Mäklare Långbro

Fruängen är ett trevligt och barnvänligt område inom stadsdelen Hägersten-Älvsjö som har slutstation för T-banan. Här finns butiker som Hemköp, Coop och Lidl. Men ”kronan på verket” är trots allt Värdshuset Långbro som ligger i fina Långbroparken. Fruängens gator är ofta namngivna efter kvinnor som satt avtryck i svensk nutidshistoria. Några av dem är Lina Sandells Gata, Alva Myrdals Gata, Anna Sandströms Gata, Ellen Keys Gata, Kata Dalströms Gata och Eva Bonniers Gata.

En självklar mötesplats för besökare i alla åldrar är Kerstin Hesselgrens park. Parkens gång- och cykelvägar förbinder Fruängens centrala delar med bostadsområden och den närliggande parken Långbroparken. Området innefattar mycket naturmark, varav en del utgörs av parkleken Vippan. Norr om centrum ligger Mälarhöjdens idrottsplats, kallad Myren. Den anlades 1940 och var det första man byggde i Fruängen. Här finns en ishall, en gymnastikhall, tre tennisbanor, en löparbana samt en konstgräsplan och en grusplan. I centrum ligger Vårfrukyrkan.

Skolor: Fruängens skola, Kunskapsskolan. Förskolor: Ellen Key, Pysslingen, Gläntan, Mälarhöjdsskolan (förskola).

Kommunikation: T-banan via Liljeholmen till T-centralen. Olika busslinjer binder samman områden, såsom buss 144 till Gullmarsplan, 173 till Skärholmen-Skarpnäck, 703 till Sörskogen, 704 till Huddingestation, 163 till Älvsjö Station.

Vill du köpa eller sälja bostad i Långbro?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Hägersten/Skärholmen/Älvsjö! Vi finns på Störtloppsvägen 30, på telefonnummer 08-603 10 00 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.