Mäklare Solberga

Solberga gränsar till Västberga, Långbro och Älvsjö. Gränsen mot Älvsjö följer Älvsjövägen där Solberga är öster om vägen. Dess huvudsakliga bostadsbebyggelse finns efter Folkparksvägen och utgör ett exempel på folkhemsarkitekturens lågmälta förortsbebyggelse tillkommen på 1950-talet. Efter andra världskriget bebyggdes västra Solberga med villor. 1969 invigdes bostadsområdet "Apelsinlunden", 34 punkthus i orange-röda färgnyanser. Dessa hus tillkom i samband med att Solbergas huvudgata, Folkparksvägen, förlängdes söderut mot Älvsjö station.

Solberga har tre centra med de mindre Kristalltorget och Klacktorget samt det större Älvsjö stationsplan. De tre centrumen förbinds sinsemellan av Folkparksvägen/Götalandsvägen.

Solbergaskolan och Kämpetorpsskolan öppnade 1952 för att ta emot alla skolbarn som flyttat in under det tidiga 50-talet. I nära anslutning till Solberga ligger Brännkyrka kyrka som är en vacker kyrkobyggnad i Örby. Den är den ena av två församlingskyrkor i Brännkyrka församling, den andra är den moderna Vårfrukyrkan i Fruängen. 

Kommunikationer: Pendeltåg vid Älvsjö station, T-bana vid Telefonplan. Mellan Telefonplan och Älvsjö station går busslinjerna 161 och 142.

Vill du köpa eller sälja bostad i Solberga?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Hägersten/Skärholmen/Älvsjö! Vi finns på Störtloppsvägen 30, på telefonnummer 08-603 10 00 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.