallades stadsdelen Ekensberg. Byggmästare Olle Engqvist lät bygga de berömda stjärnhusen och terrasshusen. Bostäderna på Ormberget längs gatorna Utkiksbacken och Sjöbjörnsvägen är bebyggelse bevarad från sekelskiftet 1900 där "Villa Utsikten" är ett exempel. Den senare har en lökkupol på taket som har blivit ett känt landmärke i Stockholms stadsbild. Gröndal med Ekensberg är ett mycket lugnt och omtyckt område som samtidigt ligger nära Citys puls.

Kajen vid Lövholmen har på andra sidan sundet Hornstulls strand och Reimersholme. Vinterviken är en unik del av staden med ett öppet grönt område vid Nobels gamla fabriksbyggnad. Sjön Trekanten lockar till både promenader, bad och skridskoåkning.

Skolor och förskolor: Gröndal är väl försörjt med förskolor och skola, bibliotek och kyrka (Hägerstens församling). Grundskolor är Blommensbergsskolan, Ekensbergsskolan, Magitaskolan och Kulturskolan. Förskolor är Karlavagnen, Viken och Gröndalsgården.

Kommunikationer: Från Ekensbergs brygga går pendlarbåten (SL båtlinje 89) som tar dig till city via Lilla Essingen. Till Drottningholm kan man resa med Prins Karl Philip. Bussen går dygnet runt till Liljeholmen på ca 10 minuter där man kan byta till kompletterande bussar och T-banans Röda linje. Tvärbana stannar mitt i Gröndal på väg till Solna eller Sickla. I den stora Liljeholms gallerian finns 4 mataffärer, ca 90 butiker och övrig service såsom Vårdcentral.

Vill du köpa eller sälja bostad i Gröndal?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Hägersten/Skärholmen/Älvsjö! Vi finns på Störtloppsvägen 30, på telefonnummer 08-603 10 00 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.